12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter
2

To φετινό Sani Gourmet φιλοξενεί πολλούς απ' τους πιο ενδιαφέροντες σεφ της χώρας, στο Sani Resort της Χαλκιδικής. 

 

Ζήτησαμε από μερικούς απ' αυτούς να επιλέξουν ένα δικό τους πιάτο που τους εκφράζει (ή και δύο ή και τρία!) ώστε να το παρουσιάσουμε φωτογραφικά...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

Γεννημένος στην Κύπρο, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βοστόνη. Η αγάπη του για τη μαγειρική οδήγησε τα βήματά του, καταξιώνοντάς τον μέσα από το εστιατόριο «Dash» στην Κηφισιά. Ακολούθησε πρακτική στην Αμερική πλάι στους σεφ Charlie Trotter και Jackie Pluton, δημιουργική παρουσία στα εστιατόρια «Puerto Colina», «Rock n' Roll» και «Balthazar», εκ νέου εκπαίδευση κοντά στους Ferran Adria, Mark Menaux και Joel Robuchon, και απογείωση στο εστιατόριο «48» όπου έμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το στην top-100 λίστα του περιοδικού Restaurant Magazine με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Το 2010 ξεκίνησε το «Πbox» στην Κηφισιά και στο ξενοδοχείο Periscope στο Κολωνάκι. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει πλήθος συνεργασιών.

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter
12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

==

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter


Γεννήθηκε στην Αθήνα, οι μικρασιατικές ρίζες της ωστόσο την έκαναν να αγαπήσει τη μαγειρική και να αφοσιωθεί σ' αυτήν, αναδεικνυόμενη σε μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες σεφ. Στο ενεργητικό της έχει συνεργασίες με σημαντικά εστιατόρια («Milos» στη Νέα Υόρκη, «Κουκούμαβλος», «1800», «Καλλίστη»), ενώ από το 2002 βρίσκεται επικεφαλής του αθηναϊκού «Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης», με μια διακοπή από το 2006 έως το 2008, όταν ανέλαβε υπεύθυνη σεφ στο εστιατόριο «Pasaji».

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter
12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

==

 

ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας. Επιστρέφοντας μαθήτευσε πλάι στον σεφ πατέρα του, Etrusco Botrini, σε club MED ανά τον κόσμο και στο οικογενειακό, βραβευμένο εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, του οποίου ανέλαβε επικεφαλής το 1999. Εν τω μεταξύ, εργάστηκε στο πλευρό του Alain Ducasse στο εστιατόριο «Louis XV» στο Μονακό. Το 2006 παρακολούθησε σεμινάρια στην εταιρεία Sole Graels στην Ισπανία και έκανε πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui. Στο ενεργητικό του έχει πλείστες βραβεύσεις, ενώ το εστιατόριο «Etrusco» έχει φτάσει μέχρι την 68η θέση της λίστας των καλύτερων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο. Μιλάει επίσης αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά.

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

==

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

Σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου στο Τμήμα Μαγειρικής, και μπήκε στο επάγγελμα το 1994. Έχει εργαστεί ως chef σε εστιατόρια όπως το Νabucco στην Εκάλη, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Byblos-Porto Sani και το Sea You στη Μαρίνα της Σάνης, την Αμυμώνη στο ξενοδοχείο Nafplia Palaceκ.α., ενώ έχει κάνει μετεκπαίδευση πλάι στον Jacques Chibois (2* Michelin) και τονAlain Parodi (1* Michelin), καθώς και στο εστιατόριο Noma, καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2010. Διετέλεσε chef στο εστιατόριο Cibus στην Αίγλη Ζαππείου ενώ σήμερα είναι chef de Cuisine στo εστιατόριο Hytra, βραβευμένo με 1 αστέρι Michelin, διοχετεύοντας στη μαγειρική του τα χρώματα και τις μυρωδιές της μεσογειακής κουζίνας, από την οποία και εμπνέεται, με δημιουργικό οίστρο και πρωτοτυπία. Έχει διακριθεί με έπαινο από το Lions Club και έχει διδάξει μαγειρική στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Palmier.

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter
12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

==

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

Εκπρόσωπος της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος έχει διαπρέψει από το ξεκίνημα κιόλας της καριέρας του. Τα εστιατόριά του, «Απλά» και «Ντομάτα», έχουν γράψει ιστορία στο γαστρονομικό τοπίο της χώρας μας, αποσπώντας πλήθος διακρίσεων και κατατάσσοντας τον ίδιο στην κορυφή της λίστας των πιο σημαντικών Ελλήνων σεφ. Με έμπνευση τα χρώματα και τις γεύσεις της Μεσογείου και με τη χρήση αγνών τοπικών προϊόντων δημιουργεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της «πράσινης κουζίνας», ιδέα την οποία υποστηρίζει με πάθος, όπως επίσης και αυτήν του επαναπροσδιορισμού της ελληνικής παράδοσης στο φαγητό.

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter
12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter
12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter
12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

==

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

Η ζωή του έχει χαραχθεί από τη διαδρομή ΗΠΑ-Ελλάδα: Γεννήθηκε στη Βιρτζίνια, μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Pennsylvania State University και μαγειρική στο Culinary Institute of America (CIA), εργάστηκε στο ξενοδοχείο «Waldorf Astoria» και στο εστιατόριο «Park Avenue Café» της Νέας Υόρκης, για να επιστρέψει τελικά στην Ελλάδα. Αρχικά εργάστηκε στο «Boschetto» ως sous chef και αργότερα ως chef, και κατόπιν στον όμιλο «Yes Hotels & Restaurants» («Semiramis», «Twentyone», «Periscope»), ως executive chef. Το 2009, έχοντας πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, άνοιξε δικό του εστιατόριο, το «Ψωμί & Αλάτι», που επίσης έχει βραβευτεί. Έχει συνεργαστεί με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Le Monde, συμμετείχε ως κριτής στα τηλεοπτικά Master Chef και Junior Master Chef, εξέδωσε δύο βιβλία μαγειρικής, ίδρυσε τον ιστότοπο www.yiannislucacos.gr που εξελίχθηκε σε πλήρη οδηγό μαγειρικής, από τον Μάρτιο του 2013 ως «Dr Cook» αναλαμβάνει τηλεοπτικά το ρόλο του δασκάλου μαγειρικής μιας ομάδας 5 επώνυμων μαθητευόμενων, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει την οργάνωση σεμιναρίων σε δικό του χώρο.

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter
12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

==

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

Γνώρισε και αγάπησε τη θαλασσινή γαστρονομία στο πλάι του πατέρα του, Κώστα Παπαϊωάννου, ο οποίος το 1992 άνοιξε την ψαροταβέρνα της οδού Φιλίππου 5, στο Μικρολίμανο, για να αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 2003, αφήνοντάς την στα άξια χέρια του γιου του. Ο Γιώργος, σε νέο χώρο πια, δίπλα στη θάλασσα και πάντα στο Μικρολίμανο, ξεδίπλωσε το ταλέντο του γρήγορα, και με σκληρή δουλειά και δημιουργική διάθεση κατάφερε να φτάσει στην κορυφή κερδίζοντας σημαντικά βραβεία και κατακτώντας μια θέση στον οδηγό Michelin.

==

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

 

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, σπούδασε ξένες γλώσσες, σχέδιο, διακόσμηση και λογιστική, αλλά το πάθος της ήταν η μαγειρική, όπου και διαπρέπει, παρεμβαίνοντας δημιουργικά και με πολύ σεβασμό στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, ιδιαιτέρως δε την καστοριανή. Ασκεί το ταλέντο της στο δικό της εστιατόριο Ντολτσό, σ' ένα υπέροχο οικογενειακό αρχοντικό, που λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο εγχώριο και διεθνές κοινό. Είναι μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά τριών εγγονών.

==

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

 

Λάτρης του φαγητού από μικρός, ακολούθησε το ένστικτό του και διέπρεψε με την είσοδό του κιόλας στον χώρο, στο εστιατόριο «Octoberfest», όπου εργαζόταν για να πληρώνει τα δίδακτρα της σχολής του. Αποφοιτώντας έκανε την πρακτική του στο «Βαρούλκο» και κατόπιν στη «Σπονδή», όπου ο διάσημος σεφ Jerome Serres τον τοποθέτησε στο ζαχαροπλαστείο. Η καταξίωση ήρθε γρήγορα, μόλις στα 28 του χρόνια, όταν στο εστιατόριο «Hytra» κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin, ο μικρότερος σε ηλικία chef που κατακτά αυτή τη σημαντική διάκριση. Στα 32 του γίνεται ο πρώτος Έλληνας chef που έχει αστέρι Michelin σε δύο χώρους: τη «Hytra» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τη «Γαλάζια Χύτρα». Από το 2011 είναι καθηγητής στη σχολή Le Monde, όπου και ο ίδιος σπούδασε.

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

==

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

Προερχόμενος από οικογένεια που δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα, σπούδασε στο Alpine Center for Hotel and Tourist Management. Το ταλέντο του αναδείχθηκε στο εστιατόριο «Vardis» του ξενοδοχείου Πεντελικόv (1*) και εξελίχθηκε στο «Hilton Sch Amsterdam», στη «Σπονδή» (2*), στο «Beau Brummel» και στο «Electra restaurant» του ξενοδοχείου «Electra Palace Athens» (Executive chef). Έχει διατελέσει σύμβουλος σε εστιατόρια, δάσκαλος στη σχολή Chef D'Oeuvre, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές. Τελευταίο εγχείρημά του είναι η Foodmask, εταιρεία συμβούλων εστίασης με πετυχημένα projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό - ανάμεσά τους το «Lady Finger» του «Andronikos Hotel» στη Μύκονο, το «Cuvee» στο «Aqua Blu Hotel» στην Κω και το εστιατόριο «Μazi» στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου.

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter
12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter
12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

Από το ξεκίνημά του, το 1989, το εστιατόριο «Κοντοσώρος» πόνταρε στην αναβίωση συνταγών ξεχασμένων από τα σύγχρονα νοικοκυριά. Με μεράκι και μεγάλη ερευνητική δουλειά πέτυχε να φέρει στα πιάτα του το άρωμα και τη γεύση μιας άλλης εποχής, κερδίζοντας το συνεχώς αυξανόμενο κοινό του και διεκδικώντας παράλληλα την πρωτοπορία της σύγχρονης τάσης του δημιουργικού «αγγίγματος» της γευστικής μας παράδοσης. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία στον τομέα του, καθώς και πλήθος αναφορών στον γενικό και ειδικό Τύπο, με πιο πρόσφατη αυτή του αμερικάνικου περιοδικού Travel+Leisure.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ

12 Έλληνες σεφ - και τα αγαπημένα από τα πιάτα τους Facebook Twitter

Ο σεφ του διάσημου εστιατορίου Milos (Αθήνα, Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας, Μαϊάμι, Μόντρεαλ), γεννήθηκε στην Κέρκυρα και άσκησε το ταλέντο του στη μαγειρική από την Αγγλία και τη Γαλλία μέχρι τη Βενεζουέλα, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην απλότητα και την εποχικότητα. Πειραματίζεται άφοβα με τις πρώτες ύλες, χωρίς να αντισταθεί στον πειρασμό να υποκύψει στις επιταγές της παράδοσης όταν κρίνει ότι έτσι θα απογειωθεί η δημιουργικότητά του. Εμμονή του, η καλύτερη φρέσκια πρώτη ύλη, που την αναζητά χωρίς συμβιβασμούς.

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ναι, ωραία τα χρώματα, αλλά μήπως να μας έλεγαν και τι είναι το κάθε πιάτο; Επισης, πολύ χαριτωμένοι οι σεφ, αλλά δεν ξέρω αν το προσέξατε, οι μισοι δεν έχουν καν πιάτα.