με λένε Κάρι*

με λένε Κάρι* Facebook Twitter
1

 

 (...) Κι η κόρη ναναστέναξε βαθιά στον Κάτω Κόσμο,

κι ανάψανε τα καπηλειά, κι εκάησαν οι ρούγες,
εκάη και το λιθόρεμα, πόριχταν το λιθάρι,
εκάη κι η δίπλη του χορού, π' εχόρευε η γενιά της.
Η Λυγερή στον Άδη

 

 

 

Στη θυμωμένη πλευρά μου με λένε Κάρι κι αυτές που νομίζουν ότι είναι καλύτερες όλο με κοροιδεύουν και μου πετάνε πετσέτες και χάχανα κι έναν κουβά γουρουνοαίμα στο κεφάλι. Εγώ θυμώνω ακόμα πιο πολύ και με τη δύναμη του Ιησού Χριστού και της τρελλής μάνας μου ανάβω μεγάλες φωτιές και στον γκράντε χορό του σχολείου καίγονται όλοι σαν τα ποντίκια στην Κόλαση και χαίρεται, πόσο χαίρεται, η ψυχή μου.

 

με λένε Κάρι* Facebook Twitter
 

 

Στην ου γαρ οίδασι τι ποιούσι  πλευρά μου με λένε πάλι Κάρι, αλλά αυτές είναι πιο φοβισμένες κι από μένα και χαζές και σαν τις αδελφές της Σταχτοπούτας που μένουν με την πέρλα στο χέρι και δεν τους κάνω τίποτε - αφήνω το χρόνο να τρέξει και να αποδώσει δικαιοσύνες και μόνο να τις λυπάμαι μπορώ που τίποτε δεν είδαν και τίποτα δεν κατάλαβαν κι η καρδιά τους στάζει χολή και πύον και με τέτοια καρδιά κανείς δεν αγαπιέται για πολύ. 

 

με λένε Κάρι* Facebook Twitter

 

Δεν ξέρω ποιά πλευρά μου κάνει το σωστό- αυτή που κλείνει τις πόρτες μία μία κι ανοίγει το νερό και τα κάνει όλα στάχτη και μπούρμπερη και τσακίζει το αυτοκίνητο με τον ηλίθιο Μπίλυ και τη βλαμμένη Κρις ή αυτή που σκουπίζει το αίμα και τις προσβολές και περήφανα, μεγαλόθυμα, πετώντας πάνω απ'τη θνητή κακία και την εφήμερη ηλιθιότητα αποχωρεί;

 

Δεν ξέρω,
Δεν έμαθα.


Θέλω όμως να ξέρουν και να μάθουν τα παιδιά μου.

1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια