Το Hemingway bar στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι έχει πάρει το όνομά του από έναν από τους φανατικούς του πελάτες. Δεν είναι μόνο γεμάτο ιστορία – έχει πάρει πολλά βραβεία για τα ποτά του, την ατμόσφαιρα, την ποιότητα. Το διάσημο μπαρ έκλεισε τις πόρτες του στις 16 Απριλίου για δύο χρόνια κι ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμα πιο λαμπρό.

 

Ο μπάρμαν που συνέχισε τη λαμπρή παράδοση του μπαρ είναι ο Colin Field, ο οποίος ανακηρύχτηκε ως ο καλύτερος μπάρμαν του κόσμου το 2001. Κάποιες φορές, αποκαλύπτει τις συνταγές του: ακολουθεί το ποτό «Serendipity», το οποίο περγράφει ως «η Γαλλία σε ένα ποτήρι.»

 

"Σε ένα χαμηλό ποτήρι, βάλτε ένα κλωναράκι φρέσκιας μέντας. Τα 2/10 του ποτηριού θα έπρεπε να είναι Καλβαντός* -  το οποίο για μένα είναι κονιάκ από μήλο, ωριμασμένο σε βαρέλια, όχι μπράντι, που είναι απαίσιος όρος γι’ αυτό το υπέροχο προϊόν. Μετά προσθέστε ένα κουταλάκι ζάχαρη. Τώρα, ανακατέψτε, αλλά μην το συνθλίψετε – ο μπάρμεν τείνουν να παίρνουν ένα μεγάλο γουδοχέρι και να διαλύουν το μίγμα, αλλά δεν το θέλουμε αυτό. Μετά πάρτε στραγγισμένο χυμό μήλου – σκεφτείτε υγρό χρυσάφι, διαφανές – προσθέστε πολύ πάγο και στο τέλος, συμπληρώστε με σαμπάνια. Περίπου τα 5/10 του κοκτέιλ πρέπει να είναι σαμπάνια."

 

 

* Απόσταγμα μηλίτη. Παρασκευάζεται στη στη Νορμανδία και παίρνει το όνομά του από την πόλη που είναι το κέντρο παραγωγής μήλου, το Calvados.

 

Ο Colin τα λέει στην κάμερα: