Φταίει ο ρατσισμός μας που η Φουρέϊρα έκρυβε ότι είναι Αλβανίδα;

Φταίει ο ρατσισμός μας που η Φουρέϊρα έκρυβε ότι είναι Αλβανίδα; Facebook Twitter
Οι φήμες οργίαζαν ότι είναι απ' την Αλβανία (παρ' ό,τι η ίδια υποστήριζε αρχικά ότι «Η μητέρα μου κατάγεται από το Μέτσοβο και ο πατέρας μου έχει Μεξικάνικες ρίζες»)
54

Νομίζω ότι κάθε καλλιτέχνης, πόσω μάλλον εμπορικός, μπορεί να επινοεί ταυτότητες, να κατασκευάζει αλήθειες και να παραπλανά (στο πλαίσιο του νόμου φυσικά) ώστε να κάνει επιτυχία.

Από τον David Bowie μέχρι τη Μαντόνα, η επινόηση ταυτότητας είναι κάτι θεμιτό και συχνά ενδιαφέρον. Και συχνά γίνεται με σκοπό να δημιουργηθεί ενδιαφέρον για τον καλλιτέχνη, και να αυξηθούν οι πωλήσεις.

Είναι σχετικά γνωστό ότι όταν η Madonna κυκλοφόρησε το πρώτο της single το 1982 -έχουν περάσει 32 χρόνια καριέρας από τότε-  δεν έδειχνε πουθενά το πρόσωπό της, με μοναδικό σκοπό να την περάσουν για μαύρη!

Το τραγούδι είχε δοθεί στους DJs της Νέας Υόρκης με λευκό εξώφυλλο που έγραφε απλώς το όνομά της, βίντεοκλίπ δεν γυρίστηκε (το ερμήνευσε λάιβ μετά από κάποιους μήνες) και όταν τελικά το έβγαλε και επίσημα σε single, η εταιρία επέλεξε να μην την εμφανίσει στο εξώφυλλο. Αντίθετα, εκεί έβαλαν μια urban εικόνα, που ενίσχυε το μύθο της μαύρης τραγουδίστριας. 

Και όντως, όταν τελικά η Μαντόνα έδειξε το πρόσωπό της, υπήρξαν αρκετοί που εξεπλάγησαν που ήταν λευκή. Ήδη όμως είχε γίνει το απαιτούμενο σούσουρο, την είχαν προσέξει αυτοί που έπρεπε, και τελικά, σήμερα, η παραπλανητική τακτική της είναι απλώς μια υποσημείωση στην ποπ ιστορία της. 

Πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε για την παραπλανητικη προώθηση της Ελένης Φουρέιρα που υιοθέτησε επίθετο μεξικανικου στυλ, έκανε ψιλοάφρο τα μαλλιά της, σκούρυνε από σολάριουμ και υποδύθηκε την εξωτική λατίνα για τα πρώτα χρόνια της καριέρας της. (Τα υπόλοιπα τα πέρασε λέγοντας απλώς "και τι σημασία έχει από πού είμαι;"

 Σε έναν χώρο που παίζουν μεγάλο ρόλο οι προτιμήσεις του target group σου ή προχωράς γενναία κι ας σπάσεις τα μούτρα σου, ή προσαρμόζεσαι σαν χαμαιλέων.

Οι φήμες οργίαζαν ότι είναι απ' την Αλβανία (παρ' ό,τι η ίδια υποστήριζε αρχικά ότι «Η μητέρα μου κατάγεται από το Μέτσοβο και ο πατέρας μου έχει Μεξικάνικες ρίζες»), ενώ οι φωτογραφίες που την έδειχναν πριν την 'λατινοποίησή της' ήταν εξαιρετικά εύγλωττες. 

Φταίει ο ρατσισμός μας που η Φουρέϊρα έκρυβε ότι είναι Αλβανίδα; Facebook Twitter

  

Τώρα, μετά από αρκετά χρόνια καριέρας δήλωσε στο kool για πρώτη φορά την αλήθεια για την εθνικότητά της (το πραγματικότ της όνομα είναι Eντέλα Φουρεράι -Entela Fourerai-, ενώ ο πατέρας της λέγεται Kristaq κι η μητέρα της Μarjeta). 

«Το να κρίνεις κάποιον από τη σεξουαλικότητά του ή από την εθνικότητά του κι όχι γι' αυτό που πάει να κάνει. Εγώ έκρυψα ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία γιατί όταν πήγαινα στις δισκογραφικές, πριν καν μπω στις Mystique, δεν ήθελαν καν να το ακούνε. Ήταν για εκείνους πολύ ταμπού. Κι εγώ από μικρή δεν το καταλάβαινα, γιατί νιώθω Ελληνίδα. Δεν ξέρω άλλη γλώσσα, εδώ έμαθα γράμματα... Και γι' αυτό είπα στον εαυτό μου ότι τίποτα δεν θα με εμποδίσει από το να κάνω αυτό που θέλω και να περάσω τα μηνύματά μου».

Τώρα, ποια ήταν τα μηνύματα που πέρασε με το όχι μόνο να κρύβει την εθνικότητά της, αλλά και να υιοθετεί μια πολύ πιο trendy και σέξι χώρα ως υποτιθέμενη πατρίδα της; (Δεν της αρκούσε καν να περάσει σαν Ελληνίδα.) 

Ο Διονύσης Χιώτης (Devis Xherahu) παλιός παίκτης του «Fame Story» είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια: «Όλοι στην Αλβανία λένε ότι η Ελένη Φουρέιρα είναι Αλβανίδα. Αν είναι αλήθεια είναι ντροπή της να κρύβει την καταγωγή της, γιατί δίνει ένα πολύ κακό μήνυμα σε ένα εκατομμύριο Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί εγώ φώναξα στο "fame story" ότι είμαι Αλβανός. Για ποιο λόγο να μην το πει, αν είναι αλήθεια; Το μήνυμα που δίνει εμένα με τρομάζει πάρα πολύ. Δε γίνεται τα παιδιά να μεγαλώνουν με ντροπή για την πατρίδα τους. Αυτό με στεναχωρεί πιο πολύ. Κατά τα άλλα θα είμαστε ένα εκατομμύριο Αλβανοί μείον ένα άτομο. Δε έγινε τίποτα. Αυτή ας πει ότι θέλει και ας νιώσει όπως θέλει. Πρόβλημα της. Οι Αλβανοί είναι περήφανος λαός. Σήμερα πια είμαστε μία οικογένεια σε μια Ευρώπη, που δεν έχει σύνορα. Για ποιο λόγο να κρύβουμε την καταγωγή μας;».

Φταίει ο ρατσισμός μας που η Φουρέϊρα έκρυβε ότι είναι Αλβανίδα; Facebook Twitter
Τα πράγματα περιπλέχτηκαν, μετά το δεσμό της με Έλληνα ποδοσφαιριστή, εκπρόσωπο της Εθνικής Ελληνικής ομάδας

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι μόνο άσπρο και μαύρο. Αν και δεν θα μιλούσα απαραίτητα για ρατσισμό, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Το κοινό στο οποίο απευθύνθηκε, που ακούει τέτοια μουσική και πηγαίνει στα νυχτερινά μαγαζιά, δεν έχει κάνει ποτέ καμία Αλβανίδα τραγουδίστρια σταρ στην Ελλάδα. Αντίθετα, μία που καμώθηκε την Μεξικάνα την έκανε σταρ σε μια νύχτα!  

Και σε έναν χώρο που παίζουν μεγάλο ρόλο οι προτιμήσεις του target group σου ή προχωράς γενναία κι ας σπάσεις τα μούτρα σου, ή προσαρμόζεσαι σαν χαμαιλέων. 

Το αν θα συνεχίσει να είναι πόπσταρ στη χώρα μας η, επίσημα πια Αλβανίδα (Αλβανικής καταγωγής μάλλον, αφού αισθάνεται Ελληνίδα και μπράβο της), Φουρέιρα, θα δείξει αν είχε βάση ο δισταγμός της να παραδεχτεί την αληθινή της ταυτότητα.

Φταίει ο ρατσισμός μας που η Φουρέϊρα έκρυβε ότι είναι Αλβανίδα; Facebook Twitter

Δεν μου άρεσε καθόλου, και συνεχίζει να μη μου αρέσει, αλλά ελπίζω ότι οι φόβοι της θα διαψευστούν ευχάριστα. 

 

 

 

54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
το μόνο εύκολο είναι να βγεις και να πεις "εσύ φταις ρατσιστή Έλληνα που έκρυψα την καταγωγή μου". Ναι, ρατσιστές και στενόμυαλοι υπάρχουν πολλοί στην ελληνική κοινωνία, το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον άλλο για ρατσισμό όταν εσύ ο ίδιος είσαι ρατσιστής με τον εαυτό σου. Όταν εσύ δεν σέβεσαι τις ρίζες σου, όταν κρύβεις την καταγωγή σου λες και είναι ντροπή, όταν αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου ρατσιστικά, πώς περιμένεις από τους άλλους να μην σε αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο? για να μπορέσεις να κερδίσεις τον σεβασμό του άλλου πρέπει πρώτα να έχεις ο ίδιος αυτοσεβασμό..
Είχα δεσμό κάποια χρόνια με μία συμφοιτήτριά μου που ήταν από την Αλβανία. Ένα μοναδικό πλασματάκι που ήλθε στην Ελλάδα 2 ετών. Δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο-πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Αλβανικά καταλάβαινε αλλά δεν τα μιλούσε καλά. Μου έλεγε ότι στην Αλβανία την αποκαλούν βρωμοελληνίδα και στην Ελλάδα βρωμοαλβανίδα. Το διαπίστωσα εξ' ιδίοις όμμασι όταν πήγαμε παρέα στην Αλβανία από δική μου παρότρυνση για να μάθουμε τις ρίζες της και που γεννήθηκε. Προσπαθούσα να καταλάβω την ψυχολογία της. Πώς να ένιωθε που πουθενά δεν έβρισκε να ανήκει; Όταν έψαχνε να βρει δουλειά, η πρώτη ερώτηση ήταν, από που είναι. Όταν απαντούσε από Αλβανία, δεν ακολουθούσε η δεύτερη ερώτηση και το ραντεβού. Της έλεγα να μην λέει την καταγωγή της μέχρι να πιάσει δουλειά κι έπειτα, αφού διαπίστωναν την εξαιρετική της μόρφωση και απόδοση, να τους το σέρβιρε όσο πιο γλυκά γινόταν. Ποτέ της δεν το έκανε αν και έμπαινε συχνά στον πειρασμό. Εγώ κι εκείνη μπορούμε να καταλάβουμε την Φουρέιρα. Όπως και τον Πύρρο Δήμα που αναγκάστηκε να το κρύψει. Λυπάμαι βαθιά για ένα σημαντικό πλήθος Ελλήνων. Τυχαίνει να είμαι κι εγώ από αυτή την όμορφη χώρα, την Ελλάδα, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει πλέον, με όσα έχω δει τόσα χρόνια. Πριν την γνωρίσω, έλεγα κι εγώ την γνωστή ανοησία: "άντε ρε αλβανέ". Από αυτή μου την εμπειρία έμαθα πολλά. Προπαντώς να είμαι άνθρωπος, όσο γίνεται... Ευτυχώς δεν προχώρησα στο "άντε ρε πακιστανέ". Τώρα ξέρω ότι είμαστε όλοι άνθρωποι. Και να σκεφτείς ότι δεν είμαι καθόλου υπέρ των εξυπνάδων που ακούω περί ανοίγματος των συνόρων και ότι η εγκληματικότητα δεν σχετίζεται με την αθρόα και ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Είναι τελείως λάθος για εμένα παρόμοιες αντιλήψεις. Όλοι μπορούμε να ζήσουμε μαζί, ΜΟΝΟ αν θέλουμε. Όχι με τον τσαμπουκά και με τόσο εγκληματική προχειρότητα για να εισπράττει η κυβέρνηση και να ψηφοθηρεί η εκάστοτε ψευτοαριστερή αντιπολίτευση - εις βάρος πάντοτε των πραγματικά αθώων μεταναστών και των αθώων Ελλήνων από τους εγκληματίες που εισάγουμε τόσο ανεξέλεγκτα.
κι εγώ ξένη καταγωγή έχω αλλά ποτέ δεν άλλαξα το όνομά μου για να με δεχτούν οι άλλοι. δεν σημαίνει ότι κυκλοφορώ με την σημαία της καταγωγής μου για περηφάνια αλλά ούτε ένιωσα ποτέ ντροπή. το γεγονός ότι δεν ήθελαν να σε ακούσουν και τώρα έγινες γνωστή ίσως είναι επειδη από τριτοτέταρτη έγινες μια πολύ ωραία γυναίκα... άλλωστε αυτό πουλάει στην χώρα μας.. γιατί από μουσική πόσο πιο χάλια μπορεί να ήσουνα απ αυτά που βγάζεις τώρα;
Εγω ξερω οτι καθε ανθρωπος οφειλει να ειναι υπερηφανος για την καταγωγη του και τις ριζες του. Ουτε η πρωτη ηταν ουτε η τελευταια κοπελα αλβανικης καταγωγης που μεγαλωσε στην Ελλαδα και ελαβε ελληνικη παιδεια. Ισως για την καριερα που επιθυμουσε να ηταν ''αναγκαια'' κατα καποιοι τροπο η αλλαγη του ονοματος, μιας και υπαρχουν τοσοι κομπλεξικοι που δε θα εμπαιναν καν στον κοπο να ακουσουν μια τραγουδιστρια με αλβανικο ονομα, ομως το να λεει ψεμματα τοσα χρονια για την καταγωγη της δεν ηταν ορθο και ειναι απολυτα λογικο τωρα ο οι θαυμαστες της να θυμωσουν μαζι της και να χασει μερος αυτων (σε καμια περιπτωση δεν ειμαι φαν της Φουρειρα..). Οπως και να χει, θεωρω οτι φερθηκε υποτιμητικα απεναντι στον εαυτο της γεγονος που φανερωνει κομπλεξ..
Η κυρία Φουρέιρα έχει το απεριόριστο δικαίωμά της να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, είτε ως Αλβανή, είτε ως Μεξικάνα, είτε ως Κογκολέζα. Εκείνο το οποίο όμως δεν έχει δικαίωμα είναι να θεωρεί ότι μπορεί να προσβάλλει τους ανθρώπους της χώρας στην οποία ζει (και νιώθει ως Ελληνίδα) λέγοντάς τους έμμεσα ρατσιστές (ενώ την έχουν αποδεχθεί ως ''αλλοδαπή'' μεξικάνα), και επίσης να θεωρεί ότι απευθύνεται σε μαμελούκους ιθαγενείς: τι πάει να πει ''οι δισκογραφικές θα της έκλειναν τις πόρτες'';;;;; Όταν ΥΠΟΓΡΑΦΩ μία σύμβαση με μία δισκογραφική, η τελευταία αν μη τι άλλο δεν έχει τα πλήρη στοιχεία ταυτότητάς μου; δεν δίνω και ένα ΑΦΜ;;;; Τέλος, βλέπουμε όλοι το δέντρο και χάνουμε το δάσος: το γεγονός ότι ένας καλλιτέχνης πουλάει φούμαρα για το ποιος είναι στο βωμό της ανέλιξής του περνά αδιάφορο και καθόμαστε και συζητάμε για το αν και πόσο ρατσιστές είμαστε...
Χμμ...νομίζω χάνουμε λίγο τη μπάλα εδώ...όντως, τω καιρώ εκείνω που βγήκε η Φουρέιρα οι περισσότεροι είχαν πρόβλημα με τους Αλβανούς. Στο σχολείο θυμάμαι, τα ελάχιστα τότε "Αλβανάκια" έτρωγαν πόρτα (στο δικό μου σχολείο τουλάχιστον, τους απέκλειαν κ δεν προχωρούσαν σε περαιτέρω bullying).Φυσικά και δε θα έπρεπε κανείς βέβαια να έχει πρόβλημα με την καταγωγή της Φουρέιρα κ κάθε Φουρέιρα. Αλλά ας βάλουμε στην άκρη και τον τρισάθλιο ρατσισμό και τη fake πολιτική ορθότητα και ας επικεντρωθούμε στα γεγονότα και την κοινή λογική. Και εξηγούμαι. Διαβασα εδώ ότι αφού μεγάλωσε εδώ, είναι Ελληνίδα, μπλα, μπλα.... Βασικά είναι ελληνίδα πολίτις, (όπως θα έπρεπε να μπορεί να είναι κάθε "ξένος" που μεγάλωσε εδώ, μορφώθηκε, ζει εδώ και μιλάει τη γλώσσα), αλλά όχι Ελληνίδα. Δείτε το λογικά βρε παιδιά, αν ένας Έλληνας και μια Ελληνίδα κάνουν παιδί και μετοικήσουν στη Γαλλία, το παιδί είναι Γάλλος/ίδα; Υπηκοότητα μπορεί να πάρει, εθνικότητα όχι.Και δεν το λέω με καμία εθνικιστική χροιά - μακριά από μας.Αλλά πολύ κουλουβάχατο τα έχουμε κάνει (παγκοσμίως) σε αυτό το ζήτημα και με την politically correctness και τελικά βγαίνουν ζημιωμένες οι εθνικές κουλτούρες, ταυτότητες και ο πολιτισμός.
Μα η ίδια φέρθηκε ρατσιστικά στον εαυτό της. Αν ένιωθε περήφανη για τη καταγωγή της και συνεπώς για αυτο που είναι θα είχε πει απο την αρχή την αλήθεια..Αυτα περί καταγωγής απο Μεξικό είναι κομπλεξικά και ρατσιστικά προς τους ομοεθνής της ,Αλβανούς .
Επιτέλους! Κάποιος τα είπε επιτέλους όπως έπρεπε! Όλοι λένε πως φοβήθηκε τον ρατσισμό και για αυτό δεν αποκαλύφθηκε. Αντί να βγει και να πει ναι είμαι αλβανίδα και τι έγινε ; Με την στάση της εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ντρεπόταν για την καταγωγή της και μασ φλόμοσε στα ψέματα ! Και να φανταστεί κανείς πως τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν role models της γενιάς μας!
Ζούμε σε μία σχεδία στον απέραντο μα μικρό κόσμο. Εκτός συνόρων είμαστε γνωστοί λόγο κληρονομιάς και Χόλιγουντ. Κανείς δεν ασχολείται με την πάρτη μας ( αρκει να ζήσεις μερικά χρόνια εκτός Ελλάδος και θα το καταλάβεις) και νομίζουμε ότι η γη περιστρέφεται γύρο από εμάς, κοινώς "έκαμε η μύγα κώλο ...... πολύ καλά έκανε το κοριτσάκι και το χειρίστηκε όπως το χειρίστηκε. Τα υπόλοιπα είναι από άτομα χαρακτηρισμένα επιεικώς κομπλεξικά.
Τα σχόλια που διαβάζω για την Φουρέιρα εδώ μου θυμίζουν όσα λέγονται για τους gay."Μα ποιος ενδιαφέρεται για το αν κάποιος είναι gay;Ξεπεράστε το εσείς οι gay.Κανένας δεν σας φέρεται ρατσιστικά και δεν σας απομονώνει.Εσείς το προκαλείτε από μόνοι σας"...Έτσι και για την Ελληνοαλβανίδα(και όχι Αλβανίδα όπως αναφέρεται στο κείμενο)Φουρέιρα.Έχετε προσπαθήσει πολλοί να χτυπήσετε την πόρτα δισκογραφικών για να ξέρετε τι μπορεί να αντιμετώπισε;Σας είναι άγνωστος ο ρατσισμός των Ελλήνων απέναντι σε κάποιες εθνικότητες που δεν θεωρούνται cool;Η ηλιοκαμένη λατινοαμερικάνα Φουρέιρα πουλάει και είναι in.Αν ξεκινούσε όμως ως η Εντέλα,κόρη Αλβανών μεταναστών θα ήταν το ίδιο;Ναι ήταν γνωστή τα τελευταία χρόνια η καταγωγή της.Δεν μπορούμε όμως εμείς να ξέρουμε πόσες δυσκολίες μπορεί να πέρασε ως παιδί φτωχών Αλβανών.Το αν υπήρξε θύμα διακρίσεων ή bullyuing.Η ίδια το έχει πει και παλιότερα ότι πολλοί συμμαθητές της υπήρξαν πολύ σκληροί μαζί της.Οπότε,ας μη ζητάμε και τα ρέστα από την Φουρειρα που δεν είναι η ηρωίδα ακτιβίστρια που θα βγει μπροστά να υπερασπιστεί την καταγωγή της.Καλύτερα να κοιταχτούμε μεταξύ μας και να προβληματιστούμε τι είναι αυτό που κάνει κάποιους να αναγκαστούν να πούνε ψέματα για την καταγωγή τους.
Οπότε,ας μη ζητάμε και τα ρέστα από την Φουρειρα που δεν είναι η ηρωίδα ακτιβίστρια που θα βγει μπροστά να υπερασπιστεί την καταγωγή της.Καλύτερα να κοιταχτούμε μεταξύ μας και να προβληματιστούμε τι είναι αυτό που κάνει κάποιους να αναγκαστούν να πούνε ψέματα για την καταγωγή τους. Πηγή: www.lifo.grΑυτό ακριβώς, τίποτε άλλο.
@ Κέρμπι ΚάρινγκτονΆσχετα με την περίπτωση της Φουρέιρα υπάρχει και η πολιτογράφηση, απόκτηση διπλής ιθαγένειας (βάση δικαίου εδάφους) κ.λπ..http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B7 (Σχετικό άσχετο: ο Ελία Καζάν ούτε γονείς Αμερικάνους είχε, ούτε στην Αμερική γεννήθηκε. Ήταν όμως ελληνο-αμερικανός / αμερικανός ελληνικής καταγωγής.Πάντως σκέτο "Έλληνα" δεν συνηθίζουμε να τον λέμε/νε.
Ο άλλος είναι γκέι και κάνει fake δεσμό, η άλλη είναι από την Αλβανία και δηλώνει Μεξικανή, μα καλά, είναι υπεραισιόδοξοι ή κλινικά βλάκες που νομίζουν ότι στο χωριουδάκι που λέγεται Ελλάδα μπορούν να επινοούν περσόνες χωρίς να το μάθει κανείς;
Έλα τώρα, ακόμη και στις πιο δημοφιλείς ελληνικές τηλεοπτικές σειρές απ τα 90s ως τα 00ς ,πχ, οι απαράδεκτοι, κτλ., οι Αλβανοί υπήκοοι αναφέρονται ΩΣ ΠΕΙΝΑΛΕΣ ... Τι περιμένατε, να την υποδεχθούν ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τότε ως Αλβανίδα υπήκοος με ανοικτές αγκάλες;;;; Πιο ενδιαφέρον μου φάνηκε οτι στο ίδιο άρθρο, η τραγουδίστρια θίγει το θέμα του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ γενικότερα (τον οποίο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ έχει βιώσει) και ειδικότερα το θέμα του καθολικό ρατσισμού που δέχονται ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ τα LGBT άτομα στην Ελλαδα του 2014. ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ οι σταρ της ελληνικής show bizz??? Ειναι αστείο ότι 20 χρονια τωρα οι μονοι ανοιχτα ανδρες γκει καλλιτέχνες ειναι ο Γιωργος Μαρινος και ο Τακης Ζαχαρατος! Να αρχίσω να καταμετράω μήπως celebrity beards??? Για να μην αναφερθούμε στο ποδόσφαιρο ειδικότερα και τον αθλητισμό γενικότερα. Ξερετε τι θα ταν πολυ καλη ιδεα; Να μη εχει προβλημα κανεις με κανέναν!!! Μηπως να ξεκινουσαμε να δημιουργουμε μια ανοιχτη κοινωνια, ανοιχτη στη διαφορετικότητα, με την παιδεία να ανέχεται και να μη φοβάται τους ανθρώπους που δε μας μοιάζουν ή δεν εχουν κοινη καταγωγή με μας!!! Υπο αυτό το πρίσμα λοιπόν, μας αρέσει δεν μας αρέσει η μουσική της, η Φουρειρα ''έσπασε τη δική της ντουλάπα'' πραγμα που ΘΕΛΕΙ όρχεις, έστω κι αργά. (Όσοι ανήκουν σε μειονότητες θα ξέρουν ότι άλλο να το αποδέχεσαι δημόσια κάτι, να το παραδέχεσαι εσυ ο ίδιος!, κι αλλο να το αφηνεις να αιωρείται.... ειναι ΠΟΛΥ μακρια το ενα απ το αλλο...)
Μάλιστα, με σύμμαχο το google έμαθα τι πάει να πει "celebrity beards". Πάντως, αν και συμφωνώ 100%, δεν βλέπω γιατί η απάντηση στη καφρίλα είναι να βγαίνεις και να φωνάζεις τι σου αρέσει να κάνεις στην προσωπική σου ζωή, γιατί είναι κακοί ή δειλοί όλοι αυτοί οι διάσημοι που δεν έχουν βγει να το πουν... ένα απλό "δεν σας αφορά" αρκεί νομίζω. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που το παίζουν άντρες ή ακόμα και παντρεύονται για να κρυφτούν, αλλά όσους απλά δεν ασχολούνται με το θέμα, δεν έχουν αναφερθεί ποτέ στην σεξουαλικότητα τους, τους σέβομαι παραπάνω απ' όλους. Πρόοδος δεν είναι μόνο να αποδεχτούν κάποιοι ότι υπάρχει και κάτι διαφορετικό, πρόοδος είναι να μην φυτρώνουμε ούτε με συμπάθεια στα κρεβάτια που δεν μας σπέρνουν.
Ότι τι;Ο όρος straight μπορεί να παραπέμπει σε κρεβάτι πρώτη σκέψη μιας και μιλάμε για σεξουαλικότητα ή και εκεί είσαι πιο προχώ αν σκέφτεσαι το κομοδίνο πχ;Κάτι δεν πιάνω, μιλάμε για σεξουαλικότητα αλλά το κρεβάτι δεν μας κάνει... αν δεν κρέμεσαι από πολυελαίους... κάτι δεν καταλαβαίνω καθόλου! :)
@Mono gia shmera mama sto yposxomaiΌπως πάντα κάποιος συγχέει τις ...στάσεις στο κρεβάτι ή πιο σινιέ: τις ερωτικές πρακτικές με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός αφορά σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής και της έκφρασης, το "κρεβάτι" αποτελεί -απλά- ένα μέρος των προηγούμενων.(Προσωπικά όταν ακούω "straight" το αν/πώς πηδιόνται στο κρεβάτι οι εν λόγω, δεν είναι καν απ' τα πρώτα ή τα δεύτερα πράγματα που θα μού περάσουν από το κεφάλι).
@Jamesathens ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΧΙ , πλανάσαι πλάνην οικτρά!!!Δε θέλει όρχεις να βγεις και να παραδεχτείς την καταγωγή σου , όταν επί σειρά ετών την αρνείσαι με απανωτά ψέμματα!!!ΔΕ θέλει όρχεις να κοροιδεύεις τους άλλους , να υποτιμάς τη νοημοσύνη τους , να τους εκμεταλεύεσαι κατά πώς από ένα ολόκληρο team από μάνατζερ , υπέυθυνους δημοσιών σχέσεων κλπ που ποντάρουν επάνω σε ένα εξαιρετικά καλοδουλεμένο σχέδιο!!Εσυ αυτήν την κοινωνία ονειρεύεσαι;;;Ε τότε ελπίζω να παραμείνει όνειρο!!Να πούμε και μπράβο δηλαδή σε κάποιον που είπε: "χαχα είσαι ζωντόβολο , σε κοροίδεψα , τόσα χρόνια πίστευες πως είμαι από εκεί , ενώ εγώ είμαι από αλλού ,και τώρα που από το τίποτα με έκανες κάτι , δε με νοιάζει θα σου πω πως σε δούλευα!!!"Γιατί εγώ αυτό άκουσα , εσύ άκουσες κάτι άλλο;;;Και όχι δεν με νοιάζει καθόλου από που είναι!Το δούλεμα που έριξε όμως είναι άλλο θέμα!!!
Χαλάρωσε λίγο βρε μανίτσα μου, μην το παίρνεις τοσο προσωπικά, δεν χάλασε ο κόσμος... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ εδω μεσα ΕΙΝΑΙ οτι ακομη ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΑ ΡΟΜΑ να ηταν, στη χωρα που ζουμε ειναι προτιμοτερο να σιωπασεις! Τι δεν καταλαβαινεις;;; Οι μειονοτητες λεμε αντιμετωπιζονται ΑΙΣΧΡΑ!!! ΑΪΝΤΕ! ( Αν δεν καταλαβαίνεις την αποψη μου ΓΙΑΤΙ η τραγουδίστρια είπε ψέμματα για τον τοπο γεννησης της ισως αυτα που γραφει ο northernlight πιο ευγλωττα παραπανω σε κανουν να κατανοησεις...............>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 1.12.2014 | 19:24 Τα σχόλια που διαβάζω για την Φουρέιρα εδώ μου θυμίζουν όσα λέγονται για τους gay."Μα ποιος ενδιαφέρεται για το αν κάποιος είναι gay;Ξεπεράστε το εσείς οι gay.Κανένας δεν σας φέρεται ρατσιστικά και δεν σας απομονώνει.Εσείς το προκαλείτε από μόνοι σας"... Έτσι και για την Ελληνοαλβανίδα(και όχι Αλβανίδα όπως αναφέρεται στο κείμενο)Φουρέιρα.Έχετε προσπαθήσει πολλοί να χτυπήσετε την πόρτα δισκογραφικών για να ξέρετε τι μπορεί να αντιμετώπισε;Σας είναι άγνωστος ο ρατσισμός των Ελλήνων απέναντι σε κάποιες εθνικότητες που δεν θεωρούνται cool;Η ηλιοκαμένη λατινοαμερικάνα Φουρέιρα πουλάει και είναι in.Αν ξεκινούσε όμως ως η Εντέλα,κόρη Αλβανών μεταναστών θα ήταν το ίδιο; Ναι ήταν γνωστή τα τελευταία χρόνια η καταγωγή της.Δεν μπορούμε όμως εμείς να ξέρουμε πόσες δυσκολίες μπορεί να πέρασε ως παιδί φτωχών Αλβανών.Το αν υπήρξε θύμα διακρίσεων ή bullyuing.Η ίδια το έχει πει και παλιότερα ότι πολλοί συμμαθητές της υπήρξαν πολύ σκληροί μαζί της. Οπότε,ας μη ζητάμε και τα ρέστα από την Φουρειρα που δεν είναι η ηρωίδα ακτιβίστρια που θα βγει μπροστά να υπερασπιστεί την καταγωγή της.Καλύτερα να κοιταχτούμε μεταξύ μας και να προβληματιστούμε τι είναι αυτό που κάνει κάποιους να αναγκαστούν να πούνε ψέματα για την καταγωγή τους. Πηγή: www.lifo.gr )
Λοιπόν να το ξαναπιάσω ελληνικά!!Δεν υπάρχει ούτε η Εντέλα , ούτε η ηλιοκαμένη μεχικάνα με το άφρο μαλλί!Υπάρχει μία περσόνα , που τη φτιάξανε εκ του μηδενός , που της είπαν τι θα λέει , τι θα φοράει και πως θα φέρεται!!!Απόδειξη το ότι σχολίαζω στη lifo :το οποιόδηποτε θέμα θα το συνδέσουμε με τη gay κοινότητα!!Μπλιαχ γκροόυ απ!ΜΟΝΟ η Φουρείρα και οι gay έχουν δεχτεί εκφοβισμό;;;;Δεν έχουν δεχτεί σχολικό εκφοβισμό , κάποιοι που π.χ είναι διοπτροφόροι ( κεντάω σήμερα !) ή υπέρβαροι ή έχουν ακμή στο σχολείο θες να μου πεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Ναι θα ζητήσω τα ρέστα από τη Φουρέιρα , όχι γιατί βασίζει την όποια καρίερα της σε ένα ψέμα , αλλά γιατί υποτιμάει τη νοημοσύνη τουλάχιστον εκείνων που την έκαναν κάτι και για αυτό και εμείς συζήταμε τώρα για την εν λόγω τραγουδίστρια!!Δε θα κρίνω διαφορετικά κάποιον που υπήρξε θύμα εκφοβισμού και δε θα το χρησιμοποιήσω ως ελαφρυντικό για κάθε συμπεριφορά του!Είχα συμμαθητές Αλβάνους που ποτέ δεν ένιωσαν την ανάγκη να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ή ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ την καταγωγή τους!Και φίλους επίσης και σημείωση στην ίδια ηλικία με την τραγουδιάρα!Και απεναντίας έχω φίλους που το κρύβουν!Αν λοιπόν θεωρούν οι ίδιοι εν ετει 2014 πως θα τους καθορίσει ο τόπος καταγωγής τους , γιατί να μην το θεωρήσουν και οι άλλοι;;;Και είχα φίλους gay που ποτέ δεν το έκαναν σημαία και φίλους gay που το φώναζαν κυριολεκτικά και μεταφορικά!!Διαλέγεις και παίρνεις!!
Αφού το ήξερε όλη η Ελλάδα (εγώ όχι πάντως γιατί δεν ασχολούμαι με την ελληνική μέινστριμ σκηνή) το θεωρώ απίθανο να μη το ήξερε η δισκογραφική της. Για να μην πω ότι μάλλον εξαρχής ήταν ιδέα μανατζαρέων όλο αυτό.Η ίδια ξέρει επίσης ότι σε αυτή την κοινωνία πολλοί θα στέκονταν στην καταγωγή της. Δεν την αδικώ που το έκρυψε, γιατί δεν είναι δική της υπερβολή, το πρόβλημα είναι υπαρκτό.Πάντως η κοπέλα είναι εμφανίσιμη, με καλή φωνή, μοιάζει και συμπαθής, δηλαδή δεν είναι συγκρίσιμη με το μέσο άμπαλο ψωνισμένο σκυλόψαρο.
Η Τάμτα και η Σάγια πώς κάνανε καριέρα δηλαδή; Στο ίδιο κοινό με τη Φουρέιρα δεν απευθύνονται; Η Σιντορέλα πώς κέρδισε το Next Top Model; Το κοινό δεν είναι τόσο ηλίθιο όσο νομίζετε επειδή ακούει Φουρέιρα και Τάμτα. Εδώ και χρόνια ήταν γνωστό το πραγματικό όνομα της Φουρέιρα και η καταγωγή της, και οι πέτρες το ξέρανε, αφού τα είχαν βγάλει εκπομπές στη δημοσιότητα. Η αλήθεια είναι ότι έκανε καριέρα όχι επειδή απέκρυψε την καταγωγή της αλλά παρά το γεγονός αυτό. Ήταν πάντως μεγάλο της λάθος που την εξέθεσε ακόμα και στους συμπατριώτες της. Επίσης πρώην συνεργάτης της βγήκε και την ξεμπρόστιασε που είπε ότι την πιέζανε από την εταιρία να λέει ψέματα.
Και το (Διονύσης) Χιώτης παραπέμπει σε ελληνική καταγωγή, γιατί άλλαξε το επίθετό του αυτός ο κύριος σε "Χιώτης"; Δεν τον γνωρίζω γιατί δεν παρακολουθώ reality shows, αλλά η Φουρέιρα έκανε αυτό που έκρινε σωστό για να προωθήσει την καριέρα της (ούτε Φουρέιρα ακούω, αλλά δεν έχει σημασία). Για μένα έχει σημασία που είναι πετυχημένη ως "ξένη" και την αγαπάει το κοινό της, ο "Χιώτης" γιατί την μέμφεται;
Για τον ίδιο λόγο που όλοι (σχεδόν) οι Έλληνες που μεταναστεύουν στην Αμερική αλλάζουν το όνομά τους σε κάτι που να προφέρεται εύκολα απ'τους ντόπιους και να δείχνει ότι είναι πρόθυμοι να ενσωματωθούν. Δεν έχω υπόψη μου όμως κανέναν να έχει αρνηθεί την ελληνικοτητά του. Κι εσύ θα μεμφόσουνα έναν Έλληνα που κρύβει ότι είναι Έλληνας. Σημαίνει ότι ντρέπεται γι'αυτό το κρύβει. Παρένθεση:Μια φορά είχε πάει μια θεία μου σε ένα κινέζικο μαγαζί με ρούχα. Ρωτάει τον Κινέζο στο ταμείο "Εσένα πώς σε λένε;", της απαντάει ο Κινέζος "Τσιν Τσαν" (κάπως έτσι το αντιλήφθηκε η θεία τέλος πάντων), και γυρίζει και του λέει "Μα είναι όνομα αυτό; Αντί να μου πεις ότι σε λένε Γιώργο, Μήτσο, Τάσο... αυτά είναι ονόματα!"
Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι που έπεσε το παλιό καθεστώς στην Αλβανία, σχεδόν όλοι δεν είχαμε ιδέα πώς είναι οι Αλβανοί. Αρχικά δεχθήκαμε Βορειοηπειρώτες και σιγά σιγά άρχισαν να εισρέουν στην Ελλάδα Αλβανοί που έλεγαν ότι είναι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, για εργασία, πολλοί από τους οποίους είτε ήταν εγκληματίες από πριν είτε έκαναν διάφορα εγκλήματα στην Ελλάδα, οπότε η λέξη "Αλβανός" έγινε συνώνυμη του κλέφτη, του εγκληματία, του υπάνθρωπου. Μέχρι να συνηθίσει η ελληνική κοινωνία που πρωτύτερα είχε ελάχιστο ποσοστό μεταναστών τους νεοφερμένους και μέχρι κι αυτοί να αποδείξουν ότι δεν είναι όλοι κλέφτες ή φονιάδες, χρειάστηκε μια πολύ μακρά περίοδος προσαρμογής. Το να αρνείται η Φουρέιρα την καταγωγή της ήταν για λόγους σκοπιμότητας. Πρόσφατα ρώτησα ένα παλικάρι από την Αλβανία από πού είναι και μου απάντησε "Ευρωπαίος", δηλαδή ακόμη και τώρα ορισμένοι διστάζουν να το πουν κατάμουτρα, άτομα τα οποία είτε γεννήθηκαν εδώ είτε ήρθαν εδώ σε πολύ μικρή ηλικία. Αν κατανοείς τους λόγους για τους οποίους κρύβουν την καταγωγή τους, δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις.Επίσης, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των εννοιών της ξενοφοβίας και του ρατσισμού - ο τελευταίος είναι πιο βαριά λέξη. Π.χ., αν εγώ φοβάμαι ή διώχνω τους ηλίθιους, δεν μπορείς να με πεις ρατσίστρια, γιατί η ηλιθιότητα δεν είναι φυλετικό χαρακτηριστικό.
Έξω απ το χωρό πολλά τραγούδια λέγονται, και αν δεν έχεις βιώσει ρατσισμό τότε δεν μπορείς να καταλάβεις τι μπορεί να έχει στην ψυχή του ο κάθε άνθρωπος.Άρη επειδή εσύ δεν έχεις πρόβλημα με τους Αλβανούς, Σκοπιανούς, Ιταλούς, Πορτογάλους και οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα, το ίδιο δε συμβαίνει και με την υπόλοιπη κοινωνία. Δες πόσες πεθερές θα πέθαιναν αν είχαν μια Αλβανίδα νύφη, ή πόσοι θα έκρυβαν καταγωγές και λοιπά. Τώρα από κει και πέρα μου φαίνεται ότι υπάρχει ειρωνικός τόνος ως προς το αν είναι τελικά Ελληνίδα ή όχι. Δηλαδή επειδή γεννήθηκε μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα απαγορεύεται να νιώθει Ελληνίδα; ή να αγαπάει τη χώρα μας πιο πολύ απ' την χώρα καταγωγής της; Ας είναι ό,τι θέλει η κοπέλα, και ό,τι νιώθει. Έλληνα, Ρώσο, Γερμανό ή οτιδήποτε δεν σε κάνει το διαβατήριο, αλλά αυτό που έχεις στην καρδιά σου. Ταπεινή μού άποψη.