Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Τατσόπουλος.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Τατσόπουλος. Facebook Twitter
50

Έχοντας ως δεδομένο πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές, και πως θα αναγκαστεί να μας κυβερνήσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, τα προβλήματά του μεγεθύνονται και γίνονται πιο φανερά. 

Δεν είναι αργά να αλλάξει κατεύθυνση όμως και να λύσει κάποια απ' τα προβλήματά του - και γι' αυτό γράφω αυτό το άρθρο, κι όχι για να τον μειώσω. Θεωρώ ότι το ίδιο προσπαθεί να κάνει και ο Πέτρος Τατσόπουλος, χτυπώντας κάθε τόσο καμπανάκια, τα οποία θα έπρεπε να χτυπάει ο ίδιος ο Τσίπρας.

Είπαμε να υπάρχουν συνιστώσες και διαφορετικές απόψεις σε ένα κόμμα, αλλά πλέον μιλάμε για παράνοια. Ένας βουλευτής ντύνεται παπάς στις απόκριες και κάνει ένα (γελοίο και κακόγουστο μεν δρώμενο, αλλά με σαφή πολιτική χροιά) και ο υπεύθυνος θρησκευτικών θεμάτων του κόμματος του τραβάει το αυτί. [Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τέτοιο υπεύθυνο, ας μη το σχολιάσω καλύτερα.]

Μετά ο ίδιος βουλευτής που έφερε σε δύσκολη θέση το κόμμα τη λέει στον Τατσόπουλο (χαρακτηρίζοντάς τον μαλάκα ή προβοκάτορα), επειδή ο δεύτερος μίλησε για την υπαρκτή μειοψηφία του κόμματος που συμπαθεί την 17 Νοέμβρη - και κάποιοι υποψιαζόμαστε ότι ο βουλευτής που ντύθηκε παπάς ανήκει σε αυτήν, όπως και κάποιοι ψηφοφόροι του κόμματος, όπως διαπιστώσαμε στο ίντερνετ, και δικαίωμά τους.

Κατά τα άλλα ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει επιστροφή στη δραχμή, ενώ το υπόλοιπο παραμονή στο ευρώ (έτσι, για να πιάνουν όλη την γκάμα πιθανών ψηφοφόρων), η θέση του κόμματος είναι διαχωρισμός κράτους εκκλησία ενώ απ' την άλλη μαζεύει τα ψηφαλάκια των θρησκευόμενων γλείφοντας την Εκκλησία με κάθε ευκαιρία - κυρίως ο Τσίπρας με ανεκδιήγητο, ντροπιαστικό τρόπο!

Επίσης σε διάφορα άλλα θέματα δεν παρατηρήθηκε απλά διγλωσσία, αλλά αυτή η διγλωσσία έγινε αποδεκτή. 

Γιατί; Ώστε να έχουν υπονοήσει (και όχι απαραίτητα υποσχεθεί, άρα δεσμευτεί) τα πάντα για τους πάντες, ακόμα και αντικρουόμενα πράγματα, τα οποία δε θα χρειαστεί να εφαρμόσουν. 

 

Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δε συγκρίνονται με αυτά της ΝΔ τα οποία είναι 100 φορές χειρότερα, όμως εμένα με ενδιαφέρει η κεντροαριστερά και η αριστερά, γιατί είναι η μόνη προοδευτική ελπίδα, κατά τη γνώμη μου (μαζί ίσως με κοινωνικά φιλελεύθερα κόμματα).

 

Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος κύριος Μήλιος, εξοργίστηκε, λέει με τον Τατσόπουλο επειδή βγήκε εκτός γραμμής. Δεν κοιτάει τα χάλια του, λέω εγώ; Αντί να εξοργιστεί με τους Λαφαζάνηδες που βγήκαν εκτός γραμμή στα οικονομικά (στον τομέα του Μήλιου), αντί να εξοργιστεί με τους followers του που δεν κρύβουν τη συμπάθειά τους στον Χριστόδουλο Ξηρό, αντί να εξοργιστεί με την αίφνης φιλοπαπαδίστικη στάση μερίδας του κόμματος - και του ίδιου του Τσίπρα, που δεν συνάντησε τους ευρωπαίους δανειστές μας τους οποίους αύριο μεθαύριο θα πρέπει να βρει τρόπο να ξεπληρώσει αλλά έτρεξε να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να τον ενημερώσει για την υποψηφιότητά του στην Κομισιόν (είχε μεγάλη σκασίλα φαντάζομαι ο Πατριάρχης για την εν λόγω υποψηφιότητα, αλλά και ο Τσίπρας είχε τεράστιο καημό να τον ενημερώσει σχετικά)...

 

Αντί να ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ με όσους τονίζουν τις αντιφάσεις, ας ενοχληθούν με τις ίδιες τις αντιφάσεις!

Αν τώρα δεν μπορούν να κάνουν κατανοητές τις θέσεις τους σε όλα τα σημαντικά θέματα, δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει να γίνει όταν βγουν πρώτο κόμμα. Ακόμα περισσότερο όταν, απ' ό,τι φαίνεται, θέλουν μάλιστα να συνεργαστούν και με το κόμμα του Καμμένου (που είναι ένα τεράστιο μουρλοκομείο), και οι αντιφάσεις μεταξύ των κομμάτων, των συνιστωσών, των στελεχών και των ψηφοφόρων θα χτυπήσουν κόκκινο. 

Αν θέλουν πάντως τώρα τον Τατσόπουλο εκτός κόμματος επειδή βγαίνει εκτός γραμμής, ας διώξουν και όλη τη σάρα και τη μάρα που όχι απλά βγαίνει εκτός γραμμής αλλά στερεί κάθε ίχνος σοβαρότητας απ' το κόμμα. 

 

Καλή η εσωκομματική δημοκρατία και η πολυφωνία, όμως όταν η κατάσταση της χώρας είναι τόσο κρίσιμη, δεν είναι ώρα για παιχνιδάκια. Ένα σύγχρονο προοδευτικό κόμμα, χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς γλειψίματα είτε του Χριστόδουλου Ξηρού είτε του Χριστόδουλου του Αρχιεπισκόπου. 

 

Ας πάρει καμιά ώρα το τιμόνι ο Τσίπρας και ας αποφασίσει τι ακριβώς θέλει. Και επιτέλους, ας ηγηθεί αυτού του κόμματος. 

 

 

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Τατσόπουλος. Facebook Twitter

 

 

 

50

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Φοβαμαι για εκεινους που βλεπουν μελλον στο Συριζα...Δυστηχως η ΝΔ ειναι ικανοτερη... αυτο εινια πολυ κακο για ολους μας.Αυτοι οι δηθεν αριστεροι...εκεινοι που μετα τη πορεια για τον αλεξη σε συγκεκριμενη πολη...κατεφυγαν στα "φτηνα" αριστερα στεκια για μπυρες και αλκοολ ...ναι αυτοι. Θελουν να παρουν το μελλον της χωρας στα χερια τους... Εκεινοι που τα εχουν ισοπεδωσει ολα...για τους ψηφους... μα ειναι γελοιοι δειτε πως ξεκινησαν με τι αποψεις και που εφτασαν... απο καταργηση μνημονιου και επανασταση...εφτασαν στην διαπραγματευση των ορων για επεκταση απο πληρωμης...και αοπ την στιγμη που ειναι απο τα κομματα με τους ποιο πλουσιους πολιτικους... δεν υπαρχει περιπτωση αυτοι οι ανθρωποι να ειναι καλυτεροι του ΠΑΣΟΚ....γιατι το συριζα ειναι το ΠΑΣΟΚ....Λυπαμαι για την νεολαια της Ελλαδας....χασισακι ,αλκοολ και φιλοσοφια... Αυτοι ειμαστε και οτι μας αξιζει περνουμε
Πιο τέλεια δεν γίνεται. Σεναριο1:Αν βγει ο Τσιπρας θα μου επεναφέρει τον μισθο δημ.υπαλ. που ειχα πριν τα μνημονια και ολα τα δωρα. Οπότε θα μεινω στο δημόσιο.Σενάριο 2. Δε θα γίνει τιποτα απο ολα αυτά απλα θα διορίσει μερικά παπαγαλάκια να τρωνε απο το κράτος και ο λαουτζικος με την ανεργια που που υπαρχει θα δουλευει ακομα και για ψιχουλα. Μεχρι τοτε εχω φροντισει οτι θα εχω φυγει απο το Δημοσιο και θα εχω ανοιξει τη δικια μου μικρη δουλεια. Φοβος να μη βρω 3 - 4 ατομα εργατικο δυναμικο παμφθηνα δεν θα υπάρχει γιατι υπάρχουν αρκετα κοροιδα που πιστεύουν οτι τα λεφτά θα τα παρει ο Τσίπρας απο την πλουτοκρατία ή θα τρίξει τα δοντια στους Ευρωπαίους και θα του τα δώσουν. Ανώριμε αν είσαι 23 σε δικαιολογώ. Και εγώ τα ίδια πίστευα όταν ο Κωστάκης έλεγε οτι θα επανιδρυσει το κράτος.Όσοι ακόμα ελπίζετε οτι μπορείτε να επιχειρηματολογείτε με λογικούς συνειρμούς σε τέτοια ατομα καλυτερα πάτε στο Ιραν και διαδόστε την αθεια. Εγω πλέον θα τους εκμεταλευτώ όσο δεν πάει αλλο.
Αν και ψηφοφόρος του συριζα, προσυπογράφω. Το κακό παράγινε. Μια διόρθωση μόνο: ο Τσίπρας έχει δίκιο που δεν πάει να συναντήσει τους Ευρωπαίους στη "γιορτή" για την προεδρία για 2 λόγους: πρώτον, γιατί τέτοιες ώρες μόνο για γιορτές δεν είμαστε και δεύτερον γιατί όταν ο Βαν Ρομπάι (νομίζω) είχε έρθει πριν λίγους μήνες στην Αθήνα και ο Τσίπρας (ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) ζήτησε να συναντηθούν, ο "πολιτισμένος ευρωπαίος" δεν έκανε καν τον κόπο να του απαντήσει...Κατά τα άλλα, εγώ προσωπικά δε θέλω ούτε έναν σύριζα με Τατσόπουλους, ούτε ένα σύριζα με Διαμαντόπουλους και Λαφαζάνηδες. Και προφανώς δε θέλω καμία ψήφο ούτε από Καμμένους, ούτε από παπάδες και από θεοφοβούμενους. Αυτοί ας ψηφίσουν ΝΔ ή ΑΝΕΛ, δεν τους θέλω δίπλα μου, είναι ζήτημα αισθητικής.
Εγω δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν γίνετε αρνητική αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση που έρχετε είναι του τύπου ''Οκ, ψηφίστε τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ''. Το ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ανίκανα να κυβερνήσουν δεν κάνει αυτόματα τον ΣΥΡΙΖΑ ικανό. Καλύτερα να ψηφίσεις καθόλου, εγώ προσωπικά αυτό θα κάνω (αν μέχρι τότε δεν εμφανιστεί κάποιο άλλο κόμμα).
Ανεξαρτητα απο τις προθεσεις του που πιστευω οτι ειναι καλες, το σφαλμα του ΣΥΡΙΖΑ ειναι οτι εχει στραβωσει την εννοια της πολυσυλλεκτικοτητας. Για να παρη ψηφους βεβαια. Πολυσυλλεκτικοτητα για αυτον ειναι να μαζευη καθε καρυδιας καρυδι , καθε πικραμενο, καθε σκουπιδι, καθε αχρηστο, καθε αποτυχημενο, καθε ακαταλληλο, καθε αδικημενο και καθε ανωμαλο. ΕΚει ακριβως οφειλεται το 27.5%Υπο μια εννοια δηλαδη ειναι πραγματικα ενα δημοκρατικο κομμα.Εκει μεσα βρισκεις αξιους και ανικανους. Βρισκεις τιμιους και ... συζητησιμους.Αλλα αυτος ο συρφετος δεν μαζευεται. Με τιποτα. Δεν μπορουν να διαγραψουν κανεναν (το βλεπετε) γιατι ετσι ειναι το καταστατικο, το ιδρυτικο τους δογμα. Δεν μπορουν να γινουν ενα πραγμα και να καταληξουν σε θεσεις και προγραμμα γιατι ειναι τοσο πολλοι και ετεροκλητοι. Φανταιζι και αμηχανοι .Συγκεντρωνουν βεβαια για αυτο το λογο πλειοψηφικα ποσοστα, αλλα μπορουν να κυβερνησουν; Ενα κομμα αποκλειστικα, - και μονο - "διαμαρτυριας", μπορει να κυβερνηση; Εγω δεν νομιζω.
@Iris Prismaticae:α) τα παπαγαλάκια είναι δική μου αυθαιρεσία, αναφέρομαι στους διαδοσίεςβ) την δεύτερη (μέσα σε μόλις 4 γραμμές) υπόθεσή σου πού ακριβώς είπαμε ότι την στηρίζεις;
Ο Σύριζα πρέπει να σοβαρευτεί επειδή επιβάλλεται η εναλλαγή εξουσίας. Χρειαζόμαστε σα χώρα και σαν πολιτικό σύστημα ένα κόμμα να διώξει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.Και το λέω ως φιλελεύθερος, παντελώς αντίθετος με τα πιστεύω του Σύριζα. Και όμως με τέτοιες απίστευτα ευνοϊκές συνθήκες, κάνει συνεχώς αυτοκτονικές κινήσεις. Με λίγη σοβαρότητα θα ήταν άνετα πάνω από 30%.
Θεωρείς πως το ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει σημαντικά (ειδικά) από το ΠΑΣΟΚ όπως αυτό ήταν προ κρίσεως; "Ο Σύριζα πρέπει να σοβαρευτεί επειδή επιβάλλεται η εναλλαγή εξουσίας."Ξέρεις ποιος είναι το αστείο; Κάποιοι έλεγαν ακριβώς τα ίδια για την ΝΔ του Κωστάκη το 2004 (πέρασαν και όλας 10 χρόνια!). Ότι επιβάλλεται να πέσει το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ και να έρθει άλλος στην εξουσία. Και είδαμε που μας έβγαλε αυτή η αλλαγή. Όχι πως έπρεπε να μείνει το ΠΑΣΟΚ του Παπαντωνίου και του Τσοχατζόπουλου στην εξουσία. Αλλά η αλλαγή για την αλλαγή μόνο μπορεί να μην οδηγήσει πουθενά μπορεί να κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη!
Και η αλλαγή για την αλλαγή μόνο έχει τα καλά της, ιδιαίτερα όταν οι νυν κυβερνώντες αλωνίζουν ατιμώρητοι. Δεν έχω πειστεί ότι ο Τσίπρας είναι καλύτερος του Σαμαρά αλλά είναι επιτακτικό να μην επιβραβευθεί ο Σαμαράς με μια τετραετία ακόμα. Στο δικό μου συννεφάκι θα είχαμε φιλελεύθερη κυβέρνηση αλλά επειδή είναι αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο συμβιβάζομαι και με Σύριζα (όχι ότι θα τον ψηφίσω βέβαια αλλά σίγουρα δεν είναι καταστροφή).
Διαβάζοντας το άρθρο και όλα τα σχόλια τραβάω τα μαλλια μου....Οι Πασοκοι οι Νεοδημοκράτες και οι Συριζαίοι! Ναι ακριβώς και ανταγωνίζονται να δουν ποιος ειναι ο λιγοτερο ανίκανος; Οι δυο πρώτοι που έφεραν την χωρά ως εδώ και προσπαθούν τώρα να την σώσουν συγκυβερνώντας και καλύπτοντας ο ένας τις βρώμιες του άλλου ή οι δεύτεροι οι οποίοι πρόκειται, αν κυβερνήσουν να την αποτελειώσουν όπως ισχυρίζονται οι άλλοι...Ένα σας λέω κύριοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ούτε οιμεν ούτε οι δεν... Η κατάσταση ειναι Tragic! "Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ΗΡΩΕΣ"!!!!!!!!!
Εμενα παλι με εντυπωσιαζει το γεγονος οτι σ΄αυτο το site σε οποιο νεο εχει να κανει με ΝΔ η ΣΥΡΙΖΑ φαγωνονται μεταξυ τους ατομα που ουτε νεοδημοκρατες ειναι ουτε και συριζαιοι.Εχουν ως θεσφατο την λογικη και τον ορθο λογο αλλα χορευουν μια χαρα στο παιχνιδι των δυο σαχλων κομματων, καποιος πραγματικα λογικος η θα γελουσε με ολα αυτα η θα εκανε οτι ο κ.Δημοκιδης.
Aς μην υπερβάλλουμε. Το να συναντήσεις τον Πατριάρχη δεν σημαίνει ότι τον γλύφεις. Οπως και το συνομιλείς με τον Αρχιεπίσκοπο. Γλύψιμο θα ήταν να τους λέει "στηρίξτε με και δε θα σας διαχωρίσω από το κράτος". Δεν μ'αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, νομοτελειακά θα κυβερνήσει, και ίσως καλώς γιατί ας το δοκιμάσουμε κι αυτό, αλλά εδώ που τα λέμε ο Τατσόπουλος αλήθειες είπε. Α, και η συντεργασία τους με το όντως μουρλοκομείο Ανεξέλ δε μου φαίνεται επιστημονικότερη φαντασία από τη σύμπραξη ΝΔ-Πασοκ.
Το πρόβλημα του σύριζα είναι ότι στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει ένα 4-5% τίμιου,εργατικού,με τις στοιχειώδης ανθρώπινες αξίες και ευαισθησίες,πολιτικά σκεπτόμενου τμήματος του πληθυσμού..Αυτή είναι η πραγματικότητα,όσο πιο γρήγορα το βάλετε στο κεφάλι σας,τόσο πιο λίγες απορίες θα έχετε στο μέλλον....
ολες οι αντιφασεις που αναφερονται στο κειμενο, ισχυουν στο ακεραιο.. πως να ξεπερασεις αποψεις συμφωνα με τις οποιες τα μελη της 17Ν ειναι πολιτικοι κρατουμενοι? λες και διωκονται για τις ιδεες τους και οχι για τις 23 δολοφονιες.. εκτος αν θεωρησουμε τους φονους ιδεολογικα δικαιολογημενους, οποτε ειμαστε ταλε κουαλε με τα χρυσα αυγα.. γενικως, ο ΣΥΡΙΖΑ παταει διαρκως σε δυο βαρκες στα περισσοτερα θεματα (λαθρομεταναστευση, Εκκλησια κλπ), λαϊκιζοντας χωρις φειδω.. ωστοσο, το πιο καιριο κατα τη γνωμη μου ερωτημα, ειναι οτι δε μας εχει εξηγησει μεχρι τωρα - λεπτομερως και με σαφηνεια, τι θα αλλαξει στην οικονομικη πολιτικη, αν και εφ΄οσον γινει κυβερνηση.. μεχρι στιγμης εχουμε ακουσει μονο γενικολογιες και αοριστολογιες (χαρακτηριστικη η αμηχανη αντιδραση του Τσιπρα, στην εκπομπη του Χατζηνικολαου, οταν του τεθηκε αυτη η ερωτηση).. επαναδιαπραγματευση σου λεει.. και τι μας κανει να πιστευουμε οτι ο Αλεξης θα τα καταφερει καλυτερα απο τους προηγουμενους στις διαπραγματευσεις? η ανυπαρκτη εμπειρια του? το οτι οσο περναει ο καιρος, οι εταιροι καλυπτουν τα νωτα τους ολο και περισσοτερο απεναντι σε ενα πιθανο grexit? θα μπορουσα να δεκτω το επιχειρημα της επαναδιαπραγματευσης, αν υπηρχε ενα σοβαρο εναλλακτικο σχεδιο επιστροφης στο εθνικο νομισμα.. για να διαπραγματευτεις (δηλ. να μπλοφαρεις, να εκβιασεις κλπ), πρεπει να εισαι ετοιμος και προετοιμασμενος για το ενδεχομενο οι διαπραγματευσεις (δηλ. οι εκβιασμοι και οι μπλοφες σου) να ναυαγησουν.. γιατι εδω δε μιλαμε για ποκερ αλλα για τις τυχες ενος ολοκληρου λαου.. αν ο ΣΥΡΙΖΑ ελεγε ευθεως : "ή θα αλλαξουν τροπαριο οι ευρωπαιοι εταιροι ή βαζουμε το καπελακι στραβα και τυπωνουμε δικο μας νομισμα (συντεταγμενα ομως, και με σχεδιο)", τοτε ναι, θα ετεινα ευηκοον ους.. μεχρι τοτε, ενα κακεκτυπο του "ΠΑΣΟΚ 1981" θα ειναι και τιποτε περισσοτερο..
Ποιό το νόημα να ψηφίζουμε πρόσωπα, όταν το οποιοδίποτε πρόσωπο του οποίου τις απόψεις και τα πιστεύω ενστερνιζόμαστε με το που διαφωνεί σε κάτι με το κόμμα διαγράφεται. Δυστηχώς αυτό συμβαίνει σε όλα τα κόμματα. Που είναι η ελευθερία ; όταν κάποιος βουλευτής λέει την άποψη του ή διαφωνεί με κάτι διαγράφεται. Σε αυτό το κομμάτι όλα τα κόμματα λειτουργούν φασιστικά. Ας ψηφίζουμε μονο κόμματα και ας διαλέγουν αυτοί μετά τα παπαγαλάκια τους να ησυχάσουμε. Έχει μεγάλο δρόμο μπροστά της η Ελλάδα, και δεν βλέπω πουθένα φώς ή εστω αλλαγή νοοτροπίας.
Aπ' ότι βλέπω από τα σχόλια μαζεύτηκαν πάλι όλοι οι ΠΑΣΟκοι, οι Νεοδημοκράτες και η ΔΗΜΑΡίτες και θάβετε τον κύριο Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δε θα σας περάσει θα τα πούμε στις εκλογές με όλους εσάς. Είναι γνωστή η γραμμή που έχετε όλοι εσείς εδώ μέσα και γενικά παντού, όσους τάσσονται κατά του μνημονίου και της δουλοπρέπειας προς τους ισχυρούς της ευρώπης τους κατηγορείτε ότι είναι λαϊκιστές, αμόρφωτοι και μη πραγματιστές. Ενώ εσείς ραγιάδες μου, συστημικοί ρεαλιστές, παπαγαλάκια της εκάστοτε εξουσίας, που καβατζώσατε μια θεσούλα με μέσο και μας κοιτάτε όλους αφ' υψηλού, είστε η ελπίδα αυτής της χώρας. Τρομάρα σας...
Αν δεν κάνεις πλάκα, μπορείς να μας εξηγήσεις τι καταλαβαίνεις εσύ από τη φράση "καταργώ το μνημόνιο"; Οτι θα επανέλθουν οι μισθοί στο δημόσιο στα επίπεδα προ μνημονίου; Και με τι λεφτά; Με τσιπροδραχμές; Το μνημόνιο είναι σχεδόν αποκλειστικά ο περιορισμός των κρατικών δαπανών, μιας και δεν μπορούσαν πλέον να χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο τεράστια ελλείμματα...Είναι βέβαια γελοίο να προσπαθείς να κάνεις συζήτηση με επιχειρήματα με συριζαίους που ξέρουν μόνο συνθήματα όπως "μνημόνιο, δουλοπρέπεια, παπαγαλάκια" κλπ. Τώρα βλέπω έχουν και νέο σλόγκαν, "θα τα πούμε στις εκλογές"... Σιγά ρε μεγάλε, φοβηθήκαμε. Εσύ πάντως τι ακριβώς περιμένεις από τον συριζα; Να υπάρξει ανάπτυξη και να βρείς δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ή να βολευτείς στο δημόσιο σαν ψηφοφόρος του κόμματος;
καλα αλλαξε πλευρο εσυ(γουτσου) εσυ λες μνημονιο κ περιορισμος κρατικων δαπανων...αλλα φατην τωρα με τα 500 μυρια με το ΤΤ.ολοι το παιζετε οτι φταινε οι δημοσιοι υπαλληλοι..συμφωνω πολλοι πρεπει να παρουν τον... αλλα κανετε ολοκληρα αρθρα για τους δημοσιους αλλα για τους υπαλληλου της βουλης ΟΥΤΕ λογος, για την αθωωση των λαμογιων του χρηματηστηριου ΟΥΤΕ λογος, ημαρτον!για ολα φταινε οι δημοδιοι υπαλληλοι??? υ.γ. δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος και ειμαι πολυυυ μεσα στα λεφτα απο ιδιωτικο τομεα!!μου χρωστανε πρωην εργοδοτες που ζουν στην χλιδη και την βγαζουν λαδι
Τραγικό σχόλιο. Όποιος δεν πείθεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ ή τολμά να υποδείξει τις αδυναμίες του μπαίνει κατευθείαν στην κατηγορία ''δημόσιος υπάλληλος με βίσμα'' ή ''κομματόσκυλο της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ''. Έγω πραγματικά έυχομαι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε τι πραγματικά θα κάνει. Έτσι οπως το βλέπω το πράγμα πάντως μην πέσεις απο τα σύννεφα αν δεν κάνει τίποτα απο αυτά που λέει (κατάγηση μνημονίου κλπ).
Βρε βρε κοίτα να δεις πόσα πράγματα είναι ένας άνθρωπος που απλά δεν πιστεύει στον Τσιπρα. Δυστυχώς ειμαι σε θέση να θυμάμαι τους ψηφοφόρους του Πασοκ το 81. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου τους θυμίζεις.
Φίλε μου, αυτοί που έχουν "καβατζα μια θεσούλα με μέσο" είναι αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα για νε περισώσουν τις θέσεις τους. Που διάολο θα βρει ο Τσίπρας τα λεφτά για να κάνει προσλήψεις, παροχές και ότι αλλοπρόσαλλο έχει υποσχεθεί; Θα απειλήσει την ευρώπη οτι θα τους κάνει ντα; ή θα τα πάρει από την εκκλησία; ή από τους Κινέζους (που δεν μας δάνειζαν) και τον Πούτιν (που δεν συναινούσε στην βοήθεια του ΔΝΤ προς την χώρα μας).Δουλευόμαστε και συναμετάξυ μας τώρα;
Όπως έχει δείξει η ιστορία αυτοί που το παίζουν αντιδραστικοί με όλα και κόντρα σε όλα, γίνονται τα πιο συστημικά άτομα με το που ανοίγει μια χαραμάδα ευκαιρίας βολέματος. Άνθρωποι ελιτιστές, αυτάρεσκοι, χωρίς αξίες κ ιδεολογία που τα ειρωνεύονται και τα ξεφτιλίζουν όλα. Όλοι εσείς παρατηρείτε μόνο τα αρνητικά και τα υπερμεγενθύνετε επίτηδες για να μηδενίσετε μια αριστερή αντιμνημονιακή προσπάθεια που γίνεται για να σωθεί η μικρομεσσαία τάξη. Όσα είπα δεν τα αλλάζω, ο ΣΥΡΙΖΑ είτε διαφωνούμε σε μερικά πράγματα είτε όχι είναι η μοναδική σωτηρία γι΄αυτή τη χώρα. Γι' αυτό λοιπόν θα ξαναπώ σε όλα αυτά τα συστημικά παπαγαλάκια που μπογδανίζουν κ που βλέπουν παντού τεμπέληδες απατεώνες έλληνες και δουλευταράδες βόρειους που θα μας σώσουν μέσω αιματοβαμμένων διαρθρωτικών αλλαγών, πως θα τα πούμε στις εκλογές. Ο λαός επιτέλους ξύπνησε κ δεν περιμένει τους Καραμανλήδες κ τους Παπανδρεηδες καβάλα στο άσπρο άτι...
Υπάρχει πλέον κανένας που να μην κατάλαβε τι είναι οι συριζαίοι; Ανεγκέφαλοι, υπερφίαλοι, επιθετικοί, μιας και υπάρχει έλλειψη έστω και ενός λογικού επιχειρήματος, παρά μόνο ηλίθια αριστερά σλόγκαν... Θέλουν να σώσουν και τη μικρομεσαία τάξη τρομάρα τους, όπως σώθηκαν στην Αργεντινή, τη Βενεζουέλα και τους υπόλοιπους τριτοκοσμικούς που θαυμάζουν....
''Όπως έχει δείξει η ιστορία αυτοί που το παίζουναντιδραστικοί με όλα και κόντρα σε όλα, γίνονται τα πιο συστημικά άτομα με το που ανοίγει μια χαραμάδα ευκαιρίας βολέματος.'' Αυτο σε ποιούς ακριβως αναφέρεται; Γιατί έτσι οπως το λες είναι σαν φωτογραφίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Τεσπα, δεν πιστευω σε καμία περίπτωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σωτηρία της χώρας. Δυστυχώς δεν έχει εμφανιστεί ακομά κομμά και πολιτικός (γιατί ο ηγέτης κάνει την διαφορά) που να μπορεί να βγάλει την χώρα απο το βούρκο. Έως τότε καλό κουράγιο...
άσε, ανώριμε, χαλάς τα λόγια σου - οι σχολιαστές το ξεκαθάρισαν όσο περισσότερο μπορούσαν: ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πεί, όποιος και να είναι, όποτε και να είναι, εμείς τον Σύριζα θα χτυπάμε γιατί έτσι πρέπει. Οι περισσότεροι από εδώ μέσα δεν είχαν πάει καν δημοτικό το 1981, παρόλα αυτά έχουν σοβαρότατη άποψη ότι το 1981 ο κόσμος έπρεπε να συνεχίζει να ψηφίζει Δεξιά για να προκόψουμε... Αν δεν είχε να κάνει με τις ζωές μας θα έβρισκα την αντιμετώπισή τους τόσο γελοία και ελληναράδικη όσο και των δεκαπέντε στέκονται που στέκονται πάνω από δύο ταβλαδόρους και προσπαθούν να τους υπαγορεύσουν το παιχνίδι. Την τελευταία φορά που το τσεκάρισα πάντως, τα κόμματα αποφασίζουν μόνα τους τι θα κάνουν με τα μέλη τους και όχι υπό τις υλακές των διαφόρων καλοθελητάδων που εμφανίζονται κάθε φορά με διαφορετικη προβιά. Στην καλύτερη περίπτωση μαντεύω ότι αρκετοί από δαύτους δεν έχουν να χάσουν και πολλά όποιος κι αν βγει στις εκλογές, μιας κι έχουν ήδη κάποια θέση που για να την χάσουν θα πρέπει να καταστραφεί ο κόσμος πρώτα. Φίλοι σχολιαστές, αν όντως επιθυμείτε σοβαρά να πετύχει ο Σύριζα τραβάτε να γραφτείτε μέλη και αγωνιστείτε μαζί του, αλλοιώς είστε τόσο αξιόπιστοι όσο και τα παπαγαλάκια που προκαλούσαν τον κόρακα να τραγουδήσει, όχι γιατί θαύμαζαν την φωνή του αλλά γιατί λιγουρευόντουσαν το τυρί που κρατούσε στο ράμφος του
@ Ημίθεος: Όχι πώς έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά στο μύθο η αλεπού έλεγε στον κόρακα να τραγουδήσει. Παπαγάλοι δεν υπήρχαν καν στην Ελλάδα τότε υποθέτω... Αλλά άμα αγαπάει κανείς πολύ μια έκφραση, την κολλάει παντού υποθέτω.
Φαντάζομαι ότι όταν αναφέρεσαι στην "Σωτηρία" μιλάς για καμία γκόμενα, γιατί Σύριζα και "σωτηρία" είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όποιος δεν το βλέπει είτε γιατί αρνείται να το δει, είτε γιατί προτιμάει να κοιτάζει αλλού (σε μελλοντικό βόλεμα πχ) θα τα βρει μπροστά του αυτά. Υ.Γ. ο Σύριζα ήταν η μεγαλύτερη ελπίδα των τελευταίων ετών και κατάντησε ένα αστείο μίνι-ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως τα ευρωπαϊκά αρχίδια. Εξ ου και η κριτική. Μακάρι άμα κάνει κυβέρνηση ο Σύριζα να μας διαψεύσει όλους και να βγάλει εσένα ασπροπρόσωπο αλλά όποιος έχει την παραμικρή επαφή με την λογική δεν μπορεί να δει κάτι τέτοιο...
πού είσαι, εσύ που ξύπνησες...ο αρχηγός σου και το κόμμα του βρωμάνε πασόκ του '80 από πολύ μακριά...τα ίδια ακριβώς κέντρα που έσπρωξαν Ανδρέα σπρώχνουν και αλέξη
Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο Τσίπρας...άτολμος, γενικόλογος και εντελώς ανίκανος να αντιπολιτευθεί μια τόσο επικίνδυνη (πια) Κυβέρνηση...Του διαφεύγει μάλλον ότι για να αντιπολιτευθεί χρειάζεται κόμμα με προτάσεις. Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο του Αρη..
Έτσι ακριβώς. Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκετε αυτή την στιγμή οριακά μπροστά (και πριν λίγους μήνες πίσω) απο την ΝΔ. Αυτό απο μόνο του λέει πολλά. Ο κ. Τσίπρας δεν πείθει και δεν πείθει γιατί δεν χαλιναγωγεί το ίδιο του το κομμά οπου ο καθένας βγαίνει και λέει οτι θέλει. Νομίζω ο χαρακτηρισμός άτολμος που του έδωσες είναι ο πλέον σωστός.
Συμφωνώ, δεν έχει θέσεις ο Τσίπρας, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να χαϊδεύει αυτιά για προσωπικές φιλοδοξίες. Εκμεταλλεύεται όπως ο Καμέννος και η ΧΑ τον πόνο του λαού τάζοντας λαγούς για πετραχήλια. Τελευταίο παράδειγμά η Προεδρία της ΕΕ στην οποία δεν παρέστη για τον απλό λόγο ότι, ότι και να έλεγε θα δυσαρεστούσε το μισό του κόμμα. Πως μπορείς να είσαι σοβαρός ηγέτης, πρωθυπουργός εν αναμονή και να μην παραστείς έστω για να διαμαρτυρηθείς, το αφήνω στην κρίση των ψηφοφόρων του.
Στον τοιχο του γινεται μονιμως χαμος.Τον εβριζαν επι 1821 οι χα,τον βριζουν τωρα οι Συριζαιοι..Ο,τι πει, ειναι μονιμως υπο κριση.Ας τον αφησουν ησυχο,ειναι τιμη για το κομμα ο Τατσοπουλος..Και απορω,ειναι υποχρεωμενος να ακουει τον Διαμαντοπουλο να τον λεει μαλακα η προβοκατορα ?Και γιατι δεν τιθεται θεμα διαγραφης για τον Διαμαντοπουλο ?Το θεμα ευσεβειας δηλαδη,μονο για τον Τατσο ισχυει ?