Τα δύο πιο χτυπητά ψέματα του Τσίπρα και του Μεϊμαράκη στο #debate

 Τα δύο πιο χτυπητά ψέματα του Τσίπρα και του Μεϊμαράκη στο #debate Facebook Twitter
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
11

Το debate το βρήκα συναρπαστικό, τουλάχιστον σε σχέση με της περασμένης εβδομάδας. Με κούρασαν μόνο η δημιουργική ασάφεια του Τσίπρα (με τα «ισοδύναμα» που δήθεν θα βρει μετά τις εκλογές, αλλά δεν βρήκε επί επτά μήνες) και η χαλασμένη κασέτα του Μεϊμαράκη («δεν τον αναγνωρίζω τον κύριο Τσίπρα, από τότε που υπέγραψε το Μνημόνιο έχει πάθει μετάλλαξη!»). 

Αναμφισβήτητα μας είπαν πολλά ψέματα, και διάφορες μισές αλήθειες. Και πολλά απ' τα ψέματα δεν τα ξέρουμε και δεν μπορούμε να τα αντικρούσουμε. 

Όμως όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι ο Τσίπρας αύξησε την ανεργία, το ψέμα του εντοπίστηκε και αποκρούστηκε άμεσα στο twitter με το επίσημο γράφημα. 

Το ψέμα του Τσίπρα ήταν άλλου είδους, απ' αυτά που μοιάζει να έμαθε απ' τον Βαρουφάκη. 

Τις προάλλες στην Καλαμάτα (υπάρχει και βίντεο) έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «ήρθα στην πόλη αυτή με το δίλλημα, στις 20 Σεπτεμβρίου ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και συνέχισε πως φεύγει με τη βεβαιότητα ότι θα γίνει το πρώτο, δηλαδή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη. 

Η φράση του ήταν γραμμένη και στην ομιλία του, που μοιράστηκε στα μίντια την οποία αναδημοσίευσε επί λέξει το LEFT.gr: «Συντρόφισσες και Σύντροφοι! Ήρθα στην πόλη αυτή με το δίλημμα: στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Φεύγω με τη βεβαιότητα ότι η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι του λαού μας.»

 

Στο debate ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης του είπε ότι η αποστροφή αυτή είναι εμφυλιοπολεμική και τον ρώτησε «Γιατί θέλετε να μας τελειώσετε; Το 70% του κόσμου δεν θα σας ψηφίσει, γιατί θέλετε να τους τελειώσετε;»

 

Ο Τσίπρας δεν απάντησε, ο Μεϊμαράκης ξαναρώτησε και ο Τσίπρας, σαν άλλος Βαρουφάκης που αρνείται τις καταγεγραμμένες δηλώσεις του είπε ότι ποτέ δεν είπε «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» αλλά κάτι του στυλ ότι θα τελειώσουμε με το παλιό ώστε να ξεκινήσει το νέο. Εκνευρίστηκε μάλιστα λέγοντας «Μη διαστρεβλώνετε τα λόγια μου!».

 

Τι ατυχία που όχι μόνο είπε τη φράση, αλλά την τουίταρε κιόλας δυο μέρες πριν το debate απ' τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter (και δεν την έσβησε ακόμα!)

 


 

Ήταν ένα ψέμα χωρίς καν ψηφοθηρικό λόγο - ένα ντροπιαστικό ψέμα για ένα απλό εκλογικό σλόγκαν. Μόνο να φανταστεί κανείς μπορεί τι ψέματα μας λένε στα σημαντικά. Η αξιοπιστία των πολιτικών είναι τόσο μικρή που είναι κρίμα να σπαταλούν όση λίγη τους έμεινε για τέτοια αδικαιολόγητα ψέματα είτε αφορούν την ανεργία, τους αντιπάλους τους ή τα λόγια που οι ίδιοι είπαν... 

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

7 σχόλια
Και αφού μιλήσαμε για ψέμματα, να σας πω αυτά που σημείωσα από τον Αλέξη, ή αλλιώς πόσα ψέμματα προλαβαίνει να πει σε ένα debate:Ψέμα 1ο.Η χώρα είχε αποεπένδυση 60%.Ψέμα 2ο: Μείωσα τα διόδια Ψέμα 3ο: Έφερα ανάπτυξη το 1ο εξάμηνο 1.1%Ψέμα 4ο: Η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος είναι καλή.Ψέμα 5ο: Το PSI κατέστρεψε τα ταμείαΨέμα 6ο: Κερδίσαμε μια καλύτερη συμφωνίαΨέμα 7ο:Οι εταίροι αποδεχθήκανε τα επιχειρήματά μας για βιώσιμο χρέοςΨέμα 8ο: Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία επενδυτική τράπεζα (με τίνος λεφτά;)Ψέμα 9ο:Εμείς πετύχαμε το ΕΣΠΑ να έχει 100% κοινοτική συμμετοχήΨέμα 10ο:16.000 km θαλάσσια σύνορα (βασικά αδαής)Ψέμα 11ο: Η πιστοληπτική γραμμή ήταν μύθοςΨέμα 12ο: Τα spread εκτοξεύθηκαν όταν η ΝΔ μίλησε για πιστοληπτική γραμμήΨέμα 13ο: Οι Ευρωπαϊκοί λαοί είναι με το μέρος μας ("αποκτήσαμε λαϊκές συμμαχίες στην Ευρώπη")Ψέμα 14ο: Θα διαπραγματευτούμε διαγραφή χρέους (ξανά;)Ψέμα 15ο:Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις στην παιδεία (όχι, γιατί εξαντλήσατε το ταβάνι του 15 με τις προσλήψεις Κατρούγκαλου, το άνοιγμα της ΕΡΤ, τις καθαρίστριες)Ψέμα 16ο:Ο Σύριζα λύνει τις εσωκομματικές του διαφορές δημοκρατικά. (όχι, κάνει εκλογές και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα)Ψέμα 17ο: Η συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι παρα φύσιν (όταν έχεις συνεργασθεί με ΑΝΕΛ τίποτε δεν είναι παρα φύσιν) Ψέμα 18ο: Οι επενδύσεις θα έρθουν και ας έχουμε υψηλότερους φόρους γιατί όλα τα άλλα θα τα κάνουμε τέλεια.(γελάει ο κόσμος)Ψέμα 19ο:Δώσαμε ρεύμα σε 200.000 οικογένειες - (όχι, δεν πληρώνει η ΔΕΗ ή το κράτος το ρεύμα σε αυτούς, οι υπόλοιποι καταναλωτές το πληρώνουμε)Ψέμα 20ο: Καταργήσαμε το 5ευρο στα νοσοκομεία (αλλά αυξήσαμε τις κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά 2%- χειρότερα δηλαδή)Ψέμα 21ο: Αναδιοργανώσαμε το ΕΣΠΑ (Βασικά ούτε αίτημα παράτασης δεν έκανε)Ξέχασα πολλά είμαι βέβαιος. Συμπληρώστε ελεύθερα.
Σωστά λίγο πολύ (χωρίς να μπω στην λεπτομέρεια). Νομίζω πως σε σχέση με όλα αυτά είναι πταίσμα μια ψεύτική (δλδ φουσκωμένη) κατηγορία στον βασικό σου πολιτικό αντίπαλο. Δλδ τι μας είπαν ότι ήταν το ψέμα του? Μια κατηγορία που εξαπέλυσε ήταν υπερβολική? Μακάρι να είναι αυτό και να ήταν πάντα αυτά τα ψέματα που θα ακούγαμε, εδώ ο άλλος 7 μήνες βγάζει το άσπρο μαύρο ασταμάτητα
Η αλήθεια και τα στοιχεία : Τον Ιούλιο του 2015 σημειώθηκε μείωση της απασχόλησης κατά 16.658 άτομα, το μεγαλύτερο μακράν ρεκόρ μείωσης θέσεων εργασίας από το 2001.( Δύο ακόμη φορές είχε καταγραφεί μείωση, το 2009 και το 2003, 2757 και 616 θέσεις απασχόλησης αντίστοιχα )
Εαν απο τις πολιτικο -ασαφειες και των δυο πολιτικων εντοπισαμε μονο το ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ του κ. Μειμαρακη και το αλληγορικο του κ.Τσιπρα ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ Η ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ τοτε οι δυο επικρατεστεροι πολιτικοι αργηγοι μαζι με τα αλλους πολλαπλους αρχηγους ,ανταρτες κομμουνιστες,,πιονια συμφεροντων,ναζιστες εθνικιστες αυτοι ειναι οι εκπροσωποι ΟΛΩΝ ΜΑΣ τοτε η κριτικη αφορα ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ ως Εθνος και ως Ιστορια ολο και υποδιαιστεροι ανθρωποι ασχολουνται με την Πολιτικη στην χωρα μας???ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ ΟΥΔΕΙΣ.
Το γράφημα της ΕΛΣΤΑΤ που ανήρτησε ο -διορισμένος από τον Πάνο Καμμένο στο ΥΠΕΘΑ- "δημοσιογράφος" της λαϊκιστικής φυλλάδας ΤΟ ΧΩΝΙ και αποτυχημένος πολιτευτής των ΑΝΕΛ δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας από την τραπεζική αργία και την επιβολή capital controls τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Όταν στον καλύτερο μήνα της εθνικής οικονομίας (Αύγουστο) αναγγέλλονται 120.631 προσλήψεις και 121.072 απώλειες θέσεων εργασίας, ετοιμαστείτε για τσουνάμι απολύσεων μετά τις εκλογές και ποσοστό ανεργίας-ρεκόρ το χειμώνα.
Τα παρακάτω στοιχεια ειναι απο το capital.gr και αφορά στοιχειά απο το συστημα "Εργανη" και εκτιμήσεις της ΕΚΤhttp://m.capital.gr/News.aspx?id=3057309ακομη και εαν δεν παρουμε τοις μετρητοις τις προβλέψεις για ανοδο της ανεργίας το 2016, και υφεση γυρω στο 2% για το 2015, γεγονός που οφείλεται ξεκαθαρα στην κυβερνηση Τσίπρα και κυρίως στα απόνερα των capital controls, νομιζω οτι αυτο που εννοουσε ο Μειμαράκης αλλά δεν εξέφρασε σωστα - προφανώς για να ακουστεί πιο εμφατικά - ειναι πως απο το καλοκαιρι και κυρίως από τον Ιούλιο μήνα τα στοιχεια για την απασχόληση επιδεινώθηκαν."- Για το μήνα Ιούλιο 2015 το σύστημα "Εργάνη" κατέγραψε σημαντική μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά 16,7 χιλιάδες μισθωτούς (την πρώτη καθαρή μείωση για το μήνα Ιούλιο από το 2009, όταν υπήρξε μείωση κατά -2,7 χιλιάδες μισθωτούς, την τέταρτη μείωση για τον μήνα Ιούλιο από το 2001 και με απόσταση τη μεγαλύτερη από τις τέσσερις αυτές μειώσεις).- Οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης υποχώρησαν από 76 χιλιάδες τον Ιούλιο 2014 και 89 χιλιάδες τον Ιούνιο 2015 σε μόλις 23 χιλιάδες τον Ιούλιο 2015, ενώ μεγάλη μείωση εμφάνισαν και οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης. Αντίστοιχα, οι προσλήψεις εκ περιτροπής απασχόλησης εκτινάχτηκαν τον Ιούλιο 2015 σε 68 χιλιάδες από 28 χιλιάδες τον Ιούνιο 2015.- Στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν τον Ιούνιο αύξηση των αιτήσεων για νέες επιδοτήσεις κατά 2.000, στις 41.662.Η εξέλιξη αυτή είναι αξιοσημείωτη καθώς συνήθως, τα προηγούμενα χρόνια, τον Ιούλιο ο αριθμός των αιτήσεων υποχωρεί κατά 2-4 χιλιάδες σε σχέση με τον Ιούνιο."Το γραφημα που δημοσιευτηκε στο τουιτερ αφορά στοιχεία μεχρι τον Ιουνιο. Στην πραγματικότητα δηλαδη αυτο που αρχίζει να φαίνεται ειναι αυξηση της ανεργίας οχι σε σχεση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά σε σχεση με τους προηγούμενους μηνες, ποιοτικά αυτό ειναι αρνητικό μεγεθος, ιδιαιτερα για την καλοκαιρινή περίοδο, που συνήθως υπάρχει ανοδος στην απασχόλση.Εαν επαληθευτούν και οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας, τοτε η γενική κριτική του Μειμαράκη, δυστυχώς δεν ειναι το μεγαλύτερο ψεμα του.
Με μια μικρή διαφορά.Μας λείπουν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος από το γράφημα,που ήταν και οι δύο μήνες με capital controls.Και τους προηγούμενους μήνες έμεινε στα ίδια επίπεδα λόγω καθαριστριών,ερτ κλπ.Δεν το θεωρώ σοβαρή μέθοδο μείωσης ανεργίας
Δεν εμεινε στα ιδια επιπεδα μειωθηκε κιολας,και οχι μονο απο τις καθαριστριες και την ΕΡΤ..γενικα υπηρχε ενα καλο κλιμα στην αγορα λογω της καταστασης μεσα στο 2014...Προφανως και δεν ηταν αποτελεσμα του Συριζα και με την πολιτικη του μεσα στο καλοκαιρι αυξηθηκε η ανεργια.
Καλό κλίμα στην αγορά υπήρχε μέχρι το Δεκέμβριο του 2014. Μετά ακολούθησε αβεβαιότητα, αναμονή, περισσσότερη αβεβαιότητα και τέλος καταρράκωση...Για την αγορά μιλάμε πάντα.
Το ΑΕΠ αυξήθηκε διότι υπήρχε μια ώθηση στην αγορά να καταναλώσει (και να μην πληρώσει φόρους αντ'αυτού),έτσι δημιουργήθηκε μια απρόσμενη άνοδος του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο-εξάμηνο που ήταν επίπλαστη.Και για αυτό όλες οι προβλέψεις έδιναν σταθερή μείωση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης φτάνοντας και στην ύφεση.