To εν λόγω άρθρο μοιάζει να έχει κατέβει έκτοτε, κι όμως γέμισε με ξερολισμό γενιές και γενιές Ελλήνων (και πολιτικών...)
To εν λόγω άρθρο μοιάζει να έχει κατέβει έκτοτε, κι όμως γέμισε με ξερολισμό γενιές και γενιές Ελλήνων (και πολιτικών...)
 

 

Ψηφίστηκε χτες εξαιρετικά αργοπορημένο και εξαιρετικά κουτσουρεμένο το Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο. 

 

Διαβάζω στο LIFO.gr: "Εν τω μεταξύ βουλευτής της Ν.Δ., ο Τάσος Νεράτζης, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο αφέθηκε σε ρατσιστικό παραλήρημα συγκρίνοντας την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία. Ισχυρίστηκε ότι στην Ολλανδία υπάρχει διάταξη που αναγνωρίζει την παιδοφιλία, ενώ, όπως είπε, λειτουργούν οίκοι ανοχής κτηνοβασίας.

«Υπάρχουν κόμματα στην Ολλανδία που αναγνωρίζουν την παιδοφιλία. Τι θα κάνουμε, θα το υιοθετήσουμε κι εμείς; Υπάρχουν επίσης οίκοι ανοχής που επιτρέπουν την κτηνοβασία! Τι θα κάνουμε, θα το υιοθετήσουμε και εμείς;». Για να καταλήξει ότι «το σύμφωνο συμβίωσης δεν μπορεί να βρει θέση σ' εμάς». είπε ο βουλευτής."

 

O ίδιος (και το κόμμα του φυσικά) υπερψήφισε το αντιρατσιστικό, του οποίου το πνεύμα είναι, εχμ, αντιρατσιστικό. Κι όμως, κατάφερε να φέρει όχι μόνο το μίσος, την υπερβολή και την ημιμάθεια στη Βουλή -σε δημόσια ομιλία του μέσα στο Κοινοβούλιο- αλλά και τον ρατσισμό τον ίδιο, εξισώνοντας τους γκέι με τους Παιδόφιλους και τους Κτηνοβάτες.

 

Σύμφωνα με τον νέο Νόμο, δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί;

 

===

 

 

Δεν θέλω καν να πιάσω το ζήτημα των "οίκων ανοχής κτηνοβατών" (!) το οποίο ακούω πρώτη φορά σαν αστικό μύθο, αλλά το ότι υπάρχει στην Ολλανδία επίσημη αναγνώριση κόμματος που ζητά την παιδοφιλία το έχουμε ακούσει ως δικαιολογία άφθονες φορές από πολύ και διαφορετικό κόσμο. 

 

Όχι λοιπόν, δεν έχει αναγνωριστεί τίποτα τέτοιο. 

 

Το έχω γράψει, το έχω εξηγήσει με στοιχεία, το ίδιο έκαναν έκτοτε και πολλές εφημερίδες. Ο Τάσος Νεράτζης είτε είπε εσκεμμένα ψέματα, ή έχει επικίνδυνη (για βουλευτή που δημόσια παίρνει τέτοια ρατσιστική θέση) άγνοια του θέματος. 

 

Ας τα ξαναγράψω άλλη μία:

 

Ίσως θυμάστε πριν από περίπου οκτώ χρόνια ένα Κόμμα Παιδόφιλων που είχε προσπαθήσει να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ολλανδίας, με μεγάλη αποτυχία.

Ξαφνικά πριν καναδυό χρόνια όλοι μιλούσαν ξανά γι' αυτό, λέγοντας μάλιστα πως πήρε άδεια απ' το Δικαστήριο της Χάγης να λάβει μέρος στις εκλογές!

 

Τάσος Νεράτζης
Τάσος Νεράτζης

 

Το τι ακολούθησε το φαντάζεστε. Chain mails, εξοργισμένα ποστ στο facebook, δραματικές εξομολογήσεις στο LIFO.gr (αλλα ευτυχώς κανένα ειδησεογραφικό άρθρο γι' αυτήν την αρλούμπα στο σάιτ μας!), ειδησεογραφικά άρθρα στη σάρα και τη μάρα του ελληνικού ίντερνετ, μελοδραματικά λογύδρια της Λιάνας Κανέλλη στην τηλεόραση!

 

Τι κι αν η είδηση ήταν λανθασμένη; Τι κι αν ένα τέτοιο κόμμα φτιάχτηκε το 2006; Τι κι αν η κανονική Χάγη ποτέ δεν το αναγνώρισε; Τι κι αν αυτό το κόμμα δεν πήρε άδεια, δεν κέρδισε οπαδούς και αυτοδιαλύθηκε ήδη απ' το 2010; Τι κι αν ήταν απλούστατο να βρεις αν ισχύει η είδηση ή όχι ψάχνοντας στα διεθνή μέσα; 

 

Δεν υπάρχουν κόμματα στην Ολλανδία που αναγνωρίζουν την παιδοφιλία. Υπήρξε για λίγο διάστημα ένα και μοναδικό κόμμα μερικών περιθωριοποιημένων εγκληματιών, που δεν πήρε άδεια, δεν είχε οπαδούς και δεν υπάρχει εδώ και σχεδόν μια πενταετία. (Στην Ελλάδα αντίστοιχα ένα κόμμα μερικών περιθωριοποιημένων εγκληματιών, πήρε άδεια απ' τον Άρειο Πάγο, έχει μισό εκατομμύριο οπαδούς και ήταν στη Βουλή για να αποφασίσει τι θα γίνει με το αντιρατσιστικό).

 

Για το παραμύθι με το "Κόμμα των Παιδόφιλων της Ολλανδίας", εδώ  http://sarantakos.wordpress.com/2012/05/19/meze-15/ ο Νίκος Σαραντάκος έχει γράψει, πριν τρία ολόκληρα χρόνια.


Βλέπω στο Βήμα της 18/5/2012 τον Κοσμά Βίδο να γράφει ότι στην Ολλανδία «η κυβέρνηση της χώρας, ύστερα και από θετική απόφαση του τοπικού δικαστηρίου της Χάγης, αναγνώρισε επίσημα το νεοϊδρυθέν Κόμμα των Παιδόφιλων, το οποίο ζητεί μεταξύ άλλων (όπως τουλάχιστον διαβάζω στον Τύπο) τη νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών, καθώς και τη νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση!» Μα πού το βρήκε αυτό; Σε ποιον "Τύπο" το διάβασε; Όπως επισημαίνει και ο Σαραντάκος (δείτε την είδηση εδώ), το κομματίδιο έχει διαλυθεί από το 2010. 

 

------

 

*Όποιος θέλει να διατηρήσει το δικαίωμά του να είναι ρατσιστής, μπορεί να το κάνει. Τουλάχιστον να μη χρησιμοποιεί αόρατους μπαμπούλες τύπου Ολλανδίας. Ή, ας ξέρει πρώτα για τι μιλάει.