Αυτή είναι η νέα παρέμβαση του Bleeps στο κέντρο της Αθήνας

Αυτή είναι η νέα παρέμβαση του Bleeps στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
1
Αυτή είναι η νέα παρέμβαση του Bleeps στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

Πριν λίγες μέρες αντικρίσαμε στους δρόμους του Κεραμεικού την νέα εικαστική παρέμβαση του πολυπράγμονος Bleeps. Σε αυτή, ο δραστήριος καλλιτέχνης, απεικονίζει μια θέα στον βράχο της Ακρόπολης, διαφορετική. Ο ίδιος μίλησε στη Lifo για το συγκεκριμένο έργο και τα πολιτικά και κοινωνικά του σημαινόμενα.

“Αφού η μόδα αποτελεί την κατεξοχήν τακτική μαζοποίησης του γούστου κι όντας μέσα στη δίνη του παρόντος, σκέφτηκα αφού γκραφφιτιάστηκε το πολυτεχνείο, γιατί να μην συμβεί και στην Ακρόπολη; Προφανώς σε ρεαλιστικό επίπεδο αυτό θα σήμαινε ισόβια κάθειρξη, αλλά σε υπερρεαλιστικό;

 

Ανάμεσα στο μεγαλείο ενός συμβόλου, στα τείχη και στον πάτο, υπάρχουν οι ταξικές φαβέλες. (Τα παλάτια δεν φαίνονται- γυρνάνε πλάτη). Ακόμα εκεί βρίσκεσαι, όταν ήδη έχουμε μετατραπεί σε επιχειρηματίες του εαυτού; Η έννοια της πρεκάριας ζωής μας στέρεψε, όχι για κάτι καλύτερο αλλά για μια αποϋποκειμενικοποίηση του ατόμου. (Δεν έχω συγγένεια με το Ζουράρη ο νοών νοείτω).

 

Τι άλλο έχουμε να δώσουμε πια; Φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες. Η έννοια του ξεπεσμού μοιάζει πολύ λίγη και το πεδίο της καθημερινότητας γέμισε τζιτζιφιόγκους.

 

Consensus or Resistance?

 

Δεν βλέπω φως αλλά τα κόκαλα του Baudrillard να τρίζουν καθώς η αποχαύνωση βαράει κόκκινο, συγνώμη ροζ. (Μια ρήξη συμβαίνει αλλά και τι να συμβεί όταν η πολυπολικότητα σου έχει ρουφήξει το οξυγόνο στην παγκόσμια σκακιέρα και το Σρεντερικό μοντέλο βρήκε την κυρά Β-αγγέλα;)

 

Τελικά το έργο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα παζάρι. Δεν γουστάρεις ένα «τίχο με θεα ΑΚΡΟΠΟΛΥ»;

 

Δώσε και σώσε. Πάντως αν λάβω προσφορά από εξωτερικό στην επίδειξη του προϊόντος μπορεί και να φορέσω γραβάτα”.

 

Αυτή είναι η νέα παρέμβαση του Bleeps στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

To επίσημο site του Bleeps είναι αυτό

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πάνω από όλα απλή απεικόνιση πολλών διαστάσεων της καθημερινότητας και του μέλλοντος, αλλά με πολυ σκληρό-πυρηνική (artcore) διάθεση το έργο σας. Μπράβο!