Φαντάζομαι ότι οι αρκετοί έχετε ακούσει το «και θα βάλω και μια κοτούλα στην αυλή για το φρέσκο μου αβγό, και μία κατσικούλα για το γάλα, και θα καταπολεμήσω την κρίση» ή το έχετε σκεφτεί και μόνοι σας, αν έχετε αυλή. Κάτι θα σας σταματάει όμως: το γεγονός ότι δεν έχετε ιδέα από τέτοια ζώα.

Απ’ ό,τι φαίνεται, καλά κάνετε. Στην Αμερική αυτού του είδους αστικές φάρμες έχουν ξεκινήσει μέσα σε πόλεις εδώ και χρόνια, αφού αρκετές πόλεις δεν απαγορεύουν ορισμένα ζώα μέσα στα όριά τους, όπως το Σαν Φραντσίσκο και το Πόρτλαντ. Όμως ο κόσμος φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιεί την ευθύνη και τη δουλειά που απαιτείται για τέτοιου είδους (ή οποιοδήποτε είδους) ζώα, και όταν η κατσίκα σταματάει να κατεβάζει γάλα και αρχίζει να τρώει το φράχτη, ή οι κότες αρχίσουν να κάνουν επιθέσεις στους κόκορες, τα ζώα εγκαταλείπονται στο δρόμο ή φυλακίζονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αδέσποτες κατσίκες στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

 

 

Στο Γούντστοκ άνοιξε φάρμα που δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα από ανθρώπους που τελικά, δεν είναι φτιαγμένοι για αγροτική ζωή, έστω και της πίσω αυλής. Η εκπρόσωπος λέει ότι «ο κόσμος έχει μια ρομαντική ιδέα σχετικά με την αγροτική ζωή, αλλά απαιτείται πολύς χρόνος, ενέργεια και λεφτά για να κρατήσεις ζώα. Εδώ πηγαίνουμε τις κότες στον κτηνίατρο και όταν αρρωσταίνουν τους δίνουμε αντιβιοτικά. Πρέπει να αναρωτηθείς πρώτα αν είσαι σε θέση να πάρεις τέτοια ευθύνη. Αν θέλεις να ασχοληθείς με την αγροτική ζωή, το καλύτερο είναι ένας μικρός κήπος. Ξέρω πολλούς περιβαλλοντολόγους που μιλάνε για αειφόρο γεωργία, αλλά δεν μπορείς να μεγαλώσεις ένα ζώο σε συνθήκες αιχμαλωσίας.»