ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο live των Baby Guru στο "Ρομάντσο"

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο live των Baby Guru στο "Ρομάντσο" Facebook Twitter
2

                                                                                                                        [Απο τον Βαγγέλη Μακρή]

 

 

Οι Baby Guru με το τρίτο τους άλμπουμ γίνονται πιο προσιτοί σε ένα μεγαλύτερο κοινό και αυτό μπορούσες να το αντιληφθείς με ευκολία μέσα στο γεμάτο «Ρομάντσο» το βράδυ της Παρασκευής. Λίγοι  είναι αυτοί που αν άκουγαν τα «Especially When» και «Baby you are so weird» από το «Marginalia» τυχαία στο ραδιόφωνο δεν θα δυνάμωναν την ένταση.

 Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος κάθε μπάντας που παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά: Να φτάσει η μουσική της στα αυτιά  περισσότερων ακροατών. Οι Baby Guru είναι στην καλύτερη στιγμή τους και αυτό τώρα που χρειάζονται  εκτός από σωστή στρατηγική είναι μια μικρή εύνοια της τύχης. Για ποιο λόγο να μην είναι εξαγώγιμο προϊόν η μουσική τους; Τι έχει να ζηλέψει το κομμάτι και το βίντεο του «Especially When» από όλα αυτά τα εναλλακτικά σχήματα που ανεβοκατεβαίνουν τα charts; Αξίζουν την μεγαλύτερη επιτυχία και με το παραπάνω για ένα επιπλέον λόγο: Βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στη μουσική τους.

Τα τελευταία χρόνια τα μάτια μας έχουν αρχίσει να κουράζονται από τις νέες μπάντες που επενδύουν περισσότερο στην εικόνα τους και λιγότερο στη μουσική τους. Μέχρι ενός σημείου δικαιολογείς αυτή την συμπεριφορά γιατί μέσα στον ανταγωνισμό και στην ελεύθερη διακίνηση της μουσικής των χρόνων μας, κάπως πρέπει να τραβήξουν την προσοχή. Όμως όλο αυτό γίνεται αυτοσκοπός και αυτό που χάνει τελικά είναι η ίδια η μουσική.

Στο live τους οι Baby Guru ήταν απλοί τόσο στην συμπεριφορά τους απέναντι στο κοινό όσο και στην εικόνα που ήθελαν να προβάλλουν προς τα έξω. Μέσα στο γαλάζιο φως έπαιξαν το τελευταίο τους άλμπουμ έχοντας από κάτω ένα κοινό που ήθελε να ακούσει με προσοχή την μουσική τους. Αρκετός κόσμος παρακολουθούσε το live ακίνητος έχοντας τα μάτια του συνεχώς καρφωμένα στη σκηνή σαν να μην ήθελε να χάσει ούτε μια νότα ούτε ένα στίχο. Δύσκολο να καταφέρει μια νέα μπάντα σήμερα κάτι τέτοιο, όταν η προσοχή του κόσμου σε ένα live μπορεί να χαθεί από την μια στιγμή στην άλλη. Αρκεί να έχεις μαζί σου μόνο ένα κινητό τηλέφωνο.

Το live έκλεισε με μια θαρραλέα εκτέλεση του  My Generation των Who από μια μπάντα έχει ήδη αφήσει  το στίγμα στη γενιά της.

Ακούστε το νέο άλμπουμ των Baby Guru

 

Αρχείο
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ ευχαριστήθηκα τη μουσική (όπως και στο cine concert του γαλ. ινστιτούτου, άλλωστε). Αλλά το κοινό ήταν ξενέρωτο όσο ανάλατες βραστές πατάτες, ακούνητοι, αλύγιστοι και δεν κατάφεραν ένα χειροκτότημα plus για encore.Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία δεν θυμάμαι να έκλεισαν με την (μάλλον αδιάφορη) εκτέλεση του my generation , κάτι γαμάτα krautoσπαραλιάσματα είxε προς το τέλος, αν δεν απατώμαι. Ωραίες οι διασκευές στους cream, όμως!
τώρα κατάλαβα γιατί δεν ένοιωσα την μουσική στο Ρομάντσο, ήταν επειδή δεν ήμουν ακίνητος και δεν έβλεπα καλά τη σκηνή... Πέρα από τον όντως καλό 3ο δίσκο, δεν νομίζω να υπάρχει κάποια συνομωσία για να κρατήσει τους BG από την επιτυχία - ίσως μόνο ότι αυτοί που τους "σπρώχνουν" το κάνουν - τι αναμενόμενο - με τον κλασσικό ελληναράδικο τρόπο: επίκληση σαθρών επιχειρημάτων που την επόμενη στιγμή δεν τα ακολουθεί ούτε ο ίδιος που τα ασπάστηκε πριν 5 λεπτά, αοριστολογίες και υπερβολές. Πάμε άλλη μια φορά, καλοί μας φίλοι : "δεν ξέρω ποιός είναι ο λόγος που κάποιοι τα καταφέρνουν αλλά ξέρω καλά τους λόγους που κάποιοι δεν τα καταφέρνουν"