O Nobu Matsuhisa πολεμάει το Jet Lag

Facebook Twitter
0

[via bon appétit]

Στην εποχή των παγκοσμιοποιημένων σεφ ο Nobu Matsuhisa είναι ο πιο αναγνωρίσιμος επιχειρηματίας, ο οποίος επιβλέπει εστιατόρια σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Ο 63χρονος ταξιδεύει δέκα μήνες το χρόνο, μεταξύ 24 εστιατορίων σε 13 χώρες κι έχει σπίτια στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη και στο Τόκιο.

Πείτε μας τα ταξίδια ενός μήνα.

Nobu Matsuhisa: Λονδίνο-Ντουμπάι. Ντουμπάι-Αυστραλία. Αυστραλία-Παρίσι. Παρίσι-Λος Άντζελες. Και κάθε μήνα περνάω λίγες μέρες στο Τόκιο για να επισκεφτώ τα εγγόνια μου.

Αυτό σημαίνει πολύ φαγητό αεροπλάνου. Κοτόπουλο ή μοσχάρι;

Τίποτα από τα δύο. Πάντα τρώω στο σπίτι πριν φύγω για το αεροδρόμιο οπότε στο αεροπλάνο τρώω μόνο τη σούπα και τη σαλάτα. Το πολύ φαγητό πάνω στο αεροπλάνο δεν είναι καλό για το jet lag.

Πώς αντιμετωπίζετε το jet lag;

Γυμνάζομαι κάθε πρωί, ό,τι και να γίνει. Μερικές φορές είναι δύσκολο να το κάνεις μόλις βγεις από το αεροπλάνο αλλά μετά από δέκα λεπτά αρχίζεις να ιδρώνεις και πάντα αισθάνεσαι καλύτερα.

Βαλίτσα μέσα στην καμπίνα ή στο check in;

Και τα δύο. Όταν είναι χειμώνας στο Τόκιο είναι καλοκαίρι στην Αυστραλία οπότε δίνω μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα με ρούχα κατάλληλα για τις δύο εποχές. Μέσα στην καμπίνα παίρνω μια τσάντα ώμου και μία βαλίτσα με ροδάκια.

Τι υπάρχει πάντα μέσα στις αποσκευές σας;

Ρούχα γυμναστικής. Γυαλιά πισίνας. Ακουστικά που μειώνουν το θόρυβο.

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία;

Τελευταία πετάω με Singapore Airlines. Η πρώτη θέση έχει αρκετή ιδιωτικότητα και άνεση. Ο χρόνος πτήσης είναι σημαντικός για μένα, για την ακρίβεια προτιμώ τις μεγάλες πτήσεις. Έτσι έχω χρόνο να διαβάσω ένα βιβλίο, να δω ταινίες και να σκεφτώ νέα πιάτα.

Παράθυρο ή διάδρομος;

Παράθυρο. Αν μπορώ διαλέγω την θέση 1Α.

Η καλύτερη συμβουλή για τους υπερατλαντικούς ταξιδιώτες;

Κάντε αίτηση για προγράμματα που επιτρέπουν το γρήγορο πέρασμα από το τελωνείο. Στο LAX και στο Τόκιο χρησιμοποιώ την κάρτα Global Entry. Στο Λονδίνο κάνω το σκανάρισμα της ίριδας.

Αυτό το χρόνο θα ανοίξετε ένα ξενοδοχείο Nobu στο Caesars Palace του Λας Βέγκας. Η ατμόσφαιρα θα είναι επηρεασμένη από τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες;

Θέλω ένα απλό, λιτό σχέδιο και απαλά λινά στρωσίδα. Θα ήθελα πράσινο τσάι και μια τσαγέρα σε κάθε δωμάτιο. Και δεν θέλω να είναι κρύο το κάθισμα της λεκάνης, οπότε θέλω τις γιαπωνέζικες λεκάνες Toto με θερμαινόμενα καθίσματα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ