αυτός ο Ιούλιος *

αυτός ο Ιούλιος * Facebook Twitter
0

  

επειδή σ' αγαπώ περισσότερο απ' όλα τα κτίσματα
και αν δε σε γνώριζα θα 'ταν όλα εφήμερα/

νίκος –αλέξης ασλάνογλου

 

 

αυτός ο Ιούλιος * Facebook Twitter

Δεν ξέρω τι μου επιφυλλάσει η Ιστορία, ζω το χρόνο τεμαχισμένο σε πεντάλεπτα-στο επόμενο πεντάλεπτο θα σωθώ, στο παραμεθεπόμενο θα με ρίξουν στο κλουβί με τις ύαινες. Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα φορώντας τον φαντασιακό μου χιτώνα -μεγάλωσα με ιστορίες ευλάβειας και απόλυτης πίστης,άλλωστε. Αδυνατώ να μπω στο μυαλό του προτεστάντη, είμαι πρωτοχριστιανή και αγαπώ τα ξίφη και τα στίφη. Καμμιά κοινωνία του θεάματος,καμμιά στατιστική και κανένα ψυχολογικό προφίλ δεν με εμπεριέχει. Έχω μεταλλαγμένο ντιενέι –είμαι οι εικονίτσες ενός ηρωικού κατηχητικού, οι τρεις Ρόζες , το πέρασμα του Προύθου και το τελευταίο γράμμα της Ούλρικε Μάινχοφ. Ένας σωρός γενναίες γλώσσες και καθησυχαστικές ουτοπίες είμαι - ακόμη και τώρα, στα έσχατα του Ιούλη.


Είμαι απροσάρμοστη και σχεδόν γελοία αυτόν τον Ιούλιο. Γράφω καμμιά λέξη κι ύστερα τρώω το χαρτί. Ακούγονται παιάνες, κροταλίσματα, γουργουρητά από στομάχια, στίχοι που ταιριάζουν στην περίσταση. Περιμένω στωικά το επόμενο πεντάλεπτο -δεν ξέρω αν θα'ναι δικαιοσύνη, ομορφιά ή τιμωρία. Θα ήθελα να είναι ερωτόλογα και πύρινη ρομφαία, αλλά θα με κράξουν οι νουνεχείς.

Δύσκολος Ιούλιος, πάντως-φουλ της Θεολογίας.

Κι ο χιτώνας σαν βεντούζα να ξεκολλάει το πρώτο δέρμα.

αυτός ο Ιούλιος * Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ