Έντεκα σκέψεις για την απόλυτη πόλωση, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ

Facebook Twitter
92

1) Ζηλεύω λίγο αυτούς που έχουν μια απόλυτη γνώμη για το θέμα.

Οι μεν το βρήκαν χούντα και πραξικόπημα οι δε απόλυτα σωστή εξυγίανση. 

Προσωπικά είμαι αρκετά μπερδεμένος. Συναισθηματικά υπερισχύει η εκτίμησή μου για την ΕΡΤ -μόνο τα κανάλια της έβλεπα, όταν έβλεπα πλέον τηλεόραση-, όμως θεωρώ πως έπρεπε, επιτέλους, να γίνει κάτι για τις υπηρεσίες που στελεχώθηκαν από τα κόμματα με ένα σωρό αργόμισθους και αργόσχολους. 

(Το να μην έχω βέβαια μια απολύτη και κατασταλαγμένη άποψη, στην Ελλάδα του ξερολισμού και της πόλωσης σημαίνει το κλασικό: ότι θα τα ακούσω και απ' τις δυο πλευρές.) 

2) Η πόλωση και η υποκρισία. 

Όσοι είναι (και θα ήταν έτσι κι αλλιώς) με την κυβέρνηση, αναγνωρίζουν ξαφνικά ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας την αισχρή κατάσταση στην ΕΡΤ - που υπήρχε εδώ και δεκαετίες. Kαι ενώ κι οι ίδιοι πιθανότατα ΕΡΤ βλέπουν, σα να πήραν γραμμή από την ΝΔ, συμφωνούν μεγαλόφωνα 100% με κάθε κίνηση που γίνεται τώρα.

3) Η πόλωση και η υποκρισία #2. 

Όσοι είναι (και θα ήταν έτσι κι αλλιώς) αντίθετοι με ό,τι κάνει η ΝΔ, ανακαλύπτουν σχέδια χουντοποίησης και λογοκρισίας. Πού; Στην ΕΡΤ της ελάχιστης τηλεθέασης!

Τώρα που δεν θα έχουμε για μερικούς μήνες τα αδιάφορα (και από άποψη τηλεθέασης) δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ -που μέχρι τώρα τα θεωρούσαμε κυβερνητική προπαγάνδα!- ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι σίγησε ο πυλώνας της δημοκρατίας, η αντικειμενική ενημέρωση και η μοναδική πηγή Αλήθειας στην Γερμανική Κατοχή που ζούμε. 

4) Η στάση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ:

Αν διαφωνούν θα είναι προς τιμήν τους να ρίξουν την Κυβέρνηση. Εντύπωση όμως προκαλεί ότι έχουν καταπιεί τα πάντα εδώ και ένα χρόνο αλλά ως κόκκινη γραμμή βάζουν τελικά την απόλυση υπεράριθμων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ο καθείς και οι προτεραιότητές του...

5) Εκλογές; 

Μήπως συμφέρει τον Σαμαρά να πάει σε εκλογές, στοχεύοντας στην αυτοδυναμία; Εκλογές τώρα που φαίνεται πως υπάρχει ένα φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που επιτέλους μοιάζει ότι κάποιος πήρε το τιμόνι; Υπάρχει εναλλακτική; Σχέδιο οποιουδήποτε άλλου για την κυβέρνηση; Ερωτήματα δικά μου...   

6) Μόσιαλος.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά όσο περνούν τα χρόνια, τόσο ανακαλύπτω ψήγματα δικαίωσης της κυβέρνησης του ΓΑΠ σε ορισμένα θέματα. Ο ΓΑΠ υπέστη τεράστια φθορά ανακοινώνοντας κάθε τόσο μεταρρυθμίσεις, που ποτέ δεν έκανε φυσικά, γιατί οι Υπουργοί του φοβόντουσαν το πολιτικό κόστος.

Ένας απ' τους Υπουργούς που δεν φοβόταν το κόστος ήταν ο Ηλίας Μόσιαλος (ένας άλλος ο Ραγκούσης): είχε ετοιμάσει σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ που μπορούσε να είχε συζητηθεί, βελτιωθεί και εφαρμοστεί πριν από δύο ολόκληρα χρόνια.

Κλασικά όμως, με ό,τι πήγε να κάνει, ο ΓΑΠ στο τέλος κώλωσε λόγω των αντιδράσεων του κόσμου που δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Κι έτσι δεν γινόταν ποτέ τίποτα και μετά, όταν το πράγμα έφτανε στο απροχώρητο επιβάλλονταν πράγματα 10 φορές χειρότερα. 

Ένα μέτρο δεν είχαμε ποτέ: ή θα συνεχίσει η ΕΡΤ για πάντα όπως ήταν, ή θα την κλείσουμε εντελώς!

7) Ο Μόσιαλος έγραψε σήμερα στο Facebook:

«Διαφωνώ απολύτως με τη σχεδιαζόμενη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Όταν πριν από 22 μήνες υποβλήθηκε με δική μου πρωτοβουλία το Σχέδιο για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ πολλοί -σχεδόν όλοι- εναντιώθηκαν. Το Σχέδιο εκείνο και ορθολογικό ήταν και κριτήρια ελάφρυνσης του πλεονάζοντος προσωπικού είχε. Κυρίως όμως, διατηρούσε την έννοια της δημόσιας και όχι κομματικής και κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Η «λύση» που σήμερα προκρίνεται –και που αμφιβάλλω αν είναι δυνατόν να προχωρήσει- ούτε αντικειμενικά κριτήρια χρησιμοποιεί ούτε ορθολογικά στοιχεία περιέχει, κυρίως δε αντιστρατεύεται την ίδια τη λογική της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

 

8) Μια απορία.

Ναι, πολύς κόσμος έφαγε για δεκαετίες απ' την ΕΡΤ, χωρίς να εργάζεται και πολύ, και όλοι αυτοί (συν αυτοί που εργαζόταν πολύ) θα πάρουν παχυλές αποζημιώσεις τώρα. Τόσα χρόνια όμως οι κυβερνήσεις δεν μπορέσαν να ξεχωρίσουν τα ξερά απ' τα χλωρά; Τα δύο τρίτα έκαναν αργομισθίες, λένε, και τους πιστεύω. Γιατί όμως δεν μπορέσαν να τους απολύσουν; Δεν βαρύνει τους ίδιους τους πολιτικούς η αποτυχία αυτή; Δεν μπορούν να ελέγξουν με τίποτα το κράτος που διοικούν;

 

9) Η θέση της ΝΔ.

Διαβάζω στο χτεσινοβραδυνό non-paper το οποίο περιμένει οποιαδήποτε διάψευση απ' όσους θεωρούν ότι θίγονται...

Γιατί ο εκσυγχρονισμός και οι απολύσεις δεν έγιναν εν λειτουργία:

Όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή.
Επίσης, οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών.

Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.

Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους. Για παράδειγμα, ποτέ δεν δέχτηκαν:

Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για 6! Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί...

Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκατ. ετησίως.

Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων: Για παράδειγμα, το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ3, υπερβαίνει τις 330.000 ευρώ ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις!

Να αλλάξει τίποτα στη δομή και την διάρθρωση: Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα!

Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700) ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης, αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.

 

10) Και τώρα;

Νομίζω ότι μόνο κάποιος με παρωπίδες θα πίστευε πως, στην περίοδο οικονομικής κρίσης που ζούμε, όλα πάνε καλά στην ΕΡΤ και τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει. 

Η ΝΔ δίνει πολλές υποσχέσεις για αξιοκρατικές προσλήψεις, για αντικειμενικότητα κλπ, όταν ξανανοίξει η νέα ΝΕΡΙΤ. 

Ο Αιμίλιος Λιάτσος, η Ανθή Σαλαγκούδη, αναρωτιέμαι, θα είναι μέσα; Ξέροντας τις "αξιοκρατικές" προσλήψεις που συνηθίζει να κάνει ο Σαμαράς -κατά σύμπτωση οι περισσότεροι είναι από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του- αναρωτιέμαι πώς θα καταφέρει να κρατήσει μια οποιαδήποτε ισορροπία...

 

 

 

11) Ελπίζω να ξανανοίξει η ΕΡΤ σύντομα, καθαρή πια αλλά όχι αποδεκατισμένη, χωρίς αλλαγή στην ποιότητα που προσέφερε, κι ας ήταν αυτή για λίγους.

 

 

 

92

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Και εγώ θέλω να μου μείνουν τα 50 ευρώ που μου κλέβουν κάθε χρόνο. Οποιος θέλει ΕΡΤ να την πληρώνει συνδρομητικά και να τελειώνει το παραμύθι.Να γίνει συνδρομιτική όπως το αντιπαθητικό FILMNET ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΊΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΡΝΟ ΑΡΓΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ!
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνούσα, αν δεν είχαν βγει στην φόρα ορισμένα πράγματα τα οποία σε κάνουν και αναρωτιέσαι για το ποιος δουλεύει ποιον σ' αυτήν την χώρα. α) Παρά τους αργόσχολους, τους κηφήνες, τους βολεμένους, τους υπεράριθμους και τους παχυλούς μισθούς, η ΕΡΤ, κατά παραδοχή της ίδιας της Κυβέρνησης τον Μάιο που μας πέρασε, κατάφερε να έχει πλεόνασμα 40,3 εκατ. ευρώ, να συνεισφέρει κατά 129 εκατ. ευρώ στο δημόσιο χρέος και να πληρώνει κανονικά τους φόρους που τησ αναλογούν ( το μοναδικό κανάλι αυτή την στογμή, αν αναλογιστεί κανείς ότι το MEGA από τα 1,6 εκατ. ευρώ που του αναλογούσαν πλήρωσε μόνο 180.000 ευρώ).Αναρωτιέμαι ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν την διαφορά τώρα......β) Μάθαμε προσφάτως ότι η εισφορά των 4 ευρώ δεν αποτελεί καν έσοδο της ίδιας της ΕΡΤ ( η οποία δεν αποτελείται απλώς από 1 κανάλι, όπως πολύ απλοϊκά δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου). Μάλιστα από τα 4 ευρώ που πληρώνει κάθε νοικοκυριό ούτε το 20% δεν πάει στην ΕΡΤ, η οποία ( επαναλαμβάνω) εξακολουθεί να είναι πλεοασματική.γ)Ποιος διαχειρίζεται το κεφάλαιο της ΕΡΤ και της κάθε ΕΡΤ, των δημόσιων υπηρεσιών εν γένει, των ΔΕΚΟ, των ασφαλιστικών ταμείων κλπ ;δ) Η ΝΕΡΙΤ, θα αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με μετοχικό κεφάλαιο, αλλά ο καθένας μας θα εξακολουθήσει να πληρώνει την μηνιαία εισφορά.Τέλος, δεν είναι εξοργιστικό τόσο το γεγονός ότι έκλεισε η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, όσο ο τρόπος που έκλεισε, εν μία νυκτι. Αυτό λέει πολλά! Είναι ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, ο τρόπος που ετοιμάζονται να κλείσουν και στην συνέχεια να πουλήσουν σε ιδιώτες, νομίζω στο "Metropolitan", το " Ερρίκος Ντυνάν"( αν δεν έχει γίνει ήδη), ο τρόπος που θα κλείσουν και θα ξεπουλήσουν από δω και πέρα την Δ.Ε.Η., τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία ως φορείς διαπλοκής , διαφθοράς και αδιαφάνειας ( βέβαια κανείς δεν θα κληθεί να απολογηθεί για διεφθαρμένη, αδιαφανή και διαπλεκόμενη διαχείρηση του κεφαλαίου του εκάστοτε οργανισμού).
Ξαναγράφω το 8 - την απορία, που είναι πραγματικά μεγάλο ερώτημα. Γιατί? Το δόγμα "μαζί τα φάγαμε", σημαίνει ουσιαστικά αμνήστευση όσων πρωταγωνίστησαν στο φαγοπότι - εξίσωσή τους με όλους τους υπόλοιπους. Πάμε λοιπόν ξανά:Ναι, πολύς κόσμος έφαγε για δεκαετίες απ' την ΕΡΤ, χωρίς να εργάζεται και πολύ, και όλοι αυτοί (συν αυτοί που εργαζόταν πολύ) θα πάρουν παχυλές αποζημιώσεις τώρα. Τόσα χρόνια όμως οι κυβερνήσεις δεν μπορέσαν να ξεχωρίσουν τα ξερά απ' τα χλωρά; Τα δύο τρίτα έκαναν αργομισθίες, λένε, και τους πιστεύω. Γιατί όμως δεν μπορέσαν να τους απολύσουν; Δεν βαρύνει τους ίδιους τους πολιτικούς η αποτυχία αυτή; Δεν μπορούν να ελέγξουν με τίποτα το κράτος που διοικούν;
Οι ακραίες απόψεις συνληθως δε βοηθάνε και δεν προάγουν το γόνιμο διάλογο. Σε αυτό συμφωνούμε πιστεύω οι περισσότεροι. Έχω πάντως την εξής απορία: Είναι δυνατόν μια εκλεγμένη νόμιμη κυβέρνηση με Αστυνομία, ΕΥΠ, νομοθετική δύναμη και άλλους μηχανισμούς γνωστούς και άγνωστους να μην μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΕΡΤ; Να απολύσει αυτούς που θεωρεί ότι κατασπαταλούν χρήμα ή ακόμα και να παρακολουθήσει και να συλλάβει όσους παρανομούν εις βάρος της δημόσιας περιουσίας; Το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να την κλείσουν;
Κε. Δημοκίδη, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνετε μια αντίστοιχη καταμέτρηση των υπεράριθμων υπαλλήλων στις πολεοδομίες -για παράδειγμα- ή τις διάφορες υπηρεσίες των δήμων, όπου αμοίβονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί δουλεύοντας μόνο στα χαρτιά. Αν μου πείτε ότι δεν υπάρχουν, θα σας πώ πού να πάτε να τους δείτε με τα μάτια σας. Τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ ενοχλούν την αισθητική σας περισσότερο; Η λύση -για εσάς- είναι να καταργήσουμε έναν -από τους τελευταίους- φορέα παραγωγής πολιτισμού εν μια νυκτί; Και τώρα σοβαρά μιλάμε, ο πολιτικά προϊστάμενος, αυτός που διορίζει την διοίκηση, δεν έχει ευθύνη "γιατί δεν τον αφήνουν τα συνδικάτα" να κάνει μεταρυθμίσεις; Ποιές ήταν αυτές οι μεταρυθμίσεις; Ήταν προς όφελος του σταθμού; Ή ήταν διορισμοί τύπου Αιμίλιος Λιάτσος; Γιατί εγώ περισσότερες κινήσεις σαν την 2η θυμάμαι. Δεν έχω πρόβλημα με το να μην έχετε μία άποψη, άλλωστε οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες στην τελική, όλοι έχουμε από μία. Δεν υπάρχει οργανωμένη απαξίωση, δεν υπάρχει λασπολογία για εσάς; Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο υποκριτικό και ύπουλο το να υποβιβάζεται ο ενγενής φασισμός αυτής της πολιτικής κίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, δεν έχω συγγενείς στην ΕΡΤ, δεν ανοίκω σε κάποια πολιτική παράταξη, είμαι πολίτης, και αν το θέλετε, με ονοματεπώνυμο. Αυτά.
Προσωπικά πιστεύω ότι το άρθρο σας είναι ό,τι πιο εύστοχο έχω διαβάσει/δει/ακούσει για το μεγάλο αυτό εθνικό ζήτημα, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια της ελληνικής κοινωνίας: την πόλωση!
Οι ακροαματικότητες της ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να είναι πλαστές ή χειραγωγημένες ως προς το στατιστικό συμπέρασμα. Φέτος είδα ακόμη και σε λαϊκά σπίτια να βλέπουν Borgen και Downton. Αρβανίτης-Κατσίμη έπιαναν 30% αλλά προφανώς αντικαταστάθηκαν αξιοκρατικά από πιο πετυχημένους... Οι πολυάριθμες αθλητικές μεταδόσεις σίγουρα έπιαναν πολύ μεγάλα νούμερα.Και στο ραδιόφωνο η ΕΡΑ σπορ ήταν πρώτη σε νούμερα, αλλά και ο Cosmos πήγαινε πολύ καλά. Ακόμη: οι παππούδες στην επαρχία που πιάνουν μόνο κρατικά άραγε μετρώνται από την Νίλσεν; Σιγά μην ασχολούνται.Όσο για τον τελευταίο καιρό, η διάλυση της ΕΡΤ που ξεκίνησε άνωθεν, αποδιοργάνωσε το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να πέσουν όντως κάποια νούμερα, για να μπορούμε να λέμε ότι δεν έχει ακροαματικότητες και να την κλείσουμε με την ησυχία μας.Κατά τα άλλα:Ο Κεδίκογλου αποκάλεσε άνδρο αδιαφάνειας την ΕΡΤ (αλλά όταν ήταν εκεί έκανε μετεκπαίδευση στο CNN με λεφτά της ΕΡΤ). Ο Κεδίκογλου αποκάλεσε χαράτσι τα 4 ευρώ το μήνα (ενώ όλοι έχουμε στενάξει να πληρώνουμε 50 και 100 για το χαράτσι των ακινήτων).Ο Κεδίκογλου δήλωνε το 2011 όσα λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, και ακόμη παραπάνω, κατά του σχεδίου Μόσιαλου.Ο Κεδίκογλου διέρρευσε το άθλιο non-paper όπου διαβάλλονται ακόμη και εργαζόμενοι που δουλεύουν με ιδιαίτερα απαιτητικά ωράρια (όπως στους επαρχιακούς σταθμούς που τρέχουν όλη μέρα στην κυριολεξία).Η κυβέρνηση μιλάει για αργόμισθους και 6 λογιστήρια λες και ένα χρόνο δεν είναι αυτοί στην κυβέρνηση, αλλά οι εξωγήινοι (η απόλυτη παραγραφή ιδίων ευθυνών).Όταν όλοι αυτοί κλείνουν την ΕΡΤ με μεθοδεύσεις που ξύπνησαν μνήμες ολοκληρωτισμού, ευαγγελιζόμενοι μάλιστα την πολιτική σοβαρότητα, η έντονη (αλλά όχι ακραία) αντίδραση που βλέπουμε είναι και δικαιολογημένη και θα έλεγα επιβεβλημένη, και είναι μάλλον άτοπο να την ονομάζουμε "πόλωση", προκειμένου να υπηρετηθεί μια αφηρημένη ιδέα περί ψυχραιμίας.
Έχω πολλά να πω, αλλά επειδή είμαι από τους τυχερούς που έφυγαν και δουλεύουν στο εξωτερικό (όχι πολύ μακρυά είναι αλήθεια) πρέπει να φύγω για πάω στη δουλειά μου.Αυτό μόνο: Αν και άθεος στο (μη) θρήσκευμα, θα μου λείψει η πρωινή λειτουργία της Κυριακής, καθώς από μικρός μου άρεσε να χουζουρεύω και να λαγοκοιμάμαι ακούγοντας στο βάθος τους ψαλμούς και να νοιώθω οτι είμαι στο σπίτι με τους γονείς μου. Και δεν είμαι μόνο εγώ που θα τους λείψει αυτή η επαφή με την πατρίδα και το σπίτι. Γιατί η ΕΡΤ είναι τα παιδικά μας χρόνια και οι αναμνήσεις μας. Να μην κλείσει η ΕΡΤ, αλλά να εξυγιανθεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικό μανατζμεντ από ανθρώπου που
ε αφορμή το θέμα, θα ήθελα πραγματικά να μου εξηγήσει κάποιος με λογικά επιχειρήματα και χωρίς σοσιαλιστικές σάλτσες το λόγο για τον οποίο ένα δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι το οποίο έχει έσοδα από τη διαφήμιση πρέπει να επιδοτείται με ένα ποσό από τους πολίτες (μέσω του τέλους της ΔΕΗ). Για να προλάβω ένα πιθανό αντεπιχείρημα, το δημόσιο κανάλι ανταγωνίζεται στην ελεύθερη αγορά πουλώντας τηλεοπτικό χρόνο, και προσπορίζεται έσοδα από αυτήν, σε αντίθεση με π.χ. τα δημόσια νοσοκομεία ή τα σχολεία που παρέχουν υπηρεσίες δωρεάν σε ανταποδοτικότητα των φόρων που οι πολίτες έχουν πληρώσει.Στα δικά μου μάτια για να υπάρχει ανταποδοτικότητα τέλους-υπηρεσιών, θα έπρεπε να μπορώ να διαφημίζομαι στην ΕΡΤ δωρεάν, γιατί αυτό είναι για'μένα υπηρεσία, και όχι το τηλεοπτικό πρόγραμμα.Είμαι ο μόνος που το βλέπω έτσι? Το ερώτημα το θέτω με ειλικρινέστατη απορία..
Ένα ωραίο δημόσιο κανάλι είναι αναγκαίο σε μια κοινωνία. Υπάρχουν κάποια αθλήματα (πατινάζ, πόλο, αυτά μου 'ρχονται τώρα στο μυαλό), κάποια ντοκυμαντέρ, κάποιες εκπομπές που καταπιάνονται με θέματα τα οποία δεν απασχολούν συστηματικά το ευρύ κοινό (ποίηση), που τα ιδιωτικά κανάλια λόγω χασούρας δε θα τα δείξουν ποτέ.Ένα τέτοιο κανάλι και 100 άτομα να το παρακολουθούν καθημερινά, κι οι άλλοι μια φορά το χρόνο, θα είναι ωφέλιμο για την κοινωνία.
Ενδιαφέρον επιχείρημα.Αν και είναι ποιοτικό και αγνοεί το ποσοτικό-οικοννομικό κομμάτι του ερωτήματός μου, θα απαντήσω.Κατα τη γνώμη μου, αν παρακολουθούν μόνο 100 άτομα τις συγκεκριμμένες εκπομπές, αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι ως λαός δεν έχουμε την ανάλογη κουλτούρα ώστε τέτοιες εκπομπές να προξενούν το ενδιαφέρον μας, άρα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, από ότι καταλαβαίνω για εσάς η ανταποδοτικότητα υπάρχει μέσα από εκπομπές χαμηλής μεν τηλεθέασης, αλλά υψηλών ποιοτικών κριτηρίων. Δυστυχώς όμως, επειδή αυτό δεν ανταποκρίνεται σε 'κοινωφελές έργο' με την έννοια της δημιουργίας π.χ. χώρων για ΑΜΕΑ ή ιδρυμάτων για παιδιά με ασθένειες, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για το αν (και πόσο)πρέπει να πληρώνω για να υπάρχει μια εκπομπή αφιερωματική στο Βάρναλη ή στο Γκάτσο, ειδικά όταν ελάχιστοι ενδιαφέρονται για αυτή, και ανεξαρτήτως του αν για μένα είναι οι αγαπημένοι μου ποιητές. Αυτό που θα ήθελα είναι να ζω σε μία χώρα που η εκπομπή αυτή να βγάζει τα έξοδά της και να έχει απήχηση. Αλλιώς το να πληρώνω για αυτή μου φάινεται μάταιο
Το θέμα είναι πόσα ακριβώς χρήματα αξίζει να ξοδεύονται για ένα κανάλι που το παρακολουθούν μόλις 100 άτομα ανεξαρτήτως του προγράμματος. 300 εκ μήπως είναι πάρα πολλά; Τα αθλήματα τα οποία αναφέρετε είναι χαμηλού ενδιαφέροντος και συνεπώς χαμηλού κόστους. Η ΕΡΤ δεν πέφτει έξω επειδή προβάλλονται τα συγκεκριμένα αθλήματα ούτε η προβολή των συγκεκριμένων αθλημάτων δικαιολογεί το τεράστιο κόστος λειτουργίας!
Ιδανικά, το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης δεν πρέπει να επηρρεάζεται από τα ποσοστά τηλεθέασης, για να μπορεί έτσι να διαμορφώνεται με βάση την ποιότητα και όχι την απήχηση. Πρέπει να είναι απαλλαγμένο από τις επιταγές των διαφημιστών. Αν δεν γίνεται αυτό τότε μπορούμε να έχουμε μία κρατική τηλεόραση που θα παίζει τούρκικα, τζέρσει σορ, κώλους στις παραλίες τώρα το καλοκαίρι και χρυσαυγίτες σεξ συμπολ, ίσως χωρίς την συνδρομή μας, εξαιτίας των κερδώ της από τις διαφημίσεις.
Άρα κατά τη γνώμη σας, θα έπρεπε να καταργηθούν οι διαφημίσεις από τη δημόσια τηλεόραση. Δυστυχώς με συτή την άποψη διαφωνώ κάθετα. Μια ερώτηση: Θεωρείτε ότι η προστιθέμενη αξία που παράγεται μέσω των τηλεοπτικών προγραμμάτων δεν είναι προς πώληση? ειδικά σε ένα περιβάλλον ένδοιας σαν το σημερινό έχουμε το περιθώριο να περιφρονούμε το ότι κάποιοι άνθρωποι (διαφημιζόμενοι)είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να προβάλλουν το προϊόν τους? Λυπάμαι αλλά δε συμφωνώ, για την ακρίβεια μάλλον πιστεύω το αντίθετο.
Δεν αμφιβάλλω για να το λέτε, απλά κατά την άποψή μου ένας δημόσιος οργανισμός είτε πρέπει αποκλειστικά να επιδοτείται από το κράτος (πχ σχολεία) (οπότε βρίσκεται αυτομάτως εκτός ανταγωνισμού, άρα και διαφημιστικής πίτας), είτε να λειτουργεί στον ελεύθερο ανταγωνισμό με τα καλά και τα άσχημα που αυτός έχει. Όταν συνδυάζονται και τα δύο παραπάνω, το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα μη ανταγωνιστικού ζημιογόνου οργανισμού, το οποίο διαθέτει ποιοτικό προφίλ, υποκρύπτοντας τα σημαντικά δομικά προβλήματά του.
ΟΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΤHN ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΙΔΡΥΜΑTA ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΕΣ , ΑΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ,ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΜΙΑ ΕΡΤ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ( ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ . ) ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ,ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΘΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ «ΠΙΚΡΟ ΤΕΛΟΣ» ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΈΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ 700 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 2000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ( ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ) . ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ( ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ) ΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ.
Μόνο που πουθενά δεν αναφέρεις τον φασιστικό τρόπο με τον οποίο έκλεισε η κυβέρνηση τον δημόσιο οργανισμό. Ούτε τους τύπους δεν κρατήσανε, τόσο τους έχει συνεπάρει η εξουσία. Η εξυγίανση δεν σημαίνει το κλείνω το μαγαζί και το ξαναανοίγω με βύσματα. Και η ανακρίβεια με τις αποζημειώσεις για τους ανθρώπους που παίρνανε 700 ευρώ είναι τουλάχιστον αστεία. Είναι απλά μαθηματικά..Τώρα στις εκλογές να δούμε πόσο αντικειμενική ενημέρωση θα προσφέρει ο Μπόμπολας. Τουλάχιστον η ΕΡΤ συνταγματικά τουλάχιστον ήταν υποχρεωμένη να δίνει τηλεοπτικό χρόνο σε όλα τα κόμματα.
πφφφ, λες και δια νόμου δεν προβλεπόταν χρηματοδότηση των κομμάτων βάσει του προηγούμενου εκλογικού τους ποσοστού τόσα χρόνια (ξέρετε εσείς για ποιά κόμματα μιλάμε - και αντίθετα με τις συνήθεις ατάκες του συνωμοσιολόγου που θα σου πει "ξέρετε εσείς ποιός"). τώρα πλέον από όλα πίσω είναι ο Μπόμπολας... λες κι είχαν τον μπόμπολα ανάγκη
12) Οι τηλεοράσεις έχουν ξοφλήσει έτσι κι αλλιώς. Οι συνδρομητές (στις χώρες που πληρώνεις εθελοντικά για να έχει τι-βι) πέφτουν συνεχώς. Οι κάτω από 30 δεν ξέρουν τι να κάνουν το χαζοκούτι. Δεν μπορείς να περιηγηθείς εκεί που θες, δεν έχει on-demand, δεν είναι έξυπνη, είναι πολύ αργή (στην αναμετάδοση ειδήσεων). Η Ελλάδα έχει για μια ακόμα φορά μια άκαιρη συζήτηση και κατάσταση.
Παρακαλώ ποιός έχει γράψει το παραπάνω κείμενο?Είμαι μουσικός, όχι στην ΕΡΤ και γνωρίζω πολύ καλά πως το:"Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως" είναι απολύτως αναληθές. Οι μουσικοί της ΕΡΤ είναι σκληρά εργαζόμενοι με πενιχρό μισθό όπως σχεδόν όλοι πια οι μουσικοί.Πραγματικά αναρωτιέμαι σε τί στοιχεία βασίστηκε ο δημοσιογράφος του κειμένου αυτού και έγραψε τέτοιες αναλήθειες. Θα τον/την παρακαλέσω να ανακαλέσει. Θέλω να πιστεύω πως βασίστηκε σε λανθασμένα στοιχεία και πως δεν υπήρχε δόλος πίσω από τα γραφόμενά του.Παρακαλώ τον υπεύθυνο να απαντήσει άμεσα στο ερώτημα μου.Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε. [ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ:Αυτό για τα μουσικά σύνολα δεν είναι δικό μου ρεπορτάζ και ούτε το προσυπογράφω. Κάντε τον κόπο να διαβάζετε προσεκτικά πριν σχολιάσετε. Με bold γράμματα γράφω πριν απ' αυτό: 9) Η θέση της ΝΔ.Διαβάζω στο χτεσινοβραδυνό non-paper το οποίο περιμένει οποιαδήποτε διάψευση απ' όσους θεωρούν ότι θίγονται... ]
Δεν ξερω αν δημοσιευετε αλλα λινκ απο αλλα σαιτ απλα θα ηθελα να προσθεσω και μια ενδιαφερουσα αποψη που κατα βαθος με εκφραζει και για αυτο μιλησα και εγω για φασισμο... http://www.gazzetta.gr/genikes-eidiseis/article/515148/simo-mono-esy-mporoyses-na-haseis-apo-tin-ertΑν και αθλητικογραφος πιστευω οτι περιγραφει πολυ καλα τα πραγματα...
Έτσι είναι κύριε Δημοκίδη, είναι βαριά η μοίρα όσων προσπαθούν να είναι αντικειμενικοί και ψύχραιμοι. Τουλάχιστον κανείς δε θα διαφωνήσει μαζί σας ότι " επιτέλους φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, κι ότι υπάρχει κάποιος στο τιμόνι". Ξεχάσατε όμως να στηλιτεύσετε την πόλωση και τη μονομέρεια και των διεθνών αντιδράσεων απέναντι στο κλείσιμο της ΕΡΤ με αποκορύφωμα τη γεμάτη υποκρισία επιστολή της ΕΒU στον πρωθυπουργό-τιμονιέρη. Βλέπετε; Υπάρχουν πάντα περιθώρια να γίνετε ακόμα πιο αντικειμενικός.
Πόλωση, μονομέρεια και υποκρισία δεν είναι να υποστηρίζεις τη μία από τις δύο πλευρές. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι απόλυτοι υπέρ του κλεισίματος ή της εξυγίανσης ή της συνέχιστης της ΕΡΤ που δεν είναι ούτε πολωτικοί ούτε υποκριτές. Ξαναδιαβάστε όσα έγραψα, σε περίπτωση που βαριέστε μίλησα εναντίον όσων βλέπαν έρτ αλλά επειδή συμφωνούν με την ΝΔ προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΕΡΤ ευθύνεται για όλα τα κακά του κόσμου, ή αυτούς που δεν βλέπαν ΕΡΤ αλλά σκίζουν τα ρούχα τους και φωνάζουν "χούνταααα". :)
Κύριε Δημοκίδη δε βαριεμαι ποτε να σας διαβάζω. Είναι όμως πράγματι λυπηρό αν, απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα, το μόνο που έχετε να γράψετε έιναι για εκατέρωθεν πόλωση καιυποκρισία, ή να ξεθάβετε δηλώσεις του Χατζιδάκι για "κλείσιμο της ΕΡΤ". Καταλαβαίνω πολύ καλά μια τάση αντίστασης απέναντι σε κάθε είδους βεβαιότητα, αλλα σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούμε να κάνουμε τον Πόντιο Πιλάτο γιατί ενδυόμαστε την υποκρισία που υποτίθεται ότι κατακρίνουμε. Επίσης είναι πολύ πιο τίμιο να εκφράζουμε ευθαρσώς την άποψή μας, παρά να βάλλουμε αόρίστως εναντίον της μονομέρειας, προωθώντας όμως υπογείως συγκεκριμένες απόψεις.Τέλος, ακόμα κι αν δεν ανήκω στη συγκεκριμένη κατηγορία, νομίζω ότι δεν είναι πολύ κομψό εκ μέρους σας να μην αναγνωρίζετε το δικαίωμα ,σε όσους δε βλέπουν ΕΡΤ, να φωνάζουν "χούνταααα" όταν κλείνει πραξικοπηματικά. Δεν ξέρω αν αναγνωρίζετε και το δικαίωμα σε όσους δε διαβάζουν LIFO να υπερασπίζονται την ύπαρξή της.:)
Η άποψή μου για την ΕΡΤ είναι η εξής. Το 89 όταν άνοιξαν τα ιδιωτικά κανάλια έπρεπε η ΕΡΤ να κλείσει όλα τα κανάλια της και τα ραδιόφωνα και να αφήσει ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο και με την έλευση του ιντερνετ τα επόμενα χρόνια ένα site. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. όσοι θα απολύονταν εκείνο τον καιρό θα μπορούσαν σχετικά εύκολα να βρουν δουλειά στα ιδιωτικά κανάλια που τότε άνοιγαν και ήθελαν κόσμο. Τώρα βέβαια που πάει να γίνει κάτι ανάλογο επειδή η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και υπάρχει κορεσμός στην τηλεοπτική αγορά πολύ απλά δημιουργείς 2000 ανέργους και τίποτα περισσότερο.
Επισης θα επρεπε να υπαρχει δικαιοσυνη στη κοινωνια ιση κατανομη του πλουτου και το 1821 θα επρεπε να μην δηιμουργηθει ελληνικο κρατος για να μην υποφερουμε σημερα ολοι... Δεν ξερω τι ηλικια εχεις αλλα για οσους θυμουνται τα χρονια 89-90 το τελευταια πραγμα που μας απαχολουσε ηταν η ΕΡΤ, ημασταν βλεπεις πολυ απασχολημενοι να τρεχουμε απο καλπη σε καλπη απο συγκεντρωση σε συγκεντρωση να κουναμε σημαιακια και να βλεπουμε ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ στη τηλεοραση...Νταξει ρε ποιητη στο σημερα ζουμε πες μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για τωρα....
"...δημιουργείς 2000 ανέργους και τίποτα περισσότερο "Εξοικονομείς και μερικές εκατοντάδες μύρια αλλά είπαμε... Εμείς οι Έλληνες είμαστε large στο ξόδεμα. Το πρόβλημα το έχουμε μόνο όταν μας έρχεται η λυπητερή
@σουβλακι, πρεπει περιπου 1,000,000 ανθρωποι να αλλαξουν επαγγελμα στην Ελλαδα και να γινουν παραγωγικοι γιατι πολλοι δουλευαν σκληρα μεν, αλλα σε πραγματα που δεν ειχαν αξια. Αυτο σημαινει οταν λεμε οτι η Ελλαδα ειχε παρει λαθος δρομο. Λοιπον, ναι, χαιρομαι οταν το βλεπω αυτο να γινεται γιατι ετσι θα παμε μπροστα, με το να ικανοποιουμε πραγματικες αναγκες των συνανθρωπων μας και οχι τεχνητες. Το δραμα ειναι οτι γινεται αυτη η διαδικασια απελπιστικα αργα και χωρις προγραμμα γι αυτο και ειναι παραπανω επιπονη. Βεβαια, αφου δεν ειχαμε βαλει προτεραιοτητα το να φτιαξουμε σχεδια για ενδεχομενη κριση πως περιμενουμε και να υπηρχε σχεδιασμος ετοιμος η μια υποδομη που να αντεχει στην κριση.
Βεβαια, αφου δεν ειχαμε βαλει προτεραιοτητα το να φτιαξουμε σχεδια για ενδεχομενη κριση πως περιμενουμε και να υπηρχε σχεδιασμος ετοιμος η μια υποδομη που να αντεχει στην κριση.Δηλαδή τι χαίρεσαι, θεωρητικά;;;
Αυτό που έχω να πώ είναι ότι οι ειδήσεις της ΝΕΤ ήταν οι μόνες που κρατούσαν τα προσχήματα, κατά τη διάρκεια της κρίσης τουλάχιστον. Οι ακρότητες και οι υπερβολές που εφαρμόστηκαν από τα ιδιωτικά κανάλια δεν νομίζω πως πρόσθεσαν κάτι στην ενημέρωσή μας κατά τη διάρκεια της τριετίας αυτής. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την ειρωνεία περί αντικειμενικότητας. Θεωρείς πως τα ιδιωτικά κανάλια υπήρξαν αντικειμενικότερα; Η πώς η ενημέρωση θα είναι καλύτερη για όσο διάστημα θα είναι κλειστή η ΕΡΤ ενώ ο ΣΚΑΙ και το ΜΕΓΚΑ θα παραμένουν σε λειτουργία;