[Με εξωφρενικά ευφάνταστους πρωτοσέλιδους τίτλους όπως αυτός, δεν είναι να απορείς]
[Με εξωφρενικά ευφάνταστους πρωτοσέλιδους τίτλους όπως αυτός, δεν είναι να απορείς]

 

Ο αναγνώστης Κωνσταντίνος αποφάσισε να μου αποκαλύψει τη μαγεία της συγκλονιστικής εφημερίδας της Εύβοιας Ευβοϊκή Γνώμη, την οποία, όπως γράφει, κάθε φορά που επισκέπτεται το νησί την προμηθεύεται και την 'ξεκοκκαλίζει' μέχρι την τελευταία σελίδα:

"Δεν ξέρω πώς το κάνουν, αλλά σχεδόν όλα τα εξώφυλλα της εφημερίδας έχουν θέματα και τίτλους που είναι δύσκολο να τους αγνοήσεις και κάνουν το νησί να φαίνεται ως  το πιο συγκλονιστικό τόπο της Ελλάδος, ένα μέρος που μπορεί να συμβούν (και συμβαίνουν) τα πάντα- στη πραγματικότητα δεν είναι έτσι, από μερικούς δεν αντιμετωπίζεται καν σαν νησί.
 
 
 
 
 
 
 
 
Όπως θα διαπιστώσεις και στα προηγούμενα εξώφυλλα αρχείου, πάντα θα υπάρχει ένα τραγικό θανατικό που ‘καλωσορίζει’ τους αναγνώστες , ενώ στην κεντρική σελίδα στο εσωτερικό έχει αξιολάτρευτα ‘ρεπορτάζ’ όπου η Ε.Γ.  παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων της Χαλκίδας αλλά και άλλων πόλεων του νησιού με τα μικρά τους ονόματα υποδηλώνοντας ότι θα έπρεπε να γνωρίζαμε αυτές τις προσωπικότητες (π.χ. Το Μαράκι άνοιξε καινούργιο μαγαζί, Η Βίκυ το δροσερό κορίτσι της Χαλκίδας ψωνίζει, Ο Γιώργος βγήκε για ποτάκι στον κουμπάρο του).
 
 
 
 
 
Βρες αν θέλεις ένα φύλλο της Ευβοϊκής και θα με θυμηθείς. Προσωπικά είναι η αγαπημένη μου εφημερίδα εκτός Αθηνών ενώ δεν σου κρύβω ότι έχω κρατήσει και αρχειακό υλικό από μερικά άρθρα γραμμένα σε στυλ Φώσκολου όπου λόγω απουσίας ρεπορτάζ, πολλά κείμενα επαναλαμβάνουν απλά  το τίτλο και τα γεγονότα, σε διαρκή εναλλαγή και διανθισμένα με τη  φαντασία του δημοσιογράφου δημιουργώντας πάντα όμως ενδιαφέρουσες δραματικές ιστοριες. Αυτό είναι τέχνη!"
 
 
 
 
 
Βρήκα λοιπόν τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας των τελευταίων ετών. Και ανάθεμά με αν υπάρχει ένα στο οποίο να μην υπάρχουν τουλάχιστον πέντε θέματα για φονικά, τραγικές απώλειες, μελοδραματικές ιστορίες, ματωμένες γιορτές, σατανικές συμπτώσεις, κούρσες θανάτου, βιασμούς, νύχτες τρόμου και ληστές τέρατα. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί στην Εύβοια, πάντως αν τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας είναι ενδεικτικά πρέπει να στείλουμε τους καλύτερους εξορκιστές και μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας. (Ή απλώς θα πρέπει η εφημερίδα να σταματήσει την κακή, πιασάρικη δημοσιογραφία.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναρωτιέμαι, αν για μία (1) φορά δεν σκοτωθεί με τραγικό τρόπο κάποιος στην Εύβοια τι θα κάνει η εφημερίδα και τι θα γράψει στο πρωτοσέλιδό της;
 
Η δική μου πρόταση;
"Απεγνωσμένος εκδότης εφημερίδας, ελλείψει τραγικών νέων, ξεκληρίζει ολόκληρο χωριό με σκοπό να αποκτήσει πρωτοσέλιδο θέμα!"
 
 
 
 
 
 
Ζήτω η ιπτάμενη καρέκλα!