ίδιοι ολόιδιοι*

ίδιοι ολόιδιοι* Facebook Twitter
0



κι απ'όπου χαράζει
ως όπου βυθά/σολωμός

Μας μαλάκωσε λιγάκι το ασπρόμαυρο του Αγγελόπουλου, ήταν κι αυτό το φως του Αρβανίτη πάνω στην Τούλα Σταθοπούλου που'κανε το φονικό στην Αναπαράσταση σκέτη αγιογραφία. Συγχωρήσαμε και τον πόρφυρα που κατάπιε αμάσητο το παλικάρι πάνω στον ανθό του, έβγαλε και τόσο τρυφερά τη χολή απ'τη γυναίκα της ζάκυθος η Όλια Λαζαρίδου που πέρασε από πάνω μας το κακό του κόντε Σολωμού σαν αεράκι -ίσα που μας ψύχρανε. Και με τους Μακαρέζους γελάσαμε που'ταν κιτσερέλες και βλάκες με περικεφαλαία. Δεν περάσαμε ανθρωποφυλακή και γκάπα γκούπα στην πέτρα τ'ήλιου στα ωραία νησιά μας -πεντέξι άνοιξαν Κοροβέση να πάθουν φρίκη και μετά πήγαν για φραπέ στο Φίλιον να ξεχαστούν.

 

ίδιοι ολόιδιοι* Facebook Twitter


Και δεν το πάω πιο πίσω, δεν πιάνω μανούλες βυζαντινές να βγάζουν τα μάτια του πρωτότοκου. Ούτε Θυέστεια δείπνα, ούτε Κρέοντες αγύριστα κεφάλια, ούτε τεκνά Αλκιβιάδηδες να το σκάνε στις Ιγγλετέρες του καιρού τους.

 

Ξεχνιούνται, μαλακώνουν, γίνονται θέατρο, μυθιστόρημα για κρατικά βραβεία, ποιήματα στη γάμα λυκείου, έκθεση στις Πανελλήνιες, άρθρα και αρθρίδια και έκτακτα ποστ στα φέισμπουκ.

 

Γίνονται παιδιά που γεννιούνται απ' την κοιλιά μας, ουλές καισαρικής που κλείνουν τρύπες, μεγάλοι έρωτες και νταλκάδες σε πανηγύρια.

 

Αλλά ίδιοι είμαστε. Κι εμείς κι ο Θεός μας κι ο ουρανός που μας σκεπάζει.

-Σε σκληρό μελό παίζαμε, σε σκληρό μελό παίζουμε.

Αποτότε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ