Θέλουμε να μπει τέλος στην αιχμαλωσία άγριων ζώων σε ζωολογικούς κήπους!

Θέλουμε να μπει τέλος στην αιχμαλωσία άγριων ζώων σε ζωολογικούς κήπους! Facebook Twitter
12

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προχωράει στην άμεση συλλογή υπογραφών υπέρ της απομάκρυνσης των άγριων ζώων από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης. 

Στόχος μας είναι η συγκέντρωση 30.000 υπογραφών έως το τέλος του Απριλίου που θα κατατεθούν στη Διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Διεύθυνση Πρασίνου της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και θα κοινοποιηθούν στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Κύρια αιτήματά μας είναι:

 

1) να μπει τέλος στην αιχμαλωσία άγριων ζώων σε ζωολογικούς κήπους που λειτουργούν εκτός νομοθετικού πλαισίου

2) να μεταφερθούν οι αρκούδες και οι λύκοι του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

  Υπόγραψε τώρα εδώ!

 

 

 

Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης και αιχμαλωσίας των άγριων ζώων στους ζωολογικούς κήπους.

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στη Διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των αρκούδων και των λύκων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. 

Προς
Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης 
Με αφορμή το θάνατο του Μίσα, ενός αρκούδου o οποίος γεννήθηκε αιχμάλωτος σε ζωολογικό κήπο και δεν γνώρισε ποτέ την ελευθερία της ζωής στη φύση, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δηλώνει άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία. 

Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των άγριων ζώων και αντιπροτείνουμε το καθεστώς διαβίωσης σε ημιελεύθερο περιβάλλον για άγρια ζώα που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο διαβίωσης.


Πρόκειται για ένα αίτημα που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποβάλλει στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 1995 και εξής.
 
 

 

 

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Μολις χθες εβλεπα στο BBC το Great Bear Stakeout. Λοιπον, το τι τραβηξανε οι μαναδες αρκουδες, κυριως απο τη βια των ενηλικων αρσενικων αρκουδων, δεν λεγεται. Και ηταν και στην Αλασκα, στα ωραια αγρια μερη. Στα προθυρα της πεινας, συνεχως.
ο μόνος λόγος που μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη ζωολογικών κήπων είναι για περιπτώσεις ζώων με προβλήματα που δεν μπορούν αλλιώς να ζήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.κατά τα άλλα είναι εντελώς άρρωστο να διασκεδάζεις βλέποντας ζώα σε αιχμαλωσία
Υπάρχουν ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και επιβιώνει το είδος τους σε ζωολογικούς κήπους.Αναρωτήθηκα όμως τι κάνει μία καμήλα στο Αττικό πάρκο; γιατί;
Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί μια λογική εξήγηση στην ανισορροπία που βιώνουμε. Ο τωρινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαρρυγνύει τα ιμάτιά του για την ανοιχτόμυαλη και διόλου αρτηριοσκληρωτική πολιτική του προσέγγιση, καθώς και πάλαι ποτέ πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, δεν καταφέρνει να έρθει σε συνεννόηση με τον τελευταίο προκειμένου να δοθεί λύση υπέρ των ζώων.Μήπως να μπουν οι ιθύνοντες κι υπεύθυνοι σε ζωολογικό κήπο για να τους παρατηρούμε ως αξιοπερίεργα;
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Για να πετύχει η απαίτηση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ πρέπει να πάει επίσημο αίτημα (και για την ενδυνάμωσή του μαζεύονται και οι υπογραφές) στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αυτή τη φάση είμαστε τώρα. Ο Μπουτάρης, μπορεί και να κάνω λάθος, είναι αιώνιος πρόεδρος του Αρκτούρου έτσι κι αλλιώς. Το ότι δεν προσπάθησε να ικανοποιήσει στα κρυφά και με συνοπτικές διαδικασίες την οργάνωση που ο ίδιος ίδρυσε, περισσότερο τον τιμά παρά τον κάνει αξιοπερίεργο.:)
Δεν αμφισβητώ όσα αναφέρεις Άρη...πιθανότατα να υφίσταται η καλή πρόθεση εκ μέρους του δημάρχου. Δεν μπορώ όμως να μην συνεχίζω να αναρωτιέμαι γιατί έχουν παρέλθει 3 χρόνια για να τεθεί το θέμα μέσα από τις δέουσες διαδικασίες (κι όχι κάτω απ' το τραπέζι) και να απαιτείται ακόμα ακόμα η επικουρική πίεση των υπογραφών. Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν κι άλλες προτεραιότητες, αλλά, αλίμονο, πόσο δύσκολο είναι να περάσει μια τέτοια απόφαση σε ένα τυπικό συμβούλιο, ανάμεσα σε τόσα άλλα θέματα προς συζήτηση; Ποιοι είναι εκείνοι που αντιτίθενται, εν προκειμένω, κι είναι αρκετοί για να συνιστούν πλειοψηφία και να εμποδίζουν μια τέτοια φιλοζωική πρόταση;Σέβομαι τον Μπουτάρη σε ουκ ολίγα ζητήματα, αλλά απορώ γιατί έχει καταντήσει σαπουνόπερα εδώ και 18 χρόνια, 3 εκ των οποίων του ανήκουν σε επίπεδο διαχείρισης εξουσίας.[Απ. Άρη: Τον Ιανουάριο του '11 ανέλαβε, μην ορκιζεσαι για τα 3 χρόνια :) Το γιατί δεν τέθηκε τα τελευταία δύο χρόνια λοιπόν εικάζω ότι συνέβη επειδή η οργάνωση έτρεχε άλλες καμπάνιες της (για τα τσίρκο, τον εθελοντισμό, την περιβαλλοντική εκπαίδευση). Η απόφαση για να ξανατεθεί το θέμα, όπως λέει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο κείμενο, ήταν ο θάνατος του Μίσα.]