«Άντρες μάς πλακώνανε στο ξύλο για να σωθούν απ' το Norman Atlantic»

«Άντρες μάς πλακώνανε στο ξύλο για να σωθούν απ' το Norman Atlantic» Facebook Twitter
22

Λυπηρό από πολλές απόψεις είναι αυτό που είπε η Δήμητρα Θεοδοσίου στον Αντέννα. Δεν ξέρω πώς έγιναν τα πράγματα, τι να πω πραγματικά. Όλοι μπροστά στον φόβο του θανάτου είμαστε γυμνοί.

«Η χειρότερη εμπειρία πάνω στο πλοίο ήταν αυτό που ζήσαμε, την εικόνα πώς οι Ιρακινοί, οι Τούρκοι, -δεν ξέρω, τι ήταν όλοι αυτοί-, πώς μας χτυπούσαν, πώς μας πετούσαν στην άκρη για να πάνε εκείνοι να σωθούνε», λέει η Θεοδοσίου. "Υπήρχαν οδηγίες για το πώς θα εγκαταλείπαμε το πλοίο (πρώτα τα γυναικόπαιδα), αλλά άντρες το αγνόησαν: «Μας πλακώνανε στο ξύλο. Εμένα με πετάξανε 3 φορές και έφυγα 5 μέτρα, προκειμένου να φύγουν αυτοί πρώτοι. Γι' αυτό ακούγονταν ονόματα που σωθήκαν, όλα Τούρκικα, Αραβικά. Ξύλο μας δίναν.»

22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

7 σχόλια
Εφόσον θέλετε όπως και δήποτε να φορέσετε την ταμπέλα του "μπάζου" σε ολόκληρους λαούς και πληθυσμούς, δέστε και την άποψη μερικών ιταλικών "μπάζων" που όπως και δήποτε θέλουν να φορέσουν την ταμπέλα του "μπάζου" σε εμάς:«Πού ήταν η Ελλάδα;». Με αυτό το ερώτημα ο Ιταλός δημοσιογράφος Alberto Negri εξαπέλυσε πυρά για την ελλιπή συμμετοχή της χώρας μας στις επιχειρήσεις διάσωσης των 478 επιβατών του «Norman Atlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας. Οι Ιταλοί εγκαλούν την Ελλάδα γιατί δεν συνέδραμε σε επαρκή βαθμό τις προσπάθειες διάσωσης και υποστηρίζουν ότι εκούσια άφησαν το πλοίο να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.«Δεν υπονοώ τίποτα περισσότερο. Η Ελλάδα όμως, που έχει αναπτυγμένα τεχνικά μέσα και εναέριες δυνάμεις, λόγω των μεταναστών και των συχνών ναυαγίων, δεν εμφανίστηκε έτοιμη να βοηθήσει περαιτέρω και άφησε τη δουλειά (σε άλλους), κατά την προσφιλή τακτική» τόνισε ο Νέγκρι.Με άλλα λόγια, οι Ιταλοί ασκούν έντονη κριτική στους ελληνικούς χειρισμούς, καθώς στην επιχείρηση η Ιταλία συμμετείχε με το 90% των δυνάμεών της, ενώ η Ελλάδα και η Αλβανία με ένα ισχνό ποσοστό της τάξης 10%.http://www.zougla.gr/kosmos/article/veli-italon-dimosiografon-gia-mikri-simetoxi-tis-elada-stin-epixirisi-diasosis
Ο καπετάνιος, όντας Ιταλός κ για ανεξήγητους λόγους, ειδοποπιησε πρωτα τις Ιταλικές αρχές. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν 2 ώρες αργότερα από επιβάτη. Στο μεταξύ, η Ιταλία αποφάσισε να κινηθεί το πλοιο προς τα εκεί.Επιπλέον στις ακτές της Αλβανίας κ της Ελλάδας ο καιρός ήταν χειρότερος από την Ιταλική θάλασσα με αποτέλεσμα να είναι δ΄συκολο να προσεγγλιζουν τα ελικόπτερα, τα οποία διέσχιζαν όλο το Ιόνιο για να βρουν αεροδιάδρομο χωρίς πολλά μποφόρ.
Πράγματι ο χαρακτηρισμός και το τσουβάλιασμα σχετικά με τα μπάζα είναι απαράδεκτα. Παρ'ολα αυτά υπάρχουν μαρτυρίες και για την κακοδιαχείριση (και τον...ρατσισμό κατά την διάσωση;;;) των Ιταλών έναντι των Ελλώνω, όπως διαβάζω εδώ και μάλιστα επώνυμες. http://www.lifo.gr/now/greece/57686
amacord, αν απευθύνεσαι σε μένα, η αλήθεια είναι πως το γνωρίζω αυτήν τη πληροφορία και την είχα παραθέσει από το πρωί, που το είδα...απλά ο καθένας μας θέλει να λέει το μακρύ και το κοντό του:ο ένας θα βρίσκει ευκαιρία να λέει σωρηδόν κοσμητικά για τους μουσουλμάνουςο άλλος θα αντιδρά προσπαθώντας να τους "υπερασπίσει" τσουπ! κάπου στην μέση θα προκύπτει και κάνα άσχετος [οι ιταλοί (που είναι "μπάζα")](η ελληνική ναυλώτρια εταιρία προς το παρόν έχει γλιτώσει το κράξιμο; θα δούμε),στο άλλο θέμα θα λέμε γιατί δεν πήγαν οι εισαγγελείς πιο γρήγορα μετά θα το γυρίζουμε και θα λέμε γιατί πήραν γρήγορα αποφάσειςδεν βγάζεις άκρη.Και ενώ εμείς συζητάμε, το θέμα είναι εν εξελίξει καθώς υπάρχει ακόμη χάος με τις λίστες των επιβατών, αγνοούνται άνθρωποι, πιθανόν αγνοούνται κι άλλοι που δεν είναι σε λίστες, οι ελληνικές αρχές κατηγορούν τις ιταλικές και τούμπαλιν και κλασικά ο ένας πετά το μπαλάκι στον άλλο.(παρεμπιπτόντως το παράδειγμα του Alberto Negri, δεν το έδωσα για να δείξω ότι συμφωνώ και "τι ωραία που τα λέει", αλλά για να δείξω ότι *κάλλιστα* οι όποιοι *άλλοι* μπορούν να τα παρουσιάζουν *αλλιώς* τα πράγματα, κι όχι όπως μάς *βολεύει* να τα ακούμε -είτε έχουν δόσιν αληθείας, είτε όχι. Οπότε αυτό που χρειάζεται είναι όσο το δυνατόν αντικειμενικότητα, κάτι που, προφανώς, δεν γίνεται όταν το νου μας το έχουμε στα τσιτάτα).
Το μόνο που θα πω, είναι ότι αν ήταν ανάποδα τα πράγματα και ήταν Έλληνες αυτοί που έβγαζαν Ιταλίδες ή Ιρακινές γυναίκες από τις βάρκες για να μπουν, οι ίδιοι σχολιαστές, θα κοιτούσαν πάλι το δέντρο και θα έγραφαν για τον εγωιστή Ελληνάρα που είναι ακόμα στα δέντρα, απλώς εκεί θα μιλούσαν και για Εθνική ντροπή. Το να τσουβαλιάζουμε με αφορμή μια κατάσταση στην οποία δεν ξέρουμε ούτε εμείς οι ίδιοι πως θα αντιδρούσαμε, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, η ουσία του γεγονότος βρίσκεται στο "Όλοι μπροστά στον φόβο του θανάτου είμαστε γυμνοί" που λέει στο ποστ, τα υπόλοιπα (χαρακτηριστικά κουλτούρας κτλ), η μόνη σύνδεση που έχουν με την κουβέντα, είναι για να ζεσταίνουν γιορτάρες μέρες το μίσος τους οι Εθνικιστές και να βάζουν το κεφάλι στην άμμο κάποιοι, όταν τους το επισημάινει ο χ pablo.
Μαέβιους, το παρακάτω "intro" μάλλον δεν έγινε κατανοητό (δηλαδή ότι αναφέρομαι στην πιθανή άποψη που θα έχουν σχηματίσει οι Ιταλοί)."Εφόσον θέλετε όπως και δήποτε να φορέσετε την ταμπέλα του "μπάζου" σε ολόκληρους λαούς και πληθυσμούς, δέστε και την άποψη μερικών ιταλικών "μπάζων" που όπως και δήποτε θέλουν να φορέσουν την ταμπέλα του "μπάζου" σε εμάς"οπότε θα πρέπει να επαναλάβω τα του 30.12.2014 | 17:54"το παράδειγμα του Alberto Negri, δεν το έδωσα για να δείξω ότι συμφωνώ και "τι ωραία που τα λέει", αλλά για να δείξω ότι *κάλλιστα* οι όποιοι *άλλοι* μπορούν να τα παρουσιάζουν *αλλιώς* τα πράγματα, κι όχι όπως μάς *βολεύει* να τα ακούμε -είτε έχουν δόσιν αληθείας, είτε όχι. Οπότε αυτό που χρειάζεται είναι όσο το δυνατόν αντικειμενικότητα, κάτι που, προφανώς, δεν γίνεται όταν το νου μας το έχουμε στα τσιτάτα"
Δεν ειναι λυπηρο αυτο που ειπε, αλλα αυτο που εγινε.Και ακομα πιο λυπηρο το γεγονος, οτι καποιοι καλοθελητες παλι, που για καποιο λογω δεν μπορουν να δεχτουν οτι καποιοι αλλοι ανθρωποι ειναι ακομα στο Μεσαιωνα, πανε να βγαλουνε την κυρια ρατσιστρια! Γιατι μας χαλαει αυτο το καταπληκτικο ονειρο της πολυπολιτισμικοτητας.Οταν θα βρεθειτε στην ιδια θεση, θα δειτε με τα ιδια σας τα ματια, πως συμπεριφερονται καποιοι λαοι. Και ναι, υπαρχουν καποια χαρακτηριστικα τα οποια εχουν να κανουν με την εκαστοτε κουλτουρα, τι να κανουμε δηλαδη;
Δε φτάνει που κυκλοφορεί χωρίς μαντίλα, θέλει να προηγηθεί και απο τον ΑΝΤΡΑ μουσουλμάνο?Τυχερή είναι που δεν υπήρχαν εύκαιρες πέτρες εκεί γύρω να την λιθοβολήσουν!
http://www.lifo.gr/now/society/57708Επιβάτιδα καταγγέλλει: Οι Ιταλοί μας έβγαζαν τα σωσίβια και τα έβαζαν σε δικούς τους Πηγή: www.lifo.grΑυτό θα το κατεβάσεις αμάσητο, θα το ψάξεις να δεις αν όντως ισχύει ή επειδή οι Ιταλοί είναι ευρωπαίοι και χριστιανοί δεν πειράζει και αν ισχύει?Εγώ προσωπικά θα έψαχνα και τις δύο καταγγελίες και θα τους έδινα την ίδια βαρύτητα.
Ποσο μισος δηλαδη μπορουν να βγαλουν τα ελληνικα media στο κατα τ'αλλα ησυχο κι ειρηνικο ΙΣΛΑΜ ???Σε λιγο θα μας πειτε οτι θεωρουν τις δικες τους μουσουλμανικες ψυχες ανωτερες των αλοθρησκων.
Ότι σίγουρα οι πολύ θρησκευόμενοι θεωρούν τις γυναίκες--και ειδικά τις "μιαρές" δυτικές γυναίκες--όντα κατώτερα των ανδρών είναι γνωστό. Δυστυχώς, όταν επικρατεί ο πανικός, πολύ συχνά βγαίνει ο χειρότερος εαυτός του καθενός.
Προφανως κανενας μας δεν ηταν μπροστα για να γνωριζει ακριβως τι εγινε. Σιγουρα ομως δεν ειμαστε σε θεση να πουμε πως η Θεοδωσιου εχει αδικο η, ακομα χειροτερα, να σκεφτουμε πως η σοπρανο βρηκε την ευκαιρια(ειδικα σε μια τετοια κρισιμη στιγμη), να βγαλει ολο το "ρατσιστικο" της μισος. Ειναι μια γυναικα που εζησε μια πραγματικη τραγωδια και περιγραφει πραγματα και καταστασεις που, εμενα τουλαχιστον, μου φαινονται απολυτως φυλιολογικες.Και πραγματικα, ποιος αμφιβαλλει οτι σε πολλες κοινωνιες οι γυναικες αντιμετωπιζονται σαν κατωτερα οντα?