Στο σημερινό «Α μπα»: απειλές

Στο σημερινό «Α μπα»: απειλές Facebook Twitter
44


__________________
1.

ποια είναι η γνώμη σου γι αυτό; 

Μου λείπουν εργαλεία για να το κρίνω, αλλά η αυθόρμητη μου γνώμη, που βασίζεται κυρίως σε ένστικτο, είναι ότι πρόκειται για απόψεις που έχουν αξία και ιστορική θέση, αλλά ανήκουν σε παλιότερες δεκαετίες, και σήμερα ακούγονται εμπροσθοσυντηρητικές. Προσπαθώ συνειδητά να αποφύγω την λέξη «ξεπερασμένες», γιατί δεν είναι ξεπερασμένες. Γι' αυτό έβγαλα αυτή τη λέξη από το μυαλό μου.

__________________
2.

Τον τελευταίο καιρό μιλαμε με έναν συνάδελφο λιγο παραπάνω... Και πριν λίγες μέρες πήγαμε σε μια συναυλία... Για την οποια του ειχα μιλήσει και ξαφνικά εκανε κινηση να βρει εισιτήρια να παμε.. Ως εκει... Δεν δειχνει τιποτα απολύτως αλλα τα τηλέφωνα και οι επαφές καθημερινά, για δουλεια και νεα..πως θα καταλάβω αν ειναι ιδέα μου η αν υπαρχει έλξη; Μου αρέσει πολυ και τον εκτιμώ, τον σκεφτομαι και αισθάνομαι παλι 20 χρόνων... Λεω στον εαυτό μου "βλάκας εισαι;" Και μετα "γιατι οχι"-120102

Υπάρχει ηλεκτρισμός; Κάνει προσπάθειες να σε ακουμπήσει; Δημιουργούνται σιωπές με ένταση; Είναι στραμμένη η προσοχή του πάνω σου και μόνο πάνω σου, ακόμα και όταν είναι άλλοι μπροστά; Αν όχι, είναι φίλος, και φέρεται φιλικά. Αν όχι, δεν είναι και καταδίκη, αλλά προσπάθησε να μην ερμηνεύεις ό,τι κάνει όπως σε συμφέρει. Αν ναι, συγχαρητήρια, και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Θα σας οδηγήσει η φύση.


__________________
3.

Έχω κάνει την εξής παρατήρηση. Ο φίλος μου όποτε κοιμόμαστε μαζί μου γυρίζει πλάτη. Θα έλεγε κανείς είναι τυχαίο ίσως, αλλά, αλλάζω πλευρές τυχαίες μέρες στην εβδομάδα όπου και να ξαπλώσω θα μου γυρίσει πλάτη, όταν είναι η ώρα να κοιμηθεί, και θα περάσει έτσι το βράδυ. δεν είμασταν πάντα έτσι. Η απομυθοποίηση της σχέσης μας και του άλλου προσώπου έχει γίνει απο καιρό οπότε προφανώς κάποια στιγμή σταματήσαμε να κοιμόμαστε αγκαλιά όμως να μου γυρίζει πλάτη; Κάνω διάφορες υποθέσεις όπως ότι ίσως δεν έχουμε καλή επικοινωνία, πως υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, σίγουρα υπάρχει έλλειψη ειλικρίνιας αυτό το γνωρίζω. Οπότε η απορία μου είναι, μήπως ο τρόπος που βολεύεται να κοιμηθεί τα βράδυα σχετίζεται (μέχρι κάποιο σημείο) με την φάση της σχέσης μας;- μία.ακόμα.χαμένη.

Μην κοιτάς τα σύννεφα για να διακρίνεις με τα μάτια του μυαλού σου αν μοιάζουν με σπιτάκια ή με τρένα, κοίτα τα για να δεις αν έρχεται βροχή.


Το αν η στάση ύπνου του σχετίζεται με την μεταξύ σας σχέση ενδιαφέρει μόνο τον ψυχαναλυτή του, όχι εσένα. Εσένα πρέπει να σε ενδιαφέρει η έλλειψη ειλικρίνειας. Μην χρυσώνεις το χάπι, πες το με τη λέξη που αρμόζει, είναι πολύ σημαντικό. Σου λέει ψέματα; Πες το, να το ακούσεις. Δεν δέχομαι το «ίσως δεν έχουμε καλή επικοινωνία», ξέρεις πολύ καλά αν έχετε ή αν δεν έχετε, μην γυροφέρνεις το θέμα, μόνο στον εαυτό σου κάνεις κακό.


Η απομυθοποίηση μιας σχέσης και του άλλου προσώπου δεν είναι απαραίτητο στάδιο, ούτε τελεσίδικο, ούτε επιθυμητό. Μπορεί να αλλάζει ο μύθος, αλλά είναι σημαντικό – είναι απαραίτητο - να μένει ζωντανός.

__________________
4.


προχθές γνώρισα κάποιον... Βγαίνουμε δεν ξέρω πώς θα πάει... Το θέμα είναι πως ο κολλητός μου, κατά τα λοιπά υπέροχος, μου πέταξε όπως συνηθίζει πάντα όταν βρίσκω κάτι " α καλή είσαι και συ ο πέμπτος δεν είναι; Και μετά έλεγα για την Χ που έχει πάρει πολλούς". 1. Θέλω να του σπάσω το κεφάλι όταν τα λέεει αυτά. 2. Γιατί ενώ θεωρητικά δεν έχω ενοχές για μένα με πειράζει τόσο όταν ακούω τέτοια;- Άκου εδώ!

Ο κολλητός σου, κατά τα λοιπά υπέροχος, είναι μισογύνης. Δεν χρειάζεται να έχεις ενοχές για να εξοργιστείς με τον μισογυνισμό. Μπορείς να είσαι και καλόγρια – μπορείς να είσαι ακόμη και άντρας!


Σε εξοργίζει επειδή ο κολλητός σου, ένας άνθρωπος που θέλεις να εμπιστεύεσαι και με τον οποίο θέλεις να νιώθεις ισότιμη και ασφαλής, πιστεύει ότι οι γυναίκες, άρα κι εσύ, για να μην πω ειδικότερα εσύ, αφού είσαι φίλη του, πρέπει να ζουν σύμφωνα με το μανιφέστο της πατριαρχίας, που λέει ότι οι γυναίκες δεν είναι ακριβώς άνθρωποι, και γι' αυτό δεν έχουν τις δικές τους επιθυμίες, αλλά πρέπει να περιμένουν να προσδιοριστούν από τους άντρες. Αν δεν το κάνουν, είναι ανωμαλίες της φύσης που αξίζουν την κοροϊδία, τη χλεύη, την απομόνωση και την τιμωρία γενικότερα.


Φυσικά και θα θυμώσεις. Αλλά μη μένεις εκεί. Ξεμπρόστιασε τον. Πες του ότι είναι μισογύνης που θυμώνει με τις γυναίκες γιατί δεν θέλει να χάσει τα αντρικά του προνόμια που τον βάζουν στην κορυφή της κοινωνίας. Θυμώνει, φοβάται, και το μεταμορφώνει σε «χιούμορ». Μην του σπάσεις το κεφάλι, σπάσε το καλούπι του. Ή κάνε έστω μια προσπάθεια.

__________________
5.


Ίσως είμαι σχετικά έξω από το παιχνίδι (ίσως γιατί είμαι και έξω από την Ελλάδα πάνω από μια δεκαετία, ζώντας μια λιτή ζωή, καθόλου μεγαλεία –το λέω για όποιον νομίζει ότι παλιότερα φεύγαμε στο εξωτερικό για να κάνουμε λεφτά, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι-) αλλά δεν καταλαβαίνω: μεγάλη ανεργία στην Ελλάδα, μεγαλώνουν τα συνταξιοδοτικά όρια συνέχεια, σε 20 χρόνια θα τα έχουν πάει στα 80(υποθέτω). Όλοι αυτοί οι σημερινοί καταδικασμένοι άνεργοι, ούτε σύνταξη θα πάρουν, ούτε θα έχουν τους γονείς τους που έχουν προς το παρόν κάτι συντάξεις(γιατί κάποια στιγμή θα πεθάνουν δυστυχώς), τι θα απογίνουν στο μέλλον αυτοί οι σημερινοί νέοι, πώς θα βγάλουν τα προς τα ζην, θα ζουν όπως στην Κατοχή, θα πεθαίνουν νωρίς από τις κακουχίες (οπότε λύθηκε και για τα εκάστοτε πλουσιοπάροχα κυβερνητικά στελέχη και το πρόβλημα των συντάξεων);- Mια ερώτηση για τις πιθανότητες του μέλλοντος

Αυτό θα συνέβαινε, αν η ανθρώπινη ιστορία εξελισσόταν γραμμικά, αλλά ευτυχώς, μας περιβάλλει το χάος.

__________________
6.


Γεια σου Α,Μπα! Θέλω να θέσω τον εξής προβληματισμό μου για να πάρω και κάποιες άλλες γνώμες... Είμαι με ένα παιδί εδώ και αρκετό καιρό, ο οποίος, οκ, λέει αρκετά ψέματα. Πριν κάποιο καιρό, τον παίρνει κάποιο άτομο τηλέφωνο. Επειδή τον άκουγα να μιλάει περίεργα, τον ρώτησα ποιος είναι. Μου είπε ότι είναι κάποιος από μια εταιρία που συνεργάζονται. Επειδή ήταν ύποπτο το υφάκι του, μπαίνω και ψάχνω και βρίσκω ότι το τηλ ανήκει σε κάποιο ιατρικό κέντρο... Δεν το παραδέχεται και συνεχίζει το σενάριο του κάποιου από μια συνεργαζόμενη εταιρία, παίρνοντας μάλιστα τηλέφωνο και συνάδελφό του για να του πει ότι με πήρε ο τάδε από την τάδε εταιρία. Αφού είχαμε κοντέψει να χωρίσουμε, συνεχίζει τα ψέματα λέγοντας μου ότι όντως ήταν από ιατρικό κέντρο αυτός που τον πήρε αλλά ήταν κάποιος από το ψυχολογικό τμήμα, επειδή προσπαθούμε να κάνουμε παιδί. Τελικά, με τα πολλά μου λέει ότι ούτε αυτό ισχύει αλλά απλά πήγαινε σε κάποιον διαιτολόγο... Αυτό πριν κάποιους μήνες.. Πριν δυο μέρες, βρίσκω μήνυμα στο facebook, από κάποια ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ η οποία του λέει "το επόμενό σου λαικ θα είναι ο καφές μας". Στην αρχή μου λέει άσχετα και ότι απλά επειδή του έκανε λαικ αυτή της έκανε και αυτός που και που και ότι με αυτή δεν έχει παιχτεί τίποτα ερωτικό. Μετά από πολλούς πολλούς καυγάδες, παραδέχεται ότι λίγο καιρό πριν γνωριστούμε, είχαν βγει ραντεβού... Σας ρωτώ... Εσείς τι θα καταλαβαίνατε;;;Σημειωτέον ότι λέει συνεχώς ψέματα, λέγοντάς μου ότι το κάνει επειδή φοβάται τις αντιδράσεις μου...- Alexandra

Δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική του, εσύ φταις που σου λέει ψέματα.


To "παιδί" διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, επαναπροσδιορίζει το νόημα όσων κάνει, προσαρμόζει μέσα του το σωστό και το λάθος, όλο και περισσότερο υπέρ του, και συνεπώς εις βάρος σου. Κάποτε θα καταφέρει – αν δεν το έχει ήδη κάνει – να εξορθολογήσει και την πιο εξόφθαλμα λάθος, βλαβερή κίνηση, επειδή θα ζει μέσα στην πλήρη άρνηση.


Το πρόβλημα που βρίσκεται πίσω από τις τιτάνιες προσπάθειες που κάνει για να συντηρήσει τα ψέματα του, υπομένοντας αμφισβήτηση και καυγάδες, είναι ο έλεγχος και η εξουσία. Και όταν λέω «πρόβλημα», εννοώ το δικό του πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα. Η νοσοκόμα, μπροστά στο πρόβλημα που έχει, και στα προβλήματα που μπορεί να σου δημιουργήσει, είναι μια παρανυχίδα.

__________________
7.


Έχεις ποτέ δεχτεί απειλές στο ίντερνετ λόγω της στήλης σου; Αν ναι, θα ήθελες να μας πεις την πιο τρομαχτική ή/και την πιο αστεία;

Απειλή, ποτέ. Έχω λάβει ανώνυμα, πολύ δυσαρεστημένα σχόλια, αλλά ήταν ευπρεπώς διατυπωμένα. Τα επώνυμα μέιλ και τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάντα πολύ ενθαρρυντικά, τσαχπίνικα, και από ανθρώπους πολύ ανοιχτούς και ενδιαφέροντες. Είναι τόσο ωραίο το κοινό του α μπα που αν ήταν σπίτι θα ντρεπόμουν να πατήσω μέσα. Έχω γνωρίσει φοβερούς ανθρώπους μέσα από τη στήλη, και ιντερνετικά, και στην πραγματική ζωή. Είναι βάλσαμο μεγάλο τα θετικά σχόλια, και όταν έρχονται από αξιόλογα, άνετα και πολύ κουλ άτομα, είναι ένα θαύμα. Σας ευχαριστώ ρε παιδιά, ξέρετε ποιοι είσαστε. Και χαιρετισμούς πολλούς στους σιωπηλούς αναγνώστες που είναι πολλοί, μη νομίζετε ότι δεν ξέρουμε ότι υπάρχετε!

44

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
#4 δεν αντέχω άλλο τους μισογύνηδες και για κακή μου τύχη έχω προϊστάμενο έναν από τους χειρότερους του είδους!Αχ, Λένα αυτά τα καλούπια είναι σαν φτιαγμένα από το μαγικό άφθαρτο υλικό! Δεν σπάνε με τίποτα!
Α μπα είσαι συνήθεια αγαπημένη,προσωπικά άμα δε σε διαβάσω λίγες μέρες μου λείπεις..άσε τα γέλια που κάνω ..Το πιό σημαντικό για μένα είναι που έχω αλλάξει τρόπο σκέψης στα θέματα που με ταλάνιζαν από καιρό..είναι λες και ανακάλυψα ένα καινούριο κόσμο τον οποίον θα πρεπε ειδικά εμείς οι γυναίκες να χουμε διδαχτεί λόγω και του μισογυνισμού που δεχόμαστε απο άντρες και γυναίκες. Εχω κάνει άλματα στο τρόπο σκέψης απο το να μη νιώθω ενοχική για αυτονόητα πράγματα μέχρι να μην ασχολούμαι με άτομα που δεν αξίζουν ούτε ένα βλέμμα μου.Για όλα αυτά σευχαριστώ και σαγαπώ <3
Μια θεία μου, όταν ήταν 20 χρονών (το 1970;) και της έλεγε ο αδελφός της αν βγαίνει και με ποιον, του είπε επί λέξει "Δε θα σε βάλω τροχονόμο στο μ***ί μου". Το 1970. Στον αδερφό της (Τώρα δε σημαίνει κάτι, αλλά τότε σήμαινε). Και το 2015 η κοπέλα του #4 φοβάται να μιλήσει στον "κολλητό". Δηλαδή έλεος.
Ξέρεις κάτι parisie, πολλές φορές στις μέρες μας ενώ υποτίθεται οτι είμαστε σε μια λιγότερο συντηρητική κοινωνία καθημερινά διαπιστώνω το ακριβώς αντίθετο. Ειδικά σε νέους ανθρώπους κάτω των 30, κάτι συμβαίνει κ ειδικά άνδρες φέρονται όπως ο κολλητός, που θέλει ο ίδιος κατα πάσα πιθανότητα να περνά χαλαρά κ ωραία ενώ η κολλητή του πρέπει να ναι ηθική κ αθώα!κ γω αν κ γυναίκα κάποτε είχα αυτές τις απόψεις αλλά αναθεώρησα. Η διαφορά είναι οτο εγώ δεν πρόσβαλα κάποιον αν κ σκεφτόμουν αρνητικά ούτε κουτσομπόλευα.
#3 (Άσχετο με την ερώτηση σχετικό με την φωτογραφία)Επιτέλους βλέπω ένα χταπόδι που φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει επτά πόδια και όχι οχτώ όπως πιστεύουν οι περισσότεροι (κι εγώ μέχρι τελευταία). Το όγδοο που δεν έχει βεντούζες είναι το πέος του.Οπότε μην πείτε ποτέ ότι δεν έχετε φάει αμελέτητα! Μαζί με τις τρεις καρδιές, διαθέτει και ένα περίπλοκο νευρικό σύστημα. Θα λέγαμε και 9 εγκεφάλους, διότι κάθε πλοκάμι μπορεί και λειτουργεί αυτόνομα. Είναι πανέξυπνο απλά επειδή είναι μαλάκιο δεν έχει την δυνατότητα να κληρονομεί την κεκτημένη γνώση, αλλιώς θα είχαν αποκτήσει την παγκόσμια κυριαρχία. Άλλο αδύνατο σημείο του είναι ότι κουράζετε γρήγορα, γιατί στο αίμα που είναι μπλε υπάρχει το στοιχείο του χαλκού για την μεταφορά του οξυγόνου (σε εμάς του ανθρώπους το αντίστοιχο είναι το σίδηρο).Δεν άντεχα έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας. Α και τώρα που το μοιράστηκα, θα σας ήμουν ευγνώμων, αν μπορεί να μου περιγράψει κανείς, τα συναισθήματα που θα σας γεννηθούν τρώγοντας το την επόμενη φορά. Και αν φυσικά παραμένει το ίδιο νόστιμο , με το γνώθις παραπάν.Φέτος δεν είχα την ευκαιρία για διακοπές στην Ελλάδα οπότε δεν μπόρεσα να μπω στον πειρασμό. Αυτά.
Καλέ τα αμελέτητα δεν είναι το πέος! Άσε που κάποιος μπορεί να έχει φάει μόνο θηλυκά χταπόδια :)(Και νομίζω το πλοκάμι είναι κανονικό, το πέος είναι στην άκρη)Άσχετο. Η κεκτημένη γνώση δεν κληρονομείται μέσω της γραφής; Το ότι είναι μαλάκιο τι ρόλο παίζει;
Καλέ Parisios ;)-Τα αμελέτητα μπορεί να σημαίνει και ακατονόμαστα.-Στα Γερμανικά είναι αρσενικό ο χταπόδι (ανήκει στην ομάδα των οχτάποδων που δεν είναι απαραίτητο να έχει οχτώ πόδια/πλοκάμια).-Είναι μαλάκιο (όπως όλα τα ασπόνδυλα) σημαίνει ότι είναι μοναχικό. Τα μαλάκια δεν δημιουργούνε σχέσεις ούτε με τα παιδιά τους, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μεταφέρουν την κεκτημένη γνώση, που θα οδηγούσε σε evolution.
Παρότι γνωρίζω πολλά για το χταπόδι, αυτά που αναφέρεις προς στο τέλος δεν τα γνώριζα. Πάντως το θηλυκό χταπόδι τρώει την σάρκα του κυριολεκτικά για να θρέψει τα μικρά του (νομίζω μέχρι να ξεψυχήσει). Είναι αξιοθαύμαστο και συγκινητικό το λιγότερο. Ωστόσο δεν είμαι σε θέση να ξέρω για τα υπόλοιπα που λες σχετικά με την μητρότητα των μαλάκιων και πόσο ισχύουν για το χταπόδι ειδικά. Santinity, μου αρέσουν πολύ οι πληροφορίες που δίνεις για διάφορα θέματα από καιρού εις καιρόν, με αφορμή πότε κάποια ερώτηση, πότε κάτι που σκέφτεσαι συνειρμικά. Το κάνεις τόσο αυθόρμητα και είναι τόσο ευσύνοπτα παρουσιασμένο που ταυτόχρονα είναι ελαφρύ και ευχάριστο ενώ μαθαίνουμε και δυο πραγματάκια. Δίνει ερεθίσματα ενδιαφέροντα.(Μου ήρθε φλασιά ότι αυτό πρέπει να στο έχω ξαναπεί.) Θα ήθελα να το συνεχίσεις, όποτε έχεις διάθεση να δίνεις το ενημερωτικό παρόν σε αυτόν τον χαριτωμένο τόνο. Να το κάνουμε και λίγο εκπαιδευτική τηλεόραση εδώ - εγώ γουστάρω. Καθιερωσέ το. Σου έχω έτοιμο και τίτλο : Santinity's Special Info.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)Φυσικά και θα συνεχίσω να γράφω (μία φορά αμπαholic, πάντα αμπαholic), μόνο για την συχνότητα των πληροφοριών δεν μπορώ να εγγυηθώ. Γιατί όπως πολύ σωστά το εντόπισες και το ανέφερες πιο πανω μου βγαίνουν αυθόρμητα. Και πολύ φοβάμαι πως με μια τακτική εκπομπή εκπαιδευτικού περιεχομένου θα έχανα τον ενθουσιασμό μου. Δεν ήθελα να γράψω τόσα πολλά (κάτι που έμαθα εδώ μέσα και μαθαίνω μαζί με την σωστή ορθογραφία, που δεν μου βγαίνει τόσο αυθόρμητα) αλλά στο προηγούμενο σχόλιο με έκοψε ο διαχειριστής.
Όταν επαναλαμβάνεσαι χωρίς να το θυμάσαι, τί έχεις; Λες να το γκουγκλάρω;Μη βγω ετοιμοθάνατη φοβάμαι...(είχα μια αμυδρή ανάμνηση βρε Santinity ότι σου το είχα ξαναπεί αλλά όχι ακριβώς κιόλας, ήταν ένα θολό τοπίο, με ένα σύννεφο μπροστά και δυο χρυσοποίκιλτες πηγές φωτός στο φόντο, σαν να θύμιζαν πολυέλαιους, μια μαγική εικόνα)Οk, seriously now, stop reading me.lol
#6 Τον πνίγεις. Προσπαθεί να πάρει ανάσα μέσω κάποιων επιπόλαιων, εφήμερων σχέσεων, χωρίς εσύ να το μάθεις, γιατί σε φοβάται. Πρέπει να επαναπροσδιορίσετε την σχέση σας. Ισως είναι καλύτερα να χωρίσετε γιατί βγάζετε ο ένας στον άλλον, τον χειρότερο εαυτό του. Για παιδί, ούτε λόγος. Θα κάνει την ήδη τεταμένη σχέση σας, χειρότερη.
#6Μην είστε κακιασμένοι πια όλοι! Τη νοσηλευτρια απλώς την καλοπιάνει, γιατί όταν κάνουν παιδί, θα χρειαστεί κάποια να προσέχει την κοπέλα!Με την ευκαιρία να σας πω κ εγώ ένα ακόμα πιο γελοίο ψέμα που μου είχε πει ο πρωην. Μένει μόνος και δεν είναι καπνιστής. Μπαίνω στο σπίτι του λοιπόν και μυρίζει τσιγάρο. Τον ρωτάω γιατί μυρίζει τόσο και η απάντηση; "Ανοιξα το παραθυρο να αεριστει το σπιτι και ο διπλανος καπνιζε στο μπαλκονι και μπηκε μεσα η καπνα". Όχι, δεν ήταν 15 χρονών, 33 ήταν...!
Kαλέ, ακριβώς αυτή τη δικαιολογία είχα βρει και εγώ, πάνω στη φούρια μου, όταν η μάνα μου με έπιασε να καπνίζω κρυφά στα 17. Μόνο που η δική μου ήταν ελαφρώς πιο αληθοφανής, γιατί είχα και ανοιχτό παράθυρο εκείνη την ώρα και επίσης τότε κάπνιζα μόνο τα ελαφρύτερα τσιγάρα της αγοράς (δείκτες 1- 0,1 -1). Ήμασταν στο εξοχικό μας, Καλοκαίρι, ήταν μεσημέρι και οι γονείς μου συνήθιζαν πάντα να πέφτουν για μεσημεριανή σιέστα. Εγώ λοιπόν, που έβρισκα την ησυχία μου μέσα στο σπίτι εκείνες τις ώρες, κλείστηκα στο δωμάτιό μου, άνοιξα το μεγάλο παράθυρο και ανέβηκα ιππαστί πάνω στο στενό περβάζι του (αυτή την στάση την είχα δει από τη Valerie στο "Βeverly" που κάπνιζε έτσι καθισμένη στο περβάζι, τις νύχτες στο σπίτι του Brandon, και την είχα ξεσηκώσει), άναψα το τσιγαράκι μου και απολάμβανα κοιτάζοντας τη θέα έξω. Έριχνα και τις στάχτες στον κήπο κάτω (τόσο μου έκοβε)... εν τω μεταξύ είχα και έναν κρυφό φόβο μέσα μου μήπως πέσει καμιά κάφτρα ολόκληρη πάνω σε τίποτα ξερόφυλλα και φουντώσει φωτιά και κάνω παρανάλωμα όλο το οικόπεδο. Ξαφνικά σηκώνεται η μάνα μου και ανοίγει την πόρτα. Πετάω όπως όπως το τσιγάρο από το παράθυρο, ευτυχώς δεν πρόλαβε να το δει γιατί εκείνη την στιγμή το χέρι μου ήταν κρεμασμένο απ'έξω. Και μου λέει "κάτι μου μύρισε σαν τσιγάρο και με ξύπνησε!", πώς στο καλό της μύρισε το τσιγάρο με δύο κλειστές πόρτες ενδιάμεσα-ανοιχτό παράθυρο-ελαφρύ τσιγάρο, με το χέρι έξω και εγώ να φυσάω προς τα έξω και μάλιστα μες στον ύπνο της (!!!), αυτό το ραντάρ που έχει η μάνα μου στη μύτη της δεν το κατάλαβα ποτέ. Εκεί της λέω "Μωρέ, μπαίνει κάπνα απ'έξω, μάλλον καπνίζουν οι διπλανοί σαν φουγάρα...". Εντάξει, ακόμα γελάω.. Ήταν και αλαφιασμένη από τον ύπνο και μάλλον με πίστεψε, πάντως δεν έδωσε συνέχεια.
#6Προβληματίστηκα πολυ με την κοπέλα. Απο την μια, ο σύντροφος της της λέει ψέμματα που βγάζουν μάτι. Απο την αλλη, αυτη τον πιστεύει. Πρώτα όμως έχει ψάξει τις κλήσεις και τα μηνύματα του. Στο τέλος θέλουν να κανουν παιδι μαζί. Αντιλαμβάνομαι οτι η κοπέλα τον αγαπάει πολυ... Όμως γινόμαστε τοσο απελπισμένοι για μια σχεση που δεν βλέπουμε το προφανές. Αυτο και εαν ειναι φοβιστικό. Και σε βάθος χρόνου ειναι επικίνδυνο για την ψυχική μας υγεία.
@4Κοπελιά, ο "κολλητός" σου (που σου μετράει τους γκόμενους) λίγο-πολύ σε είπε τσούλα. Οκ, αυτός έχει τα θέματά του, που είναι δουλειά του να τα λύσει μόνος του. Εσύ τι δουλειά έχεις να συνεχίζεις να τον συναναστρέφεσαι; Αφεντικό σου είναι; Σου πέταξε μία κουβέντα που σε προσβάλλει ευθέως και χοντρά μάλιστα. Κι εσύ τι έκανες γι αυτό; Έστειλες ερώτηση στο Α,μπά;Υ.Γ. Πόντια θεία σήμερα σου έκανε το χατήρι η Λένα, δε μπορείς να πεις!
#4 Καθώς το διάβαζα άρχισα να ουρλιάζω χαμηλόφωνα (θα φώναζα και κανονικά αλλά είναι νύχτα και κοιμούνται τα παιδιά μου)#6 Excuse me... θες να κάνεις παιδί με αυτό το "παιδί". Σόρυ κιόλας αλλά πας καλά; Ξεκίνα να τρέχεις.
#6. Το περιεργο δεν ειναι ποσα ψεματα λεγονται μεσα στις σχεσεις, αλλα ποσα γινονται πιστευτα, ακομα και τα πιο τερατωδη. Καμια φορα τα ακους ως τριτος (ειχα μια σχετικη εμπειρια χθες) και πραγματικα δεν ξερεις τι ειναι πιο τρομερο, τα ψεματα η η ευπιστια αυτου που τα ακουει.
Δεν νομίζω ότι είναι ευπιστία, νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν αυτά που θέλουν/ που τους βολεύουν. Εγώ το έζησα από την ανάποδη, που προσπαθούσα π.χ. επί 45 λεπτά να εξηγήσω σε κάποιον (που δεν ήθελε να καταλάβει) ότι το ισόγειο είναι όροφος. Και πόσα άλλα.
Αυτό μου θυμίζει μια "διαφωνία" που ειχα και προσπαθούσα να εξηγήσω σε κάποιον οτι οι δρόμοι που τέμνονται δεν ειναι παράλληλοι... Άμα ο άλλος θελει σώνει και καλά να πιστεύει το δικό του , άσε, άδικος κόπος να προσπαθείς για το αντίθετο.
Όπως είπε κ ένας γνωστός μου, κατά συρροή άπιστος : "Ποτέ μην υποτιμας τη δύναμη της άρνησης. Επειδή δεν θέλει να το πιστέψει, είναι εύκολο να την/τον τουμπαρεις. " Σιχαμενο αλλά μάλλον εξηγεί κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή που περιγραφεις
#3Θα με συγχωρήσει η φίλη,αλλά βρίσκω την ερώτηση αστεία..Δε γίνεται επειδή θέλει ο χριστιανός να βολευτεί να σου φαίνεται ότι κάτι κακό συμβαίνει.Βέβαια εγώ μιλώ εκ του ασφαλούς γιατί απ'την πρώτη φορά που κοιμήθηκα με το αγόρι μου ξεκαθάρισα "σ'αγαπάω,σε εκτιμάω,αλλά στον ύπνο να κοιμόμαστε σαν τα χταπόδια αποκλείεται".Το αν σου γυρνάει την πλάτη μετά απο τόσο καιρό μπορεί να σημαίνει ότι εξαρχής δεν του άρεσε και δεν είχε την οικειότητα να το πει,μπορεί να σημαίνει κ ότι έχει επέλθει ρουτίνα ή αλλαγή. Το σίγουρο είναι ότι σε περίπτωση που είναι το δεύτερο, θα υπάρχουν κ άλλα σημάδια!
#3, ή μπορεί και να σημαίνει ότι απλώς βολεύεται έτσι. Μπορεί η σχέση σας να έχει περάσει στη φάση της άνεσης, όπου τα αισθήματα ειναι δεδομένα και κοιτάει ο καθένας την άνεση του.Αλλα, έχει δίκιο η αμπα, αν υπάρχουν και αλλα θέματα, πρέπει να εστιάσεις στα αλλα.