Από τον Δημήτρη Κυριαζή

 

 

Την Κυριακή που μας πέρασε διοργανώθηκε το 6o ετήσιο contest του Bogiatiland στον Άγιο Στέφανο. Το Bogiatiland είναι ουσιαστικά μια πολύ δεμένη παρέα ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει μαζί και έχουν μια κοινή αγάπη: το BMX. 

 

 

 

 

 

 

 

H ανυπαρξία υποδομών στην Αττική (και γενικότερα στην Ελλάδα) τους οδήγησε να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο το 2005 σε ιδιόκτητο χώρο του Γιάννη και Πάνο Μανάρα. Εκεί, έφτιαξαν την πρώτη τους ράμπα και με τα χρόνια και την συλλογική δουλειά των παιδιών που απαρτίζουν αυτή την παρέα πρόσθεσαν και άλλα -πολλά- spots. Tώρα, μετά από 8 χρόνια από την αρχή αυτής της προσπάθειας τα παιδιά υπερηφανεύονται ότι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μόνοι τους, handmade, ένα ολόκληρο πάρκο.

 

 

 

 

 

 

 

Εμείς μιλήσαμε με τον Κώστα Αδαμόπουλο ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πάρκου.

 

Μπορούν όλοι να κάνουν BMX στο Bogiatiland;

Ναι, αν και ιδιωτικός χώρος είναι ανοιχτός σε όλους. Αρκεί να υπάρχει μια επικοινωνία πριν.

 

 

 

 

 

 

 

Tι κατηγορίες είχε το contest;

Είχε amateur και pro και μας τίμησαν riders από όλη την Ελλάδα. Μας έκαναν ιδιαίτερα χαρούμενους οι 85 συμμετοχές στη μικρή κατηγορία, από 8 έως 14 χρονών. Δείχνει ότι το μέλλον του bmx στην Ελλάδα έχει διασφαλιστεί.

 

 

 

 

 

 

 

Σε ποιο σημείο του πάρκου διεξήχθη ο διαγωνισμός;

Το contest έγινε στο street course και είχε πολύ θέαμα και καινούργια tricks και όλοι πίεσαν τον εαυτό τους για το καλύτερο.

 

 

 

 

 

 

 

Πως είναι η σκηνή του BMX στην Ελλάδα;

Βρίσκεται ακόμα σε βρεφική ηλικία, ευτυχώς ή δυστυχώς. Ευτυχώς γιατί είναι ακόμα η φάση είναι πολύ αγνή και δυστυχώς γιατί δεν έχουμε κατάλληλες υποδομές για το άθλημα. Οι κρατικοί φορείς δεν δείχνουν το κατάλληλο ενδιαφέρον για όλους εμάς που τυγχάνει να ασχολούμαστε με ένα λίγο "διαφορετικό" άθλημα.

 

 

 

 

 

 

 

Από πάρκα τι γίνεται;

Υπάρχουν κάποιες μικρές προσπάθειες από δήμους για κάποια πάρκα, αλλά και αυτά δεν είναι αρκετά γιατί δεν υπάρχει το κατάλληλο μπάτζετ για συντήρηση κτλ. Εμείς σαν riders και ενεργά μέλη της κοινότητας θα συνεχίζουμε να δίνουμε ότι μπορούμε μέσω διαγωνισμών, βίντεο και άλλων δραστηριοτήτων, με στόχο την πλήρη άνθιση του αθλήματος στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τις φωτογραφίες μας παραχώρησε ο Ηλίας Μερτής