Οι πέντε καλύτερες δουλειές του Robin Williams, σύμφωνα με το TIME

Οι πέντε καλύτερες δουλειές του Robin Williams, σύμφωνα με το TIME Facebook Twitter
11

Λίγες ώρες μετά το θάνατο του ηθοποιού, και καθώς φανς απ' όλο τον κόσμο έφτιαχναν τις δικές τους λίστες, το περιοδικό TIME επέλεξε πέντε δουλειές (δεν λέω ταινίες, γιατί η μία είναι τηλεοπτική σειρά) που ξεχωρίζουν. 

Το ενδιαφέρον είναι η ποικιλία της λίστας: Τηλεόραση, δράματα, κωμωδία, κινούμενα σχέδια. 

Η ποικιλία αυτή φυσικά ενδεικτική της ευελιξίας του Williams στην υποκριτική τέχνη. 

1) MORK AND MINDY

Οι πέντε καλύτερες δουλειές του Robin Williams, σύμφωνα με το TIME Facebook Twitter

H κωμική τηλεοπτική σειρά που έκανε γνωστό τον Williams παιζόταν απ' το 1978 ως το 1982. Ο Μορκ (απ' τον Πλανήτη Ορκ) ήταν ένας εξωγήινος που έρχεται στη Γη και συγκατοικεί με την Μίντυ - με αποτέλεσμα αστείες και ενίοτε ρομαντικές καταστάσεις...

Ολόκληρο το πρώτο πρώτο επεισόδιο:

2) Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών 

Οι πέντε καλύτερες δουλειές του Robin Williams, σύμφωνα με το TIME Facebook Twitter

Η ταινία του 1989 διαδραματίζεται στην αριστοκρατική και συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον στο Βερμόντ το 1959 και αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή που εμπνέει τους μαθητές του διδάσκοντάς τους ποίηση.

3) Alladin

Οι πέντε καλύτερες δουλειές του Robin Williams, σύμφωνα με το TIME Facebook Twitter

Δεν τον βλέπουμε στην οθόνη σ' αυτήν την πολυβραβευμένη ταινία της Ντίσνει του 1992, αλλά είναι σαν να τον βλέπουμε. Η φωνή του (παίζει το Τζίνι) κλέβει την παράσταση. 

4) Mrs Doubtfire

Οι πέντε καλύτερες δουλειές του Robin Williams, σύμφωνα με το TIME Facebook Twitter

Η περίφημη κωμωδία του 1993 στην οποία ένας άντρας ντύνεται ηλικιωμένη νταντά για να είναι κοντά στα παιδιά του.

+ Ένα πειραγμένο τρέιλερ του φιλμ, που το κάνει να μοιάζει σαν ταινία τρόμου:

5) Good Will Hunting

Ο ρόλος του στο φιλμ του Γκας Βαν Σαντ (σε σενάριο Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ) του χάρισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου, και όχι τυχαία. 

H περίφημη σκηνή στο παγκάκι

[Προσθέστε κι εσείς, εάν θέλετε, τις δικές σας επιλογές σας στα σχόλια.]

 

 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
Υπεροχος, μεγαλος, αξεχαστος. Η παιδικη ηλικια μιας ολοκληρης γενιας δεν θα ηταν η ιδια χωρις τη συνδρομη του.. Απ αυτη την αποψη συμφωνω με τον Steve Carell οτι εκανε τον κοσμο μας λιγο καλυτερο.Ηταν επισης εκπληκτικος και σε θριλερ, οπως το One Hour Photo και η Τελικη Πραξη, ηταν απο αυτους που επαιζαν τα παντα, και σε εβαζαν μεσα στην ταινια.Και κατι αλλο να προσθεσω βρισκω ιδιοφυες το τεχνασμα στα κινουμενα σχεδια που δανειζονται φωνες διασημων ηθποιων οταν δινουν μια πινελια ομοιοτητας με τον σταρ στο καρτουν, κλεινοντας ετσι το ματι στον ενηλικα θεατη-αν παρατηρησετε στην φωτο με το τζινι εχει πχ την ιδια μυτη και κατι απο τα σχιστα ματια του Ρομπιν Ουιλλιαμς- αλλα παραδειγματα που μου ρχονται στο μυαλο: τα χαρακτηριστικα καταγαλανα ματια του Πινγουινου στο Ηappy Feet τη φωνη του οποιου εδωσε ο Eλαιζα Γουντ, η ελια στο μαγουλο του Καρχαρια-Ρομπερτ ντε Νιρο, τα στρογγυλα ματια της Ζεβρας του Σρεκ(Εντυ Μερφυ) εξισου εξυπνοι και οι αστεισμοι σχετικα με τους μαυρους και τον ρατσισμο,απο μεριας της Ζεβρας κοκ
Ένας από τους πιο αγαπημένους πραγματικά, ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Κλόουν υψηλής κλάσης, από το σπάνιο εκείνο είδος...Έχω δει πολλές ταινίες του, όχι όλες, κι εκτός από τον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών, που έκανε ολόκληρο το Έμπασσυ να κλαίει, κατά τη σκηνή της αποχώρησής του, με τους μαθητές να σηκώνονται όρθιοι πάνω στα θρανία τους και να αναφωνούν "Oh! Captain! My Captain!", και τώρα ανατριχιάζω καθώς τη θυμάμαι - θα μου μείνει αξέχαστη η κωμική του φιγούρα στο Bird Cage -διασκευή του έργου "Το κλουβί με τις τρελές"...Αιωνία του η μνήμη! Ώρα καλή!
Ήταν κι ο (ιδανικός) Πίτερ Παν στον "Hook", με "κακό" Χουκ τον Ντάστιν Χόφμαν - τους λατρεύω και τους δυο, μπορώ να βλέπω ξανά και ξανά την ταινία γελώντας κακαριστά με το γιο μου. Αξέχαστος θα είναι...
Μπορώ να συμπληρώσω κάτι και ας μην είναι ακριβώς δουλειά του(εκτός από κάτι παρουσιάσεις που έχει κάνει σε εκθέσεις);Απλά είναι μεγάλο κομμάτι του σαν άνθρωπος και είναι ένα ακόμα από αυτά που με έκαναν να τον αγαπήσω εκτός από τις ταινίες του.Του άρεσε πολύ να παίζει videogames.Όχι απλά να παίζει κανένα παιχνιδάκι να περάσει η ώρα...ο άνθρωπος ήταν gamer!Η κόρη του η ίδια έχει όνομα από videogame(οκ η κόρη του μπορείς να πεις πως είναι δουλειά του)!Και απλά αυτό με είχε κάνει να τον αγαπήσω ακόμα περισσότερο σαν..πως να το πω...άνθρωπο που μοιράζεται την ίδια αγάπη για τα vg όταν το είχα μάθει...Όπως είπα καλό του ταξίδι θα λείψει σε πάρα πολύ κόσμο