Food Daily: Σήμερα, lifestyle

Facebook Twitter
0

στη φωτογραφία η Silvana Mangano

Βασιλικό πόλο

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γουίλιαμ και της Δούκισσας Κέιτ στη Βόρειο Αμερική. Η περίσταση είχε πόλο, επισκέψεις σε μουσεία και πολλά γεύματα μαζί με αστέρες του Χόλυγουντ αλλά και ελαφρώς Β’ κατηγορίας συναντήσεις, όπως αυτή με τη JLo. H υπόθεση βεβαίως είχε και πολύ, πάρα πολύ φαγητό.

Μία διασημότητα του καναλιού Food Network, η Giada de Laurentiis, επιμελήθηκε  του μενού του αγώνα πόλο που έγινε στη Σάντα Μπάρμπαρα (ναι, στη Σάντα Μπάρμπαρα του πολύχρονου σήριαλ, τι γλυκά που δένουν όλες οι β’ κατηγορίας πληροφορίες!)

Giada de Laurentiis

Η de Laurentiis είναι Ιταλίδα, εγγονή της πρώην «Μις Ρώμη» και ηθοποιού, Silvana Mangano. Η Giada έχει πάρει από την ομορφιά της γιαγιάς και της μαμάς και χάρη σ’αυτό το γεγονός συν τις ικανότητές της έχει γίνει σταρ του Food Network, με εκπομπές από το 2003, πράγμα πολύ σπάνιο γι’ αυτό το κανάλι. Μη νομίζετε πάντως ότι μου αρέσει- τη βρίσκω απολύτως ενοχλητική και τα επιφωνήματά της την ώρα που μαγειρεύει με κάνουν να θέλω να μπήξω μολύβια μέσα στ’ αυτιά μου.

Silvana Mangano

Όμως, συνεχίζω το lifestyle θέμα μου για να σας περιγράψω τι έφαγαν οι 3600 καλεσμένοι του πόλο, μαζί με το διάσημο ζευγάρι από την Αγγλία. Η σεφ δεν είχε λάβει οδηγίες για περιορισμό στις θερμίδες ούτε κάποια άλλη ειδική προτίμηση, αφού η Kate υποτίθεται ότι είναι περιπετειώδης στο φαγητό (συμφωνώ, είναι τεράστια περιπέτεια το να μην τρως τίποτα)και ο Γουίλιαμ πολύ καλός μάγειρας. Το μενού ήταν το εξής:

Γκοργκονζόλα, μικρές πίτσες με ντομάτα και βασιλικό, κροστίνι με πέστο από αρακά, καπνιστή μοτσαρέλα με σύκο, κεκάκια με σολωμό και σάλτσα γιαούρτι, κροστίνι με μοσχάρι και μαγιονέζα κάρι, μπιφτεκάκια από κοτόπουλο, σαλάτα Καλιφόρνια (υπάρχουν άπειρες εκδοχές, έχει σίγουρα μαρούλι και αβοκάντο) με παρμεζάνα και μαριναρισμένες γαρίδες, λαζάνια με ντομάτα και ψητά σπαράγγια.


Harry Potter, τέλος

Tο γιγαντιαίο έργο Harry Potter τελείωσε, για κάποιους με δάκρυα ενώ κάποιους τους άφησε αδιάφορους. Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο, δεν είδα καμία ταινία, όχι επειδή σνομπάρω –έχω δει όλες τις ταινίες του Hugh Grant, σπουδαίος ηθοποιός, δεν ξέρω πως έγινε, αλλά δεν έτυχε.

Αυτό που έτυχε όμως να δω, είναι η τούρτα που έφτιαξε ο Duff Goldman του ζαχαροπλαστείου Charm City Cakes  με έδρα τη Βαλτιμόρη. O Duff Goldman έγινε διάσημος όταν απέκτησε δικό του σόου στο Food Network, το οποίο είναι τρομερά ευχάριστο, έως και εθιστικό, όπως είναι τα πατατάκια. Βέβαια, πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει πολύ ωραίες εκπομπές διάσπαρτες, οι οποίες μπορούν να διδάξουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το φαγητό.

Ο Duff Goldman έχει την εκπομπή Ace of Cakes και όπως βλέπετε και από το ντροπιαστικό γενάκι του, είναι από τους Αμερικανούς που συμβάλλουν στην γελοιοποίηση της χώρας. Είναι φωνακλάς, ενθουσιάζεται και τσιρίζει με το παραμικρό και γενικά φέρεται σαν κακομαθημένο πεντάχρονο. Για τις τούρτες μιλάει όπως μιλάνε οι κάγκουρες για τα μηχανάκια τους ή για το νέο ηχοσύστημα που έχουν βάλει στο μικροσκοπικό τους αυτοκίνητο. Είναι τόσα κιλά, με τόσα κιλά ζάχαρη με τόσα κιλά κόντρα πλακέ και τα λοιπά και τα λοιπά.

Δεν μπόρεσα όμως να μη θαυμάσω την τούρτα που έφτιαξε για την πρεμιέρα του τελευταίου Harry Potter στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μοντέλο του Hogwart’s School of Magic, ελαφρώς κακοποιημένου. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι τρώγεται και τι όχι, αλλά το πρώτο κομμάτι το έκοψε ο Rupert Grint.


Δείτε κι άλλες, άκρως εντυπωσιακές τούρτες του Duff Goldman:

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ