Οι Mechanimal με νέα σύνθεση κάνουν μουσική για το «Νοσφεράτου»

Οι Mechanimal με νέα σύνθεση κάνουν μουσική για το «Νοσφεράτου» Facebook Twitter
0

Οι Mechanimal με νέα σύνθεση κάνουν μουσική για το «Νοσφεράτου» Facebook Twitter
 

Οι  Mechanimal επιστρέφουν με νέα σύνθεση – αυτή τη φορά με τα φωνητικά της Etten – και φτιάχνουν μουσική για την ταινία του βωβού κινηματογράφου  «Νοσφεράτου» του  Φρήντριχ Βίλεμ Μουρνάου που θα προβληθεί στο πλαίσιο του 5ου Athens Open Air Festival στο Τρένο στο Ρουφ, την Τρίτη 21 Ιουλίου.

Ο Μουρνάου γύρισε την ταινία το 1922 με ελάχιστα μέσα και όμως είναι από τις ωραιότερες ταινίες τρόμου που έχουν γίνει ποτέ με λυρικές εικόνες που παίζουν με άσπρο και το μαύρο, το σκοτάδι και το φως ενώ έχει μείνει στην ιστορία η λιπόσαρκη και τερατώδη φιγούρα του Μαξ Σρεκ στο ρόλο του αιμοδιψή κόμη.

Ο ηλεκτρονικός drone ήχος των Mechanimal είναι ιδανικός στο να δώσει ένα ακόμη πιο ατμοσφαιρικό τόνο στην επιβλητική αφήγηση του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Οι Mechanimal με νέα σύνθεση κάνουν μουσική για το «Νοσφεράτου» Facebook Twitter

Λίγο πριν την προβολή μας είπαν δυο λόγια για τις πρόσφατες αλλαγές στο γκρουπ αλλά και για την μουσική που έγραψαν για την ταινία:

 

 

Γιατί άλλαξε η σύνθεση του γκρουπ;

Επειδή μέσα από τις αλλαγές επέρχεται η εξέλιξη.

Πόσο διαφορετικό είναι το γκρουπ τώρα; Τι πορεία θα ακολουθήσετε; Θα διατηρήσετε τον ίδιο ήχο;

Η ηχητική ατμόσφαιρα στην οποία κινούμαστε παραμένει η ίδια. Το ίδιο και η αισθητική μας. Στην ουσία αυτό που φαίνεται πιο ξεκάθαρο είναι η απουσία του spoken word. Θεωρούμε ότι η συνεργασία μας με την Ελένη Τζαβάρα είναι ιδανική για την μουσική εξέλιξη των Mechanimal.

Πώς σας ήρθε η ιδέα να κάνετε μουσική για το Nosferatu;

Η ιδέα δεν ήταν δική μας, μας το πρότεινε ο διευθυντής του Athens Open Air Fil Festival, Ορέστης Ανδρεαδάκης. Είναι μια πολύ αγαπημένη ταινία και δεχτήκαμε αμέσως την πρόταση με μεγάλη χαρά. 

Τι είναι για σας η ταινία;

Ένα γνήσιο δείγμα του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού, μια κλασική ιστορία τρόμου, ένα μνημειώδες κινηματογραφικό επίτευγμα το οποίο θα μεταφέρει για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη το θρύλο του βαμπίρ. 

Γιατί μια ταινία τρόμου;

Όπως είπαμε, δεν την επιλέξαμε εμείς την ταινία. Ωστόσο, ο τρόμος έτσι όπως φανερώνεται σε αυτήν είναι ένα φανταστικό παιχνίδι με τις σκιές, το οποίο προσδίδει στο θρύλο του βαμπίρ, την πιο αθώα από όλες τις μετέπειτα εκδοχές του. 

Πώς προσεγγίσατε το φιλμ;

Με σεβασμό για το κάθε καρέ ή σεκάνς του. Αν και πρόκειται για ένα εννιαίο μουσικό κομμάτι που ενώνει αυτή τη "συμφωνία του τρόμου", οι συχνές αλλαγές στην κινηματογραφική ροή μας οδήγησαν σε συχνές μουσικές εναλλαγές οι οποίες, βέβεια, διατηρούν εννιαία την ατμόσφαιρα της ταινίας. 

Οι Mechanimal με νέα σύνθεση κάνουν μουσική για το «Νοσφεράτου» Facebook Twitter

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάχνεις μουσική για μια βωβή ταινία;

Δύσκολο είναι να μπεις στην ατμόσφαιρα μιας ιστορίας. Αλλά από την άλλη, ίσως είναι ιδανικό γιατί μια βωβή ταινία σου δίνει την ελευθερία να ντύσεις με ήχους ή πρωτότυπη μουσική την πλοκή μιας ιστορίας, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και οι φωνές των ηθοποιών, αλλά μόνο η κίνησή τους. 

Σε ποια ταινία θα θέλατε να ιδανικά να έχετε κάνει το σάουντρακ και γιατί;

Όλες οι αγαπημένες μας ταινίες έχουν και αγαπημένα σάουντρακ. Επειδή αγαπάμε το παρελθόν, αλλά δεν το αφήνουμε να μας στοιχειώσει θα μας κέντριζε περισσότερο το ενδιαφέρον να γράψουμε μουσική για μια καινούργια ελληνική ταινία. 

Επόμενα σχέδια;

Θέλουμε να παίξουμε ζωντανά σε όσα περισσότερα σημεία είναι δυνατόν τα καινούργια μας τραγούδια. Και φυσικά κάποια από τα παλιά. Το τρίτο άλμπουμ των Mechanimal είναι ήδη έτοιμο και ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει στο τέλος του φθινοπώρου, πάντα από την Inner Ear. 

Info:

Τρίτη 21 Ιουλίου | Τρένο στο Ρουφ
Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM