Ο αγώνας δρόμου για την ταυτόχρονη προβολή του Game of Thrones με την Αμερική

Ο αγώνας δρόμου για την ταυτόχρονη προβολή του Game of Thrones με την Αμερική Facebook Twitter
0

Η μάχη για το «σιδερένιο θρόνο» ξεκίνησε και πάλι στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova. Τα κανάλια Novacinema, αλλάζουν και πάλι τα τηλεοπτικά δεδομένα, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεταδίδουν ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υπότιτλους, τον πέμπτο κύκλο της συναρπαστικής επικής σειράς «Game of Thrones». Η βραβευμένη με Emmy και Χρυσή Σφαίρα σειρά μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα από τα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, καθώς και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22:00, ενώ είναι επίσης διαθέσιμη μέσω των υπηρεσιών Nova On Demand και Nova GO, σε laptop, smartphone και tablet. Επίσης, οι συνδρομητές που διαθέτουν τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορούν να γράφουν τα επεισόδια και να τα παρακολουθούν όποτε εκείνοι επιθυμούν.

Η έμπειρη ομάδα της Nova κάνει πραγματικά έναν αγώνα δρόμου ώστε το κάθε επεισόδιο να είναι έτοιμο και να βγει υποτιτλισμένο στον αέρα μας, κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα.

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της πλατφόρμας της Nova, που αποδεικνύει ότι η απόσταση που χωρίζει τους Έλληνες φαν των μεγάλων ξένων τηλεοπτικών σειρών από την προβολή τους στην Αμερική, έχει πλέον εκμηδενιστεί. Για αυτή την επιτυχία αλλά και για τη γενικότερη επίδραση της σειράς, μας μίλησε η Αγάπη Κεφαλογιάννη, Διευθύντρια Προγράμματος της Nova.

Ο αγώνας δρόμου για την ταυτόχρονη προβολή του Game of Thrones με την Αμερική Facebook Twitter

Καταφέρατε να εξασφαλίσατε την ταυτόχρονη μετάδοση του νέου κύκλου του Game of Thrones. Θα προσπαθήσετε να κάνετε το ίδιο και στο μέλλον, με άλλες πολυαναμενόμενες σειρές;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να κάνουμε αυτό που είχαμε θέσει ως στόχο πολύ καιρό τώρα. Παρόλο που είχαμε πετύχει οι σειρές να προβάλλονται από τα κανάλια Novacinema με 24 ή 48 ώρες διαφορά από την Αμερική, αυτό δεν μας αρκούσε. Έτσι θέλαμε οι συνδρομητές μας να απολαμβάνουν το καλύτερο περιεχόμενο, σε πρώτο χρόνο, δηλαδή ταυτόχρονα με την παγκόσμια πρεμιέρα και με υπότιτλους.

Η αρχή έγινε με τον 5ο κύκλο της σειράς «Game of Thrones» και ακολούθησε το «Silicon Valley ΙΙ» - και τα δύο της HBO. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ειδικά για μια σειρά-φαινόμενο που απέκτησε στρατιά φανατικών οπαδών και στη χώρα μας. Φυσικά, έχουν τη δυνατότητα, λόγω του προχωρημένου της ώρας, να προχωρήσουν σε εγγραφή κάθε επεισοδίου μέσω του αποκωδικοποιητή NovaBox+ και να τα παρακολουθήσουν όποτε εκείνοι θέλουν.

Στόχος μας είναι να μπορούμε να προσφέρουμε ολοένα και περισσότερες σειρές σε ταυτόχρονη παγκόσμια μετάδοση και από άλλα studio.

Ποιες διαδικασίες ακολουθούνται από το team της Nova για το GOT ώστε να έρχεται στις οθόνες μας ταυτόχρονα με την Αμερική; Είναι αυστηροί οι χρόνοι παραλαβής των επεισοδίων και υποτιτλισμού;

Όλο αυτό το project δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς αυτή την έμπειρη ομάδα της Nova, που κάνει πραγματικά έναν αγώνα δρόμου κάθε εβδομάδα ώστε το κάθε επεισόδιο να είναι έτοιμο και να βγει υποτιτλισμένο στον αέρα μας, κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα.

Το κάθε επεισόδιο φτάνει στα χέρια μας λίγες ώρες πριν την προβολή του στην Αμερική και ακολουθείται μία πολύ αυστηρή διαδικασία, που έχει συμφωνηθεί με την HBO, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η ποιότητα της δουλειάς μας όσο και το περιεχόμενο της σειράς.

Ο αγώνας δρόμου για την ταυτόχρονη προβολή του Game of Thrones με την Αμερική Facebook Twitter

Ποια είναι τα στοιχεία της σειράς που πιστεύετε ότι την έχουν κάνει να ξεχωρίσει και να έχει αποκτήσει τόσους πολλούς φανατικούς και στη χώρα μας;

Η σειρά «Game of Thrones» είναι ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο και η πιο δημοφιλής στην ιστορία της ΗΒΟ. Το κυνήγι της εξουσίας, οι προδοσίες, οι δολοπλοκίες, τα πάθη, οι έρωτες, η μαγεία και η εκδίκηση παρασύρουν τους τηλεθεατές στο Παιχνίδι του Στέμματος, μαζί με τους ήρωες της σειράς. Όλα αυτά, μαζί με τις συνεχείς ανατροπές του σεναρίου που βασίζεται στο βιβλίο «Α Song of Ice and Fire» του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, καθώς βέβαια και τα πολύ υψηλά standards παραγωγής, αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας αυτής της σειράς που έχει αγαπηθεί στις περισσότερες από τις 170 χώρες όπου προβάλλεται. Μάλιστα έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΗΒΟ η παραγωγή του έκτου κύκλου επεισοδίων.

Τι σημαίνει για τη συνδρομητική τηλεόραση η προβολή μίας επιτυχίας τέτοιου μεγέθους;

Η συνδρομητική τηλεόραση προσφέρει πάντα το καλύτερο τηλεοπτικό περιεχόμενο. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Στη Nova προσφέρουμε μία τελείως διαφορετική τηλεοπτική εμπειρία και έχουμε αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι συνδρομητές μας απολαμβάνουν την τηλεόραση, μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα 20 χρόνια λειτουργίας μας - ξεκινώντας από την παραγωγή και προβολή περιεχομένου σε ποιότητα HD και 3D που πρώτοι κάναμε στην Ελλάδα, αλλά και στην εισαγωγή πρωτοποριακών υπηρεσιών. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η υπηρεσία Nova GO που προσφέρει τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω laptop, smartphone και tablet, αλλά και η υπηρεσία Nova On Demand, με τις οποίες κάνουμε πράξη το σλόγκαν των καναλιών μας «μη βλέπεις ό, τι έχει, δες ό, τι θέλεις».

 

Ο αγώνας δρόμου για την ταυτόχρονη προβολή του Game of Thrones με την Αμερική Facebook Twitter
Ο αγώνας δρόμου για την ταυτόχρονη προβολή του Game of Thrones με την Αμερική Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ