"Το φιλότιμο του Έλληνα" είναι η απάντηση στο Φαρμακονήσι

"Το φιλότιμο του Έλληνα" είναι η απάντηση στο Φαρμακονήσι Facebook Twitter
13

Δημοσιεύω την επιστολή που μου έστειλε η Κωνσταντίνα προχτές.

"Το φιλότιμο του Έλληνα" είναι η απάντηση στο Φαρμακονήσι Facebook Twitter
Συγκλονισμένη και εγώ από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, άρχισα από το πρωί τα τηλέφωνα, να βρω κάποιον υπεύθυνο, να μιλήσω, να πω πώς είναι δυνατόν να πετάμε παιδιά, ανθρώπους στη θάλασσα. Με έπνιγε η οργή από την ώρα που το διάβασα και μου ήταν αδύνατον να μη μιλήσω. 

Πήρα στο γραφείο του Πολίτη του Υπουργείου και μου είπανε ότι δε γνωρίζανε το θέμα! Ότι δεν είχανε ενημερωθεί από την υπηρεσία τους και ότι αν συνέβη ΚΑΤΙ να κάνω γραπτή καταγγελία για να την προωθήσουν στο Υπουργείο. Τους είπα ότι φαντάζομαι ότι έχουν πάρει πολλά τηλέφωνα σήμερα για το θέμα και μου είπανε κανένα. 

Παίρνω μετά στο λιμενικό και το τηλέφωνο είτε μιλάει είτε δεν απαντάνε. 

Παίρνω στο γραφείο του υπουργού και με συνδέουν με τη σύμβουλο του υπουργού, κυρία Δρακουλάκου. Της λέω ότι ως πολίτης θέλω να μάθω πώς είναι δυνατόν να πετάμε ανθρώπους στη θάλασσα. Η κυρία Δρακουλάκου επέμενε να μου λέει "ως μάνα και Ελληνίδα" για το φιλότιμο του Έλληνα, αλλά ως σύμβουλος του υπουργού δεν μπορούσε να μου απαντήσει πώς γίνεται να μας καταγγέλουν συνεχώς από τη διεθνή κοινότητα για κακομεταχείριση και κακοποίηση μεταναστών, να υπάρχουν τόσες μαρτυρίες και ο υπουργός να υποστηρίζει ότι πρόκειται για "τις κακές τις γλώσσες".
 
Και πώς γίνεται να εφαρμόζουμε παράνομες τακτικές απώθησης πνίγοντας έτσι μικρά παιδιά και τους γονείς τους. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα "απορώ και εγώ"μου έλεγε για τις καταγγελίες, δεν είχε απάντηση σε τίποτα. Της είπα λοιπόν ότι δεν είμαστε ηλίθιοι, ξέρουμε τι συμβαίνει και το φιλότιμο δεν επαρκεί προφανώς γιατί δεν λύνει τα προβλήματα και θα πρέπει να βρουν απαντήσεις σε τόσο σημαντικά θέματα. Την ρώτησα επίσης αν δέχτηκαν πολλά τηλέφωνα σήμερα και μου είπε κανένα.

Πραγματικά μου φαίνεται ασύλληπτο να πνίγονται άνθρωποι, παιδιά, και ακόμη να μη μηλάμε. Δεν το χωράει το μυαλό μου. Κανένα τηλέφωνο; Εγώ λέω λοιπόν ότι πρέπει να σπάσουμε τα τηλέφωνα. Είμαστε 10εκ. άνθρωποι στην Ελλάδα. Αν 100 από εμάς πάρουν την ίδια μέρα τηλέφωνο στο υπουργείο και στο λιμενικό, θα δέιξουμε ότι the world is watching. Ότι δεν είμαστε ηλίθιοι. Ότι μας νοιάζει. Ότι δεν μπορούν να μην έχουν απαντήσεις. Δεν μπορεί να μη μιλάμε άλλο. Δεν μπορεί να μη σηκώνουμε ένα τηλέφωνο, να τους πούμε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Τι άλλο χρειάζεται για να κάνουμε κάτι τόσο απλό; Χάθηκαν 12 άνθρωποι, μικρά παιδιά, ας πάρουμε ένα τηλέφωνο, αν δεν αξίζει αυτό, τότε τι άλλο;  

Αυτή είναι η έκκλησή μου, να πάρουμε όλοι τηλέφωνο: 

Διοίκηση Λιμενικού:
210 4191348
210 4191264

Γραφείο υπουργού: 
210 4191523 

 
 
 
 
 

 

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
για όσους αναρωτιούνται ακόμη αν όντως πετάξαμε ανθρώπους στη θάλασσα για να πνιγούν, ας ρίξουν μία ματιά στις δηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την πλαστότητα των καταθέσεων που δημοσίευσε το λιμενικό σώμα. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι καινούργιο για τα δεδομένα μας. Στην υπόθεση Zontul που αφορούσε το βιασμό ενός αιτούντα άσυλο από λιμενικούς, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε την Ελλάδα, αφού αποδείχθηκε ότι το λιμενικό είχε παραποιήσει την κατάθεση του θύματος. Όποιος έχει περαιτέρω απορίες, ας καλέσει στο υπουργείο να ζητήσει διευκρινήσεις.
τουλάχιστον έχετε σοβαρές απαιτήσεις: είναι απαράδεκτη απάντηση "το φιλότιμο του Έλληνα" και "οι κακές γλώσσες", όπως και πολλές απ' τις δηλώσεις στις οποίες προέβη το υπουργείο και μας έκανε διεθνώς ρεζίλι. Αν μη τί άλλο, παίρνοντάς τους τηλέφωνο θα πρέπει να τους τρίξουμε γι' αυτό τα δόντια.
όταν αρχίσουμε να δείχνουμε πως εμάς μας ενδιαφέρει, θ' αρχίσουν και οι κυβερνώντες να ενδιαφέρονται, όχι απαραίτητα επειδή θα στρώσουν ήθος, αλλά επειδή τους ενδιαφέρει να επανεκλεγούν, οπότε θέλουν να νομίζουν τουλάχιστον πως ικανοποιούν μια μερίδα ψηφοφόρων
[Vangelis1972 26.1.2014 | 21:56](http://bit.ly/1buTjt6):> η φώτο του μπαταρισμένου δουλεμπορικού είναι παραπλανητική (προφανώς για να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις ως προς το μέγεθός του), αφού αφορά περσινό δυστύχημα στη Λευκάδα, όπου 12 φουκαράδες πνίγηκαν, μεταξύ των οποίων και 4 παιδιά. Πιθανότατα κανείς δεν θυμάται το περιστατικό (και ας συνέβη μόλις 2 μήνες πρίν): αφού οι κακοί λιμενόμπατσοι δεν ενεπλάκησαν, οπότε πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε σχετική προπαγάνδα;; http://goo.gl/t7tuYL
Τωρα κανεις κι εσυ προπαγανδα αναφερομενος στη μη συμμετοχη των "κακων λιμενομπατσων", πηγαινοντας στην αλλη ακρη, ενω εχουμε τουλαχιστον ενδειξεις και αρκετες καταδικες για λιμενικους με ακραιες ιδρολογιες που τις κανουν και πραξη.
το να ειναι κανεις απολυτως βεβαιος για το τι συνεβη, σε ενα - τουλαχιστον αμφιλεγομενο - περιστατικο, που δεν ηταν αυτοπτης μαρτυς.. θα μου επιτραπει να πω πως ειναι ιδιον ανωριμοτητας.. για να μην πω τιποτε χειροτερο..
Αυτή η βεβαιότητα ότι όντως τους πέταξαν στη θάλασσα και τους άφησαν να πνιγούν από που απορρέει άραγε???Προφανώς διεξάγονται έρευνες, οπότε μήπως να περιμέναμε λίγο πριν καταδικάσουμε το λιμενικό σώμα???Λέω εγώ τώρα...Όλοι γνωρίζουμε τη συμμετοχή και το χρηματισμό πολλές φορές των αρχών από τους δουλέμπορους για να μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν το έργο τους, αλλά μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο όλο αυτό...Περίμενε λίγο πριν πάρεις τηλέφωνο...
Μπορεί τελικά να αποδειχτεί ότι οι μετανάστες επιτέθηκαν στους λιμενικούς, ή οτιδήποτε. Δεν έχω καμία βεβαιότητα για το τι έγινε και ποιος φταίει. Μέχρι όμως να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη, δεν υπάρχει λόγος να αφήσει κανείς το θέμα, ούτε να σταματήσει να κάνει ερωτήσεις.
Σωστά, θα πάρουν τηλέφωνο οι υπόλοιποι σχολιαστές στο λιμεναρχείο και θα ρωτήσουν εξαγριωμένοι: «Γιατί επέζησαν τόσοι πολλοί λαθροδουλέμποροι; Που τόλμησαν να επιτεθούν στους λιμενικούς μας;»Και για την ιστορία, επαναλαμβανόμενα «μεμονωμένα περιστατικά» παύουν να είναι επαναλαμβανόμενα.