Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Μικροπράγματα

21 απ' τις πιο έντονες αντιδράσεις για τους «Νεκρούς της ΕΡΤ»

#Dead_ERT

 

Είναι ευαίσθητο θέμα. Και γι' αυτό το λόγο δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ούτε για κομματικά οφέλη αλλά ούτε και για ψυχολογικούς εκβιασμούς. 

 

 

Μέσα σε 2 χρόνια απ' το κλείσιμο της ΕΡΤ, απ' τους χιλιάδες απολυμένους και τους συγγενείς τους, κάποιοι πέθαναν. Ένας γονιός λέγεται πως αυτοκτόνησε επειδή το παιδί του απολύθηκε απ' τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, κάποιες γυναίκες απέβαλλαν, μια απολυμένη πέθανε στεναχωρημένη από καρδιά. Επίσης ένας αλληλέγγυος χτυπήθηκε από αμάξι περνώντας απέναντι το δρόμο, φεύγοντας από εκδήλωση συμπαράστασης προς την ΕΡΤ. 

 

Αυτοί και μερικοί ακόμα θάνατοι τσουβαλιάζονται σε αυτό που η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλεί «Οι Νεκροί της ΕΡΤ», θυμίζοντας τους Νεκρούς του Πολυτεχνείου. Και σήμερα ζήτησε να προσληφθούν συγγενείς Α' βαθμού των νεκρών της ΕΡΤ καθώς και κάποιοι αλληλέγγυοι, για συμβολικούς λόγους. (Ωσάν να μην έχουν τελειώσει τα χρήματα του κράτους.) 

 

Να μερικές απ' τις αντιδράσεις, που, δυστυχώς αναπόφευκτα, παίρνουν στο ψιλό την προσπάθεια (επανα)γραψίματος ιστορίας στην πλάτη ανθρώπων που έχουν πεθάνει. Ακροβατούν μεταξύ της απογοήτευσης, του χιούμορ και της ιεροσυλίας.   

 

 

Berat (σχόλιο): Προκλητικότατη ανακοίνωση στο ίδιο ελιτίστικο ύφος με την ΔΕΗ.Τουλάχιστον βουλώστε το ρε μάγκες, δεν έχουν όλοι μπάρμπα στην κορώνη ή τουλάχιστον δεν έχουν οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού.
Και ποιοί είναι αυτοί οι νεκροί;Δεν θυμάμαι τίποτα επεισόδια,θα είχαν γίνει σίγουρα ήρωες.Αν εννοούν οτιδήποτε άλλο είναι ντροπή τους που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους ακόμα και στο θάνατό τους ανάλογα με το επάγγελμά τους...

 

Διογένης ο Κυνικός (σχόλιο): «Πρόσληψη συγγενών Α' βαθμού των νεκρών μας και μικρό αριθμό εργαζόμενων αλληλέγγυων ώστε να αποδοθεί συμβολικά το μερίδιο του αγώνα που αντιστοιχεί στην κοινωνία»:
Εγώ θα έλεγα να κληρωθούν και μερικές θέσεις για πρόσληψη από την ''κοινωνία'' την ίδια για να είναι ακόμη πιο αντιπροσωπευτική η ανταμοιβή του αγώνα...

 

Οι συγγενείς των νεκρών της ΕΡΤ πρέπει όμως να δείξουν λίγη υπομονή γιατί προηγούνται οι συγγενείς των νεκρών της Πλατείας.

Posted by Vivian Efthimiopoulou on Monday, 8 June 2015
Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Ενδιαφέρεται για τα πάντα - και γράφει κυρίως γι' αυτά που του αρέσουν. (Κι έχει βγάλει 13 παιδικά βιβλία στις εκδόσεις Μεταίχμιο)
15 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Ένα ακόμη καλό από τουίτερ

Δραχμαντινετζαντ @giopso

Οι νεκροί της ερτ θα ήταν περισσότεροι, αν η Ζωή με τη Ραχήλ δεν έβαζαν τα κορμιά τους μπροστά στο τανκ, που ήταν έτοιμο να μπουκάρει.
Δον Ιδιώτης Δον Ιδιώτης 8.6.2015 | 23:03
Όταν οι ιδεοληψίες σε κυριεύουν ολοκληρωτικά αυτό γίνεται. Όταν βλέπεις παντού "αγώνες", "κεκτημένα", "ανατροπή" τότε μοιραία θα χρειαστείς και "ήρωες" για την "επανάσταση". Αυτοί οι "ήρωες" δεν μπορεί παρά να είναι οι "νεκροί της ΕΡΤ".
Κι έτσι μιλάς με εισαγωγικά, σκέφτεσαι με εισαγωγικά και ζεις μέσα στα εισαγωγικά. Κάθε πράγμα έχει μια κανονική έννοια και μια μέσα σε εισαγωγικά. Όργουελ.
RF_junkie RF_junkie 8.6.2015 | 23:58
Θα ακολουθήσουν υποθέτω "οι νεκροί τής Ολυμπιακής", οι "νεκροί τής ΕΥΔΑΠ" και οι νεκροί τής "Επιτροπής για την εκτροπή τού Αχελώου".

Οι νεκροί του οργανισμού αποξήρανσης της λίμνης Κωπαΐδας γιατί είναι στην απέξω άκαρδε νεοφιλελέ?
Double Helix Double Helix 9.6.2015 | 08:39
Το μεγαλειώδες παράδοξο είναι ότι ενώ όλα αυτά τα οράματα είναι ας πούμε δικαιολογημένα όταν είσαι αντιπολίτευση, όταν γίνεσαι κυβέρνηση πως τα δικαιολογείς από τα ίδια σου τα στελέχη;
avatar piron 10.6.2015 | 10:55
Το σχολιο σου εδω,ειναι απλα αψογο...
Dimitris Kakogirou Dimitris Kakogirou 8.6.2015 | 23:34
Οι εκλογές έχουν συνέπειες. Ας προσέχαμε...
Ποιός περίμενε ότι θα υπήρχε κάτι ακόμα χειρότερο από τη Νέα Δημοκρατία;

Κι όμως υπάρχει!
avatar celsius 8.6.2015 | 23:47
Ρε Κυριακούλα το "πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι"που το θυμήθηκες;
Ήταν ακατάλληλο δια ανηλίκους,ήμουν πολύ μικρός,είδα λίγο και ακόμα θυμάμαι το πόσο γελοίο ήταν.
avatar celsius 8.6.2015 | 23:57

Κοίτα που θα περάσουν τα χρόνια και θα καθιερώσουμε επετείους στα σχολεία με χορωδίες,
ύμνους και εμβατήρια.
avatar 8bf88a17 9.6.2015 | 00:35
Και με ΑΥΤΑ τα χάλια, ο πάνσοφος λαός παραμένει πιστός στο συριζα (όχι πως υφίσταται καμια σοβαρή αντιπολίτευση γενικώς).. ίσως όλοι ελπίζουν να βρεθούν πως είναι "συγγενείς νεκρών ΕΡΤ".
avatar John_A 9.6.2015 | 00:36
Για τις οικογένειες των 5.000 και βάλε αυτοχείρων στην Ελλάδα από το 2009 μέχρι σήμερα, έχετε να πείτε κάτι κα Μακρή;

Για τους 1.500.000 απολυμένους του ιδιωτικού τομέα, έχετε να πείτε κάτι κα Μακρή;

Για όλους αυτούς τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες μας που σπούδασαν στην Ελλάδα και αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν γιατί δεν μπορούν να βρουν εδώ εργασία, έχετε να πείτε κάτι κα Μακρή;

Όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν την ίδια αξία. Σταματήστε να καπηλεύεστε τις μνήμες ορισμένων για την προβολή σας. Σε λίγο θα μας λέτε ότι μόνο η Κωνσταντοπούλου και εσείς ήσασταν έξω από την ΕΡΤ, όπως μόνο η Δαμανάκη και ο Λαλιώτης ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο το 1973.

Διεκδικείστε αξιοπρέπεια για όλους, όχι μόνο όπου σαν βολεύει ή όπου έχετε συμφέρον.
O παλαιοπασοκικός νεποτισμός και αναξιοκρατία στην πιο γκροτέσκα έκφανση του. Να γελάς ή να κλαίς;
Ραχηλ Μακρη οτι πιο αντιπαθες εχει περασει απο την showbiz της αριστερας
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ