H παραπάνω «γλυπτική διαμόρφωση» βρισκόταν στην Άνω Γλυφάδα, στη συμβολή των οδών Κ. Αθανάτου, Σπερχειάδος και Κυνουρίας. Ως «γλυπτική διαμόρφωση» πέρασε με απευθείας ανάθεση από την προηγούμενη δημοτική αρχή (Κ. Κοκκόρης) τον Ιούνιο του 2014 και κοστολογήθηκε 15.000 ευρώ, όπως γράφει η Καθημερινή. Το «γλυπτό» αυτό ονομαζόταν «Πίδακας» και χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα «ανοσιούργημα». (Έχει αλλάξει έκτοτε.)
Είναι βέβαια υποκειμενικό το αν θα αρέσει ένα δημόσιο έργο τέχνης ή όχι (πχ. σε κάποιους δεν άρεσε ο Δρομέας του Βαρώτσου, εγώ τον λατρεύω), όμως το γλυπτό της Γλυφάδας είναι σχεδόν εξωπραγματικό.
Και μ' αυτήν την αφορμή βρήκα μερικά ακόμη δημόσια γλυπτά από όλο τον κόσμο για τα οποία οι κάτοικοι γκρίνιαξαν κατά καιρούς, επειδή τα θεώρησαν kitsch, αποκρουστικά, ή απλώς Τεράστια Λάθη.
****
Το πιο πολυσυζητημένο, και πολυκραγμένο άγαλμα απ' όλα είναι σίγουρα αυτό της Μέριλιν, στο Σικάγο.
Το πρόσωπο είναι μάλλον προχειροφτιαγμένο -κι η αίσθηση που δίνει το γλυπτό είναι μιας γύψινης κούκλας απ' το παιχνίδι Μπαλαρίνα σε Λούνα παρκ. Αλλά είναι τόσο τεράστιο, και camp, που, τελικά, πολύ θα ήθελα να το δω από κοντά.
ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ:
α) η τεχνη ειναι υποκειμενικη
β) παντου υπαρχει χωρος να φας χρημα
γ) ολοι μπορουν να γινουν καλλιτεχνες (βλ. swindon)
δ)η γλυφαδα εχει το χειροτερο
[περιμενω απαντησεις :) ]
1) South Korea
2) Swindon
3) Glyfada
συμφωνεις?
Μια άλλη είναι: "Οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε έχουν καλλιτεχνική παιδεία ούτε καμία διάθεση να αποκτήσουν, θεωρούν όμως οτι έχουν τα προσόντα να κρίνουν τα έργα τέχνης".
Μην ξεχναμε οτι σημερα ο καθε κηφήνας με γνωριμίες που ειναι τελείως άχρηστος για να κανει οτιδήποτε στη ζωή του το ριχνει στην τεχνη και προωθείται απο τα κυκλώματα.
Και κάπως έτσι μαθαίνουμε πως εμπνεύστηκε ο σεναριογράφος το Human Centipede..
ειδικα αυτος ο αποφοιτος του cambridge..
Το μνημείο στη Ρώμη μου θυμίζει κάτι φατσούλες σε γαριδάκια που έτρωγα μία εποχή...
Το άγαλμα στην Ν. Κορέα σηκώνει λογοκρισία!!!!
Στο YouTube υπάρχει η διαφήμιση τους με τον συγχωρεμένο Σωτήρη Μουστακα
η διαφήμιση πάντως επική!! χαχαχα τι τρώγαμε και τι βλέπαμε!
Το δικό μας όμως, είναι σαν τα αντικείμενα που κρατούσε για ενθύμιο ο Σπύρος Σούλης απο τα σπίτια που "έφτιαχνε" στο άλλαξέ το.
β) Νότιος Κορέα...whaaaaaaaat?
(λόγω της κατασκευής του μαζεύει πάνω του όλη την βρώμα και είναι δύσκολος στο να καθαριστεί, αλλιώς σαν έργο τέχνης είναι μια χαρά)
http://thes-sok.com/wp-content/uploads/2014/04/cor-ten-thessaloniki.jpg
https://www.google.nl/search?q=santa+claus+sculpture+rotterdam&es_sm=93&biw=1873&bih=946&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI66SS5Mm9yAIVhQgaCh0mcwRv#imgrc=8g6EJ7lbu8t1uM%3A
Τέλης δεκαετίας του '80 προς αρχές της δεκαετίας του '90, κάποιοι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, ένα βράδυ καθώς περισυνέλεγαν από τα πεζοδρόμια και τους δρόμους τα πεταμένα/σκόρπια-ογκώδη, άχρηστα αντικείμενα, περισυνέλεξαν ως άχρηστα και πέταξαν κάποια γλυπτά μοντέρνας τέχνης από τον πίσω προαύλιο (με γρασίδι) χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης της Ελλάδος, επί της Μιχαλακοπούλου!...
Ο συγκεκριμένος χώρος σήμερα:
https://www.google.com/maps/@37.9750678,23.7499405,3a,75y,301.3h,99.74t/data=!3m6!1e1!3m4!1shpwi4-J0NQ1wjq5XTbn7wA!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
http://wtfarthistory.com/