"Άνοιξε τα μάτια": είναι η στιγμή που ο φακός γεμίζει με συναισθήματα έκπληξης και ενθουσιασμού.

 

 

 

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την πιο ξεχωριστή στιγμή του project, από το σημείο που ζητείται από τους συμμετέχοντες να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τους εαυτούς τους αλλαγμένους.

 

Βασισμένοι στο βελγικό project "if only for a second", οι άνθρωποι του "άνοιξε τα μάτια", προβάλουν το θέμα του καρκίνου από μια διαφορετική σκοπιά.

 

Σκοπός της ιδέας είναι να προτρέψει τον κόσμο να ανοίξει τα μάτια του ώστε να δει ότι ακόμη και εν μέσω κρίσης, υπάρχει θετικότητα, συνεργασία, αλληλεγγύη και δημιουργία. Πόσω μάλλον μεταξύ ανθρώπων που δεν χαίρονται το προνόμιο της υγείας.

 

Με αφορμή λοιπόν την ιδέα "if only for a second", δύο φοιτητές ψυχολογίας του City College στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να εφαρμόσουν την ιδέα αυτή με Έλληνες καρκινοπαθείς.

 

Με βάση την αλληλεγγύη, μέσο τη συνεργασία και σκοπό τη δημιουργία, το "άνοιξε τα μάτια" ήταν η αφορμή για να στηθεί μία ομάδα εθελοντών και χορηγών.


Μια προσπάθεια να εφαρμοστεί η βελγική ιδέα στην ελληνική κοινωνία και να βοηθήσει ανασφάλιστους καρκινοπαθείς μέσω του ταμείου δωρεάς του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

 

Ο τραπεζικός λογαριασμός για καταθέσεις είναι: 5228-003063-410 στην Τράπεζα Πειραιώς για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης - "νοιάζομαι" του Θεαγένειου Νοσοκομείου .