Δεν γίνεται να παίρνεις έναν παχυλότατο μισθό απ' το Δημόσιο, και να προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος κρίνοντας άλλους επειδή παίρνουν παχυλότατους μισθούς - αυτό θυμίζει τον καλοπληρωμένο που είπε τον άλλον καλοπληρωμένο κεφάλα. Eικονογράφηση: Ατελιέ/ LIFO
Δεν γίνεται να παίρνεις έναν παχυλότατο μισθό απ' το Δημόσιο, και να προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος κρίνοντας άλλους επειδή παίρνουν παχυλότατους μισθούς - αυτό θυμίζει τον καλοπληρωμένο που είπε τον άλλον καλοπληρωμένο κεφάλα. Eικονογράφηση: Ατελιέ/ LIFO

 

Διαβάζω στις Ειδήσεις του LIFO.gr ότι ο περίφημος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έκανε ερώτηση στη Βουλή για το πόσα παίρνει ο κύριος Στουρνάρας. Ο Νικολόπουλος στην ερώτηση του ζητούσε να ενημερωθεί αν ο Γιάννης Στουρνάρας θα λάβει μισθό μεγαλύτερο των 15 χιλιάδων ευρώ, ενώ ζητούσε στοιχεία και για μπόνους και έξοδα παραστάσεως και δημοσίων σχέσεων:

 

Στις 7.342 ευρώ μηνιαίως, καθαρά ανέρχεται λοιπόν ο μισθός του στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας όπως αναφέρει έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο υπενθυμίζει ότι οι αποδοχές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθορίζονται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με το άρθρο 29 του έχοντος ισχύ νόμου Καταστατικού της και επισημαίνεται ότι «ο νέος διοικητής Γιάννης Στουρνάρας ακολουθεί την περιοριστική πολιτική του προκατόχου κ. Προβόπουλου, ο οποίος οικειοθελώς είχε παραιτηθεί από τη λήψη ποσοστού αρχικά 20% και ακολούθως 30% των αποδοχών του, με αποτέλεσμα ο καθαρός μισθός του να είχε διαμορφωθεί προ της αποχωρήσεως του σε 7.342 ευρώ μηνιαίως». Επίσης «ο διοικητής της ΤτΕ λαμβάνει εκ παραλλήλου την πάγια αποζημίωση των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του οργάνου, η οποία ανέρχεται σε μηνιαία βάση σε 257 ευρώ καθαρά, ενώ οι υπηρεσιακές δαπάνες καλύπτονται απολογιστικά βάσει παραστατικών».

 

======

 

Σχεδόν 7.500 το μήνα λοιπόν παίρνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως ορίζει ο νόμος. Είναι πάρα πολλά κατά τη γνώμη μου, και μακάρι να αλλάξει ο νόμος και να μειωθούν οι μισθοί των τραπεζιτών. 

 

Γέλασα όμως με το πάθημα του βουλευτή που έκανε την ερώτηση ελπίζοντας όχι μόνο να βγάλει λαυράκι (ότι θα παίρνει παραπάνω μάλιστα από 15.000!) αλλά και ελπίζοντας να γίνει λαϊκός ήρωας που εκφράζει την απέχθεια του κόσμου για τους καλοπληρωμένους αξιωματούχους.

 

Απ' ό,τι αποδείχτηκε, τελικά ο βουλευτής Νικολόπουλος (όπως και όλοι οι βουλευτές ) παίρνει συνολικά ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κάθε μήνα από τον Στουρνάρα!

 

Δεν γίνεται να παίρνεις έναν παχυλότατο μισθό απ' το Δημόσιο, και να προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος κρίνοντας άλλους επειδή παίρνουν παχυλότατους μισθούς - αυτό θυμίζει τον καλοπληρωμένο που είπε τον άλλον καλοπληρωμένο κεφάλα.

 

Ο κύριος Νικολόπουλος πάντως ορθώς έδειξε ενδιαφέρον για το μισθό του Στουρνάρα - καιρός να δείξει ενδιαφέρον και για τον μισθό το δικό του και των υπολοίπων 299 βουλευτών.

 

Είμαι σίγουρος ότι και οι μπορούν να τα καταφέρουν και να επιβιώσουν ακόμα και με λιγότερα από 7.500 ευρώ, όπως προσπαθούμε και όλοι οι υπόλοιποι.