Τι παίχτηκε τελικά με τα γεμιστά της Θεανώς Φωτίου;

Τι παίχτηκε τελικά με τα γεμιστά της Θεανώς Φωτίου; Facebook Twitter
15
Τι παίχτηκε τελικά με τα γεμιστά της Θεανώς Φωτίου; Facebook Twitter

Είναι η νέα υπουργός, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που έξω απ' το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ορκωμοσία, μίλησε για τα γεμιστά και για το πώς πρέπει να κάνουμε το σκ... μας παξιμάδι σφίγγοντας κι άλλο το ζωνάρι. 

Την περιέλαβε το τουίτερ, κανονικά. 

Τι παίχτηκε τελικά με τα γεμιστά της Θεανώς Φωτίου; Facebook Twitter

.

.

.

Μετά τον Φίλη που είχε προκαλέσει αίσθηση με τα μακαρόνια, τώρα η κα Φωτίου έβαλε άλλο αγαπημένο φαγητό στη δημόσια συζήτηση, κάνοντας τους περισσότερους να γίνουν έξαλλοι με την «ας φάνε παντεσπάνι» αντιμετώπισή της. 

Έψαξα τη συγκεκριμένη δήλωση για να δω πώς ακριβώς την είπε (και όχι πώς μεταφέρθηκε). 

Μπορεί να έχει χίλια στραβά η Θεανώ Φωτίου -και πάρα πάρα πολλές λίρες Αγγλίας στις τράπεζες-, αλλά νομίζω ότι η οργή που κατευθύνθηκε προς το μέρος της σήμερα είναι μάλλον υπερβολική. (Το χιούμορ το κατανοώ.)

Ένα κομπλιμέντο στον πολυμήχανο ελληνικό λαό έκανε, για το πώς μπορούμε να βγάλουμε κι απ' την μύγα ξύγκι, ή μάλλον για το πώς μπορούμε πάντα -με την εφευρετικότητά μας- να αξιοποιήσουμε τα ελάχιστα που έχουμε για να φτιάξουμε κάτι καλό. 

Ειδικά όταν μπήκαν στην κυβέρνηση και στα υπουργεία άλλοι με πολύ πιο επικίνδυνες δηλώσεις (ο ακροδεξιός ρατσιστής Δημήτρης Καμμένος, επιλογή του Τσίπρα, είναι ένας απ' αυτούς), το να βρίζουμε για μια αναλογία που έκανε με τα γεμιστά μια γυναίκα, συχνά σεξιστικά του τύπου «α, πάγαινε στην κουζίνα σου να φτιάξεις κανά γεμιστό» είναι υπερβολή.

Αγαπώ τα γεμιστά, δέχομαι να τα τρώω κάθε μέρα, όμως δεν πρέπει μόνο ο λαός να σφίξει το ζωνάρι, κι ελπίζω να το καταλαβαίνει η κυρία Φωτίου αυτό. Ο ελληνικός λαός (ειδικά οι μη κρατικοδίαιτοι) έχει συνηθίσει στα λίγα και μπορεί με την εφευρετικότητά του να μειώσει τα κόστη. Ώρα να το κάνει και η κυβέρνηση, μειώνοντας επιτέλους τους μισθούς της (και των βουλευτών) και κόβοντας τις άχρηστες δαπάνες του κράτους. 

Μετά, ας φάνε ό,τι θέλει ο καθένας. 

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Οι προτάσεις και οι ιδέες των σοφών της παρούσης κυβέρνησης για την ανόρθωση της οικονομίας, βρίσκουν πεδίο εφαρμογής μόνο εντός φούρνου.Το πολύ να βάψουν και κανένα αυγό.
.ας σκασουν.ας το βουλωσουν πια.ας μη μιλανε για λιτοτηρα,επινοησεις του ελληνα,οικονομια,γεμιστα.γιατι ολο αυτο το πακετο εμεις το κουβαλαμε.αυτοι μια χαρα περνανε.δεν τους λεπει κατι.ας μη δηλωνουν τιποτα.σκαστε.
δεν το πιστευω οτι θα "υπερασπιστω" καπως τη Φωτιου, αλλά δεν νομιζω οτι μας προτεινε να τρωμε ρυζι ή γεμιστα 'η οποιαδηποτε εκδοχή.Απλά πηγε να κανει λιγο την έξυπνη, λίγο τη μανουλα μας νοικοκυρα - αλλωστε εχει αναλαβει τα προνοιακα - και εννοούσε οτι οπως η καλή και εφευρετικη νοικυρα με το τιποτα (λαχανικα και ρυζι ) βγαζει φαγακι για ολη την οικογενεια ετσι και αυτη η φανταστικη κυβερνηση με το τιποτα θα ασκησει προνοιακη πολιτικη.Αλλο ειναι ομως αυτο που δεν προσεξατε "εχουμε σπαταλο προνοιακο συστημα" !!!! ουπς... ως αντιπολιτευση τα κονδυλια για την προνοια ήταν λίγα, τωρα ανακαλυψαν πως ειναι πολλα απλα δεν τα μοιραζουμε καλαΑλήθεια ειναι βασικα, αλλα κοιτα να δεις που το φως το αληθινο το βλέπουμε μονο ως κυβερνηση!
Δεν ξέρω τι θέλει να πει η υπουργός και τι ήθελε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση (βαριέμαι να ασχοληθώ βασικά), αλλά το σχόλιο σου νομίζω ότι δημιουργεί την εντύπωση ότι εδώ ήμασταν κάτι σαν Σουηδία. Υπάρχει μία διαφορά: Άλλο σπαταλάω, άλλο δίνω πολλά. Στη σπατάλη τα λεφτά δεν πάνε εκεί που πρέπει, άρα το κράτος δεν δίνει πολλά για πρόνοια (σε αυτούς που έχουν ανάγκη δηλ.). Μεγάλο προνοιακό σύστημα δεν είχαμε ποτέ. Σπάταλο ναι.
δε λεω κατι διαφορετικο. Επισημαινω απλά οτι ο συριζα ως αντιπολίτευση αυτα που τωρα θελει να νοικοκυρεψει δεν τα εβλεπε καθόλου.Σουηδία ειναι που δυσκολο να γινουμε οσο οι αντιπολιτευσεις ή οι κυβερνησεις διαβαζουν τα ιδια νουμερα αναλογα με την εκλογική τους πελατεια.
Tα"γεμιστά" της κα Φωτιού είναι ο "λιτός βίος"του κυρίου Βαρουφάκη.Ο κοινός παρανομαστής αυτών των δηλώσεων είναι,"οσονούπω θα φάτε σκατά".Υ.Γ Το κόστος για τα γεμιστά είναι πάνω,κάτω γύρω στα 10 ευρώ.Χωρίς βιολογικές ντοματές,εννοειται.Όταν δεν είχα μία,έτρωγα μακαρόνια ή φακές.Το κόστος το ξέρετε.Αλλά,που να κάνεις προσχεδιασμένη-εντυπωσιακή δήλωση μ'αυτά τα δυο.Υ.Γ2 Μας προετοιμάζουν για τα "αγέμιστα".Η συνταγή είναι:Τσιγαρίζεις τους πολίτες μιας χώρας,γύρω στους 7 μήνες,μαζι με κρεμμύδια.Πρέπει να χρυσίσουν(οι πολίτες).Τουλάχιστον,έτσι να νομίζουν.Τους τυρρανάς,τους τυραννάς και μετά τους λες "τσίμπα ένα ....
Χθές το βράδυ ήθελα να γράψω ένα σχόλιο για τα περίφημα γεμιστά. Εννοούσε οτι με έξυπνη διαχείριση μπορείς να πολλαπλασιάσεις τα χρήματα σου. Δυστυχώς έχουμε περάσει τόσα χρόνια κρίση και δεν έχουμε καταλάβει οτι πρέπει να πληρώσουμε. Μπορούμε να βρίζουμε τη δεξιά, την αριστερά και οτι θέλει ο καθένας αλλά αυτό που φάνηκε απο τη διαπραγμάτευση απο τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο είναι οτι όσο και να θέλουμε εμείς να βελτιωθεί η κατάσταση, αν αυτοί που πληρώνουν δεν ενδιαφέρονται, ο λογαριασμός θα είναι ο ίδιος. Δε περιμένω καμία συμπάθεια απο πολιτικούς που ζούμε σε παράλληλο σύμπαν. Ειδικότερα προσέχω αυτούς που προσπαθούν να με καλοπιάσουν.Στο Υ.Γ. σου. Οι τιμές στην Ελλάδα πρέπει να βελτιωθούν αν τα γεμιστά κάνουν 10 ευρώ. Γιατί πήγα να γράψω με βάση τη δικιά μου πραγματικότητα οτι τα γεμιστά είναι ένα οικονομικό και υγιεινό φαγητό. Με 5/6 ευρώ, με όλα τα λαχανικά και με κιμά, κάνεις το ταψί σου κερνάς και τους συγκάτοικους και σου μένει και για την επόμενη. Δε θα ξεχάσω την πρώτη φορά που πήγα σε μανάβικο εδώ που ζω και νόμιζα οτι ο υπάλληλος έκανε λάθος. Όσο κάνει στην Ελλάδα στο οικονομικό ρύζι, εδώ κοστίζει το ακριβό. Δε ξέρω αν πρέπει να κάνει κάτιι το κράτος για αυτό ή οι καταναλωτές. Δεν ξέρω ποια είναι η λύση στο πρόβλημα, αλλά η διαφορά στις τιμές είναι τεράστια.
Νομιζω τα 5-6 ευρω που λες ειναι λιγα για την πρωτη υλη για ολοκληρο ταψι γεμιστα, ειδικα αν εχει και πιπεριες.Επισης στους παραγωγικους συντελεςτες, δεν εχεις υπολογισει το κοστος ρευματος του φουρνου καθως και τις εργατοωρες που θα χαθουν αφου ειναι μπελαλιδικο φαγητο.Βεβαια, για να ειμαστε σωστοι θα πρεπει να υπολογισουμε και την κατα Παρετο μεγιστοποιηση του οφελους για εμας αλλα και για τους γειτονες, μετα την καταναλωση των εν λογω γεμιστων. Μια καλη τεχνικη ειναι να βρουμε την ωφελιμοτητα U(x,y) ενος ταψιου γεμιστων, οπου χ=ντοματες κ ψ=πιπεριες.Ασε που αν ο γειτονας φαει γεμιστα, την επομενη μπορει να σου δωσει καρμποναρα, οποτε να αλλο ενα εν δυναμει κερδος.Δεν ειναι απλο το θεμα. Εχει πολλες πολιτικοκοινωνικοοικονομικες προεκτασεις!
Άρη τα σχόλια που παραθέτεις, όντως δεν έχουν σχέση με αυτό που είπε η κ. Φωτίου.Και πάλι όμως, αυτό που είπε είναι απαράδεκτο. Αν Υπουργός σε θέματα Αλληλεγγύης, την πρώτη μέρα που αναλαμβάνει, αντί να πει ότι κατανοεί σε τι κατάσταση είναι ο κόσμος μετά από 5 χρόνια κρίση, σου λέει ότι, "Δεν ανησυχώ, είστε εφευρετικοί, και με σκέτο ρύζι κάπως θα τη βγάλετε", αλίμονό μας.