Στο σημερινό ‘Α, μπα’: φέτος δίνουμε πανελλήνιες

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: φέτος δίνουμε πανελλήνιες Facebook Twitter
41


________________
1.


Ζητω συγγνώμη για το σεντόνι που θα ακολουθήσει.
Για τους βιαστικούς αναγνώστες της στήλης, η απορία είναι ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ και έχει ετικέτες #ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, #ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, #ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΠΑΘΕ ΠΛΑΚΑ, #ΑΓΟΡΙ ΒΑΡΥ ΠΕΠΟΝΙ, #ΝΑ-ΜΕΙΝΩ-Η'-ΝΑ-ΦΥΓΩ.
Γνωριστήκαμε στο εξωτερικό όπου σπουδάζουμε, σε πόλη (και πολιτεία γενικότερα) που αμφότεροι αντιπαθούμε αρκετά. Μπλεγμένοι άσχημα στα διδακτορικά και οι δύο, γνωριστήκαμε με εντελώς κουλό τρόπο και εξ'αρχής υπήρξε ερωτικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Αυτός είπε την πρώτη κιόλας φορά που βγήκαμε ότι δε θέλει σχέση γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τελειώνει με το διδακτορικό που του έχει φάει τη ζωή τα τελευταία 6 χρόνια. Τον καταλαβαίνω γιατί κι εγώ τα ίδια περνάω. Αλλά στην πορεία, και ενώ περνούσαμε μαζί σχεδόν όλα τα σαββατοκύριακα κάνοντας πράγματα που μας άρεσαν πολύ, εγώ άρχισα να καταλαβαίνω ότι με έναν τέτοιο άνθρωπο θα ήθελα να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου! Αυτά που κάνουμε μαζί, τα ενδιαφέροντα, η επικοινωνία, οι αρχές για βασικά ζητήματα ζωής και σκέψης, είναι αυτά ακριβώς που έψαχνα πάντα και ποτέ δεν πίστευα πως θα βρω (ειδικά σε αυτήν την πανάσχημη πόλη) και μάλιστα τόσο νωρίς (27 ετών εγώ, 35 αυτός).
Όταν του το είπα, μου απάντησε ότι βγήκε πρόσφατα από μια τεράστια σχέση στην οποία είχε επενδύσει πολλά και του έχει μαυρίσει την καρδιά, και δε θέλει να ξανακάνει σχέση στο άμεσο μέλλον. Συν ότι δεν μπορεί να σκεφτεί το οτιδήποτε για την προσωπική του ζωή πριν ολοκληρώσει με το διδακτορικό του. Οπότε συνεχίσαμε την ερωτική σχέση που είχαμε, η οποία φυσικά έχει άλλη δυναμική μετά από την «εξομολόγηση» κάθε πλευράς. Αυτός ουσιαστικά περνάει καλά και θέλει να είναι χαλαρός για διάφορους λόγους αυτό το διάστημα (διδακτορικό, πρόσφατος χωρισμός από σημαντική σχέση), εγώ διαπίστωσα ότι γνώρισα έναν από τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), του το ομολόγησα αλλά μάλλον δεν πήρα αυτό ακριβώς που περίμενα (χωρίς όμως να πήρα την απόλυτη χυλόπιτα).
Γενικά περνάμε πολύ όμορφα: όποτε βγαίνουμε υπάρχει πολύ καλό κλίμα, αυτός δείχνει ότι γουστάρει αρκετά, το σεξ είναι πολύ καλό, κάνουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και δίπλα του μαθαίνω πάρα πολλά (πρόκειται περί πραγματικά ευφυούς ανθρώπου). Στο σημείο αυτό να πω ότι γενικά μου φέρεται αρκετά καλά και πρόκειται περί ισορροπημένου ατόμου, που απλά θέλει μάλλον άλλα πράγματα από αυτά που θέλω εγώ. Η ιστορία αυτή κρατάει ενάμιση χρόνο, αν αυτό έχει κάποια σημασία. Και νιώθω γενικά ότι γίνεται όλο και καλύτερη, πιο ουσιαστική.
Μου λείπει όμως που μες στη βδομάδα δε θα μιλήσουμε ούτε καν στο τηλέφωνο, που θα βρεθούμε μόνο τα Παρασκευοσάββατα, που κυλάει η καθημερινότητά μου μακριά του και τον βλέπω μόνο δυο φορές τη βδομάδα, που δεν πάμε ποτέ μαζί μια εκδρομή, που δεν υπάρχει καν το ενδεχόμενο συγκατοίκησης....
Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να ξεκόψω εντελώς μόνο και μόνο επειδή δεν παίρνω όλα όσα θα ήθελα από αυτή τη σχέση. Άλλωστε, καταλαβαίνω απόλυτα και την κατάσταση του άλλου. Το διδακτορικό όμως τελειώνει σε δυο μήνες. Ποιο από τα τρία ενδεχόμενα σου φαίνεται το πιο λογικό?
Α) να περιμένω να τελειώσει το διδακτορικό και αν δω ότι συνεχίζει να μη θέλει κανονική, ενήλικη σχέση μαζί μου, να βρω κι εγώ έναν ωραίο, ειλικρινή τρόπο να φύγω από την όλη κατάσταση.
Β) να φύγω από τώρα για να μη χάνω το χρόνο μου. Σκέφτομαι, ΓΙΑΤΙ εγώ θα μπορούσα να χωρέσω μια σχέση ανάμεσα στις σπουδές μου (εξίσου, αν όχι πιο απαιτητικές με τις δικές του), ενώ αυτός υποτίθεται πνίγεται τόσο άσχημα? ΓΙΑΤΙ εγώ μπορώ να ξεγράψω με μια μονοκοντυλιά τις προηγούμενες, εξίσου σημαντικές σχέσεις μου, στην ιδέα ότι θα είμαι μαζί του, ενώ αυτός όχι?
Γ) να μείνω και να το χαρώ όσο κρατήσει, γιατί πρόβλημα δεν υπάρχει κανένα προς το παρόν και η δυναμική μιας σχέσης ποτέ δεν ξέρεις πώς θα την κάνει να εξελιχτεί.
Συγγνώμη για την πολυλογία, αλλά ήθελα να έχεις όλα τα στοιχεία. Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και απαντάς, δε με έχω πιάσει να διαφωνώ μαζί σου ούτε μισή φορά, και δεδομένου ότι θα εμπιστευτώ σε αρκετά μεγάλο βαθμό την απάντησή σου (αναλογικά με το γεγονός ότι απευθύνομαι σε διαδικτυακή στήλη!!), ήθελα να σε βοηθήσω όσο πιο πολύ γίνεται στο να μου δώσεις μια σωστή συμβουλή.
Ευχαριστώ πολύ, πάρα πολύ.

Νομίζω ότι καλά τα έχεις καταλάβει. Εσύ θέλεις περισσότερα από αυτόν, η σχέση είναι άνιση ως προς αυτό το θέμα. Επειδή και οι δύο είσαστε έξυπνοι είσαστε σε θέση να συνεχίσετε τη σχέση σας παρ' όλο που αυτό το σημαντικό στοιχείο, το οποίο συνήθως διαλύει σχέσεις, έχει βγει στη φόρα.
Όσο έξυπνοι και να είσαστε όμως, δεν μπορεί να κρατήσει αυτή η ανισορροπία για πάντα. Γ) υπάρχει πρόβλημα, και είναι το ανωτέρω – πολλές σχέσεις λειτουργούν υπό καθεστώς ανισορροπίας αλλά είναι εις βάρος κάποιου, και τα πράγματα αλλάζουν πολύ αν η διαφορά μεταξύ των δύο ειπωθεί Β) Αν και οι ερωτήσεις αρκούν, τα ΓΙΑΤΙ μπορείς να τα απαντήσεις και μόνη σου, Α) Το διδακτορικό είναι μια καλή δικαιολογία και για τους δυο σας. Όταν τελειώσει, κανείς δε θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτό. Τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι δραστικό.
Ό,τι και να γίνει, σου λέω το εξής, που ξέρω ότι δε θέλεις να ακούσεις. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν αρκεί η μισοτελειωμένη δουλειά. Όταν πιστεύεις ότι θέλεις να περάσεις τη ζωή σου με κάποιον που δεν ανταποκρίνεται, τότε κάνεις λάθος. Έχεις διαλέξει τον λάθος άνθρωπο. Δεν υπάρχει τρόπος να τον πείσεις. Εσύ είσαι που κάνεις το λάθος. Εσύ!

________________
2.

καιρό έχουμε να διαβάσουμε κούρτσιο ή μου φαίνεται? του συνέβη κάτι? γνωρίζει κανείς? δεν πιστεύω να υπέστη αποκλεισμό απο τη στήλη...

Μια χαρά είναι ο κουρτσιο και προσοχή, δεν βάζει ποτέ τόνους.

________________
3.


Αγαπητή Α,μπα, είμαι 22 χρονών, μεγάλη σου θαυμάστρια και σε διαβάζω εδώ κι αρκετό καιρό. Περιμένω πώς και πώς τη στήλη σου κάθε μέρα, για να διαβάσω απαντήσεις και σχόλια. Ίσως σου φανεί παράξενη ή αδιάκριτη η ερώτησή μου, αλλά πραγματικά θα ήθελα να μάθω την ηλικία σου όπως και των DelaNet, Κουρτσιο, Prince Myshkin, tokeratakimou. Α και της Σανάνθης (είναι αδερφή σου μήπως;).Έχω βάλει στοίχημα με τον φίλο μου -που σε διαβάζει επίσης φανατικά-ότι είστε όλοι-ες πάνω από 35. Μέσα έπεσα; Μου φαίνεται τόσο καλή ηλικιακή φάση, τα έχετε βρει με τον εαυτό σας, ή έτσι φαίνεται. Μη με κράξεις,είναι απλά...

Η Σανάνθη δίνει φέτος πανελλήνιες, εγώ είμαι 13, για τους άλλους δεν ξέρω.

________________
4.


Θα ήθελες/ έχεις τη διάθεση να σχολιάσεις το τραγικό γεγονός της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα? Είμαι σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη και δεν είμαι η μόνη. Αυτός είναι τελικά ο στόχος αυτών των ενεργειών?

Φαντάζομαι ότι θα απαντήσεις και σύμφωνα με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν μέχρι την ημέρα που θα διαβάσεις αυτήν την ερώτηση.

 

Τι εννοείς με το «αυτός είναι τελικά ο στόχος αυτών των ενεργειών;» Αν οι δολοφόνοι στοχεύουν στο θάνατο των θυμάτων τους; 
Δεν είναι σοκ το ότι ανάμεσα στα μέλη της κοινωνίας μας υπάρχουν δολοφόνοι. Ένα σοκ είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πίσω από τις δολοφονίες της Χρυσής Αυγής υπάρχει κάποια ιδεολογία. Ένα άλλο σοκ είναι ότι το σοκ της υπόλοιπης κοινωνίας αυξομειώνεται ανάλογα με την εθνικότητα των θυμάτων. Όλα αυτά συνυφασμένα είναι, να μου πεις.

________________
5.

Μόνο εγώ ζορίζομαι να βρω τη στήλη μέσα στον ιστότοπο της Lifo; Η ερώτηση αφορά όλους τους αναγνώστες... love ya.

Χμ. Το παθαίνετε κι άλλοι; Έχει αλλάξει η διάταξη και η εμφάνιση του σάιτ, αλλά το 'Α μπα' εξακολουθεί να βρίσκεται στη στήλη «blogs» που αναπτύσσεται κατακόρυφα, στην αριστερή πλευρά της σελίδας. Είναι νομίζω πάντα στην πρώτη σελίδα. Κοιτάτε τη στήλη και κάνετε scroll προς τα κάτω, μέχρι να με βρείτε.

________________
6.


είναι ένας τύπος με τον οποίο γνωριζόμαστε από πάντα, υπάρχει εξαιρετική συμπάθεια μεταξύ μας, άντε πες ίσως υπόβοσκε κι ένα φλερτ από πίσω. Γενικά υπάρχει επικοινωνία, πάντα όποτε συναντιόμασταν τυχαία καθόμασταν να πιούμε κι έναν καφέ, δεν κανονίζαμε όμως κοινές εξόδους και τέτοια. Ε, τις προάλλες κανονίσαμε, βγήκαμε, ήπιαμε δύο μπουκάλια τζιν και καταλήξαμε στο κρεβάτι. Όμως, το αποτέλεσμα ήταν κάτω του μετρίου! Κανένα εχμ, μόνιμο πρόβλημα ή ελάττωμα, απλά αυτή η χημεία που έχουμε έτσι αβίαστα στην καθημερινή ζωή, προς έκπληξή μου δεν μεταφέρθηκε στο σεξουαλικό κομμάτι. Από τότε εγώ τον ντρέπομαι πάρα πολύ! Τις προάλλες νομίζω τον πέτυχα από μακρυά και άλλαξα πορεία! Ταυτόχρονα, ξαφνικά τον θέλω κολασμένα! Τϊ κάνω; Πως να ξεπλύνω τη ντροπή; Πως να του δώσω να καταλάβει ότι 'κοίτα, το ξέρω ότι ήταν το σεξ μάπα, μη νομίζεις ότι σε διεκδικώ μ'αυτά τα διαπιστευτήρια, αλλά πρέπει ρε παιδί μου να ξαναδοκιμάσουμε, αδύνατο να ήταν αυτό το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε εμείς οι δύο!';

Νομίζω ότι πρέπει να του δώσετε άλλη μια, δυο, πέντε δέκα ευκαιρίες. Με λιγότερο τζιν.

________________
7.


Λένα, νιώθω πολύ άσχημα που δεν έχω δουλειά. Προσπαθώ να βρω αλλά ... τίποτε. Δεν κλείνομαι, βγαίνω με φίλους, έχω μια ελεύθερη σχέση, όμορφο σεξ μαζί της αλλά σκέφτομαι ότι θέλω να απομονωθώ και να με ξεχασουν όλοι. Και μόνο η σκέψη να ζητώ χαρτζιλίκι από τον πατέρα - που έχει τον πατέρα του άρρωστο και άλλα θέματα ψυχολογικά - με κάνει να τα βλέπω όλα μαύρα. Και αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση; Η κοπέλα μου με ρωτάει κι εγώ αποφεύγω να απαντήσω ... Μου λείπει ένας σκοπός στη ζωή μου.

Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό, το οποίο δεν είναι και ερώτηση, αλλά μια πολύ θλιβερή διαπίστωση. Τι αποφεύγεις να απαντήσεις όμως; Υπάρχει απάντηση;

________________
8.


Α μπα είσαι απολαυστική! :)

Όντας φοιτήτριες και προκειμένου να μοιραστούμε τα έξοδα, σκεφτόμαστε με μια φίλη μου να συγκατοικήσουμε. Ξεκινάμε με καλή διάθεση και δεν θα θελα να καταλήξει σε βατερλό! Έχεις να προσφέρεις κάποια συμβουλή για πετυχημένη συγκατοίκηση;

Ναι. Να συγκατοικήσετε με αγνώστους.

________________
9.


Πιστεύεις ότι ισχύει η θεωρία του how i met your mother πως υπάρχει ενάς reacher και ένας settler σε μία σχέση?
P.S (Λατρεύω τον Barney και ως άνθρωπο άλλα και σαν ηθοποιό) ...Ιt's gonna be legen... -wait for it- DARY

Δεν πιστεύω σε θεωρίες που εξηγούν ανθρώπινες συμπεριφορές με δυαδικό σύστημα. Αυτού του είδους εύκολες και εύπεπτες εξηγήσεις είναι απλώς ποπ κουλτούρα στα χειρότερά της. Επειδή τα ζευγάρια αποτελούνται από δύο ανθρώπους, μπορείς να πεις χίλιες δυο ανάλογες εξυπνάδες. Ένας δίνει και ένας παίρνει. Ένας μιλάει και ένας ακούει. Ένας ανεβαίνει και ένας κατεβαίνει. Ένας εξωτερικεύει και ο άλλος εσωτερικεύει. Όλα αυτά μπορούν να πάρουν και ωραία ονόματα και να γράψουμε μερικά ακόμα επεισόδια σε sitcom.
Για να μην είμαστε συναισθηματικά αναμιγμένοι, ας πάρουμε τη Μισέλ και τον Ομπάμα. Ποιος είναι ο reacher και ποιος είναι ο settler;

________________
10.


Mου αρέσει πολύ να γράφω, σκέψεις απόψεις κλπ. Θα ήθελα πολύ να το κάνω αυτό για ένα site, blog, εφημερίδα περιοδικό...Πως ξεκινάς τέτοιες συνεργασίες;

Γράφοντας. Γράψε τόσο καλά, που δε θα αντέξουν να μη σου το ζητήσουν.

________________
11.


Αγαπημένη μου Α, μπα γιατί οι φόβοι της συναισθηματικής απώλειας μπορούν να μας κάνουν αυτοκαταστροφικούς;


Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει «συναισθηματική απώλεια». Μου φαίνεται πολύ βαρύγδουπη έκφραση για αυτό που υποψιάζομαι ότι εννοείς.
Οι αυτοκαταστροφικοί ψάχνουν ευκαιρίες για να κάνουν τις τάσεις τους πράξεις, οπότε μια «συναισθηματική απώλεια» ακούγεται καλή ευκαιρία. Υπάρχουν άλλοι που δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ κακό στον εαυτό τους, σε απολύτως καμία περίπτωση.

________________
12.

Απάντηση στην απάντηση της ερώτησης 12 στις 19/9.

Αχ Λένα, δε με κατάλαβες. Προφανώς δεν έθεσα σωστά την ερώτηση.
Στις κοινωνικές μου συναναστροφές είμαι μια χαρά ευτυχως, και μάλιστα αρκετά συμπαθής (θεωρώ).
Αλλού είναι το πρόβλημα.
Ώρες ώρες δε μπορώ να κρίνω σωστά τους άλλους, τις πράξεις τους και τα εφαλτήρια αυτών των πράξεων. Μένω στις ίδιες τις πράξεις.
Αδυνατώ να διαβάσω πίσω απ τις γραμμές.
Έτσι έχω καταλήξει να μην καταλαβαίνω τις αιτίες για όσα συμβαίνουν γύρω μου, κι έχω τυγχάνει άσχημης συμπεριφοράς για την οποία κατηγορώ τον εαυτό μου, επειδή δε μπορώ να την εξηγήσω αλλιώς.
Αντίθετα όταν συζητώ περιστατικά με διάφορους άλλους ανθρώπους μπορεί να μου πουν κατ' ευθείαν: "Δε βλέπεις πως συμβαίνει το εξής?" και όντως έχουν δίκιο.
Το ίδιο χάρισμα έχεις κ εσύ. Κάποιες φορές σου έχω στείλει 5 γραμμές ερώτηση, κ εσύ κατάλαβες πράγματα για τη ζωή μου που δεν έβλεπα ούτε εγώ η ίδια, και με βοήθησες σε πολύ βαθύτερο επίπεδο.
Αυτή τη δεξιότητα θα ήθελα να καλλιεργήσω!

Όπως βλέπεις, το χάρισμα μου δε λειτουργεί πάντα. Και δεν είναι κληρονομικό.
Ίσως είναι χάρισμα, όπως είναι η ωραία φωνή και οι λεπτές γάμπες. Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό όμως. Επειδή η αποκρυπτογράφηση των διαθέσεων των άλλων είναι πάρα πολύ σημαντικό συστατικό της επιβίωσης μας, κάπου υπάρχει και μέσα σου αυτή η δεξιότητα, και δεν ξέρεις πώς να την καλλιεργήσεις.
Θα σου πω με ποιον τρόπο το καλλιεργώ εγώ – θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αλλά εγώ τον δικό μου ξέρω. Η μεγαλύτερη βοήθεια έρχεται μέσα από τη λογοτεχνία. Αν οι προσωπικές σου εκτιμήσεις είναι λάθος ή με μικρό ποσοστό επιτυχίας, μην στρέφεσαι απλώς στους γύρω σου, πήγαινε στους καλύτερους. Οι συγγραφείς είναι μάστορες στο να βρίσκουν τα βαθύτερα κίνητρα των άλλων, είναι από τα βασικά τους ταλέντα. Τα περισσότερα τα έχω μάθει από βιβλία, ειδικά από αυτά που θεωρούνται κλασικά (γι' αυτό είναι κλασικά). Τα πιο σύγχρονα δίνουν μια πιο λεπτομερή εξέταση της συμπεριφοράς του ανθρώπου της πόλης, αλλά πρέπει να διαβάσεις πολλά για να σχηματίσεις μια κάπως πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι το εξής: να εξασκείσαι με τις ιστορίες των άλλων, γιατί με τις δικές σου είναι πολύ πιο δύσκολο. Κάποιος σου λέει ότι μάλωσε με τον τάδε, ότι απολύθηκε για τον δείνα ασήμαντο λόγο, ότι δεν καταφέρνει να αδυνατίσει. Μην ακούς παθητικά τις ιστορίες. Σκέψου γιατί λέει αυτά που λέει, πάρε θέση από μέσα σου για το ποιος φταίει, ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που απολύθηκε κάποιος (καλά τώρα με την κρίση αυτό δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρακολούθησε τις εξελίξεις, για να δεις αν έκανες τις σωστές προβλέψεις. Συνήθως θα έχεις κάνει λάθος. Δεν πειράζει – βρες γιατί έκανες λάθος πρόβλεψη. Ο στόχος είναι να βρεις ποιο είναι το pattern της σκέψης σου που σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.
Έτσι όπως τα είπα, σε 20-25 χρόνια θα έχεις βελτιωθεί. Είπα ότι γίνεται, δεν είπα ότι είναι εύκολο.

41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
Μην συγκατοικήσεις ποτέ με φίλο σου. Θα τον μισήσεις και είναι κρίμα να συμβεί κατί τέτοιο, χωρίς σοβαρό λόγο...γιατί οι συγκάτοικοι σου την δίνουν στα νεύρα για χαζά πράγματα.
Ένα θα σου πω, έχω υποφακέλους μέσα σε υποφακέλους πλέον για τα bookmarks μου. Πρέπει να υπάρχει πιο βολικός τρόπος!Και γενικά έχει γίνει δύσχρηστο το site, ειρήσθω εν παρόδω.
@gia_p μπορείς να χρησιμοποιείς το pinterest για να ταξινομείς καλύτερα τους σελιδοδείκτες σου και μάλιστα με εποπτικό και πολύ εύχρηστο τρόπο.αρκεί οι σελίδες που σε ενδιαφέρουν να περιέχουν έστω και μια φωτογραφία.εμένα με έχει σώσει!!
#9. ρε συ Λενα, μη τους το χαλας! ξερεις ποσα γκρουπ στο fb θα μεινουν αρφανα αν ανακαλυψουν τη στηλη σου ολοι αυτοι που κανουν λαικ σε γκρουπ και σελιδες τυπου 'υπαρχουν οι ανρθωποι που σε κανουν να δακρυζεις, και οι ανθρωποι που σε κανουν να δακρυζεις απο τα γελια', 'στις σχεσεις η ζεις το παραμυθι η το τρως', 'η ζωη ειναι αγγουρι, αλλος το τρωει και δροσιζεται κι αλλος το τρωει και ζοριζεται' και παει λεγοντας. μια αυτοι, μια οι αστρολογοι, θα αφησεις κοσμο ανεργο σου λεω!
#1Κοριτσάκι μου καλό έχεις μπλέξει. Η Λένα τα λέει καλά. Ο τύπος ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ως εκεί που δεν πάει, σου λέει οτι δεν θέλει τίποτε παραπάνω από εσένα. Και συ κάνεις σενάρια. Είναι στη φύση μας δυστυχώς να μην ακούμε αυτά που δεν μας βολεύουν. Ότι και να αποφασίσεις να κάνεις το μόνο σίγουρο είναι πως θα πληγωθείς. Και μετά θα μπείς σε 1000 σκέψεις για το τι δεν έκανες καλά. Τα έκανες όλα πολύ καλά απλά αυτός δεν θέλει. Sud but true. Το χω ζήσει το εργάκι. Sud but true στο τετράγωνο. Και αφού ηρεμίσει, θα βρεί μια άλλη. Χαλαρά. Δες ποιές ανάγκες σου σε κάνουν να δένεσαι μαζί του και να σκέπτεσαι πως θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου μ έναν άνθρωπο που δεν σου δίνει αυτά που χρειάζεσαι. Δύσκολο. Από καρδιάς σου εύχομαι να κάνεις την μεγάλη ανατροπή και να πάρεις το παιχνίδι έστω και στις καθυστερήσεις αλλά για να με ειλικρινής μαζί σου δεν θα πόνταρα εκεί το μηνιάτικό μου.Σε φιλώ
αν εβγαλες το συμπερασμα σου απο τις σημερινες απαντησεις κ μονο μεγεια σου με χαρα σου.αν διαβαζεις για αρκετο διαστημα ωστε να βγαλεις το συμπερασμα σου μεγεια σου με χαρα σου 2.αν εχεις βγαλει το συμπερασμα σου εδω και καιρο και επιμενεις να διαβαζεις αμπα μεγεια σου με χαρα σου 3.ΔΙΑΛΕΧΤΕ!!!!!
DrHouse που διατείνεστε ότι είστε επιστήμονας, γιατρός υποθέτω, ζητήστε τη συμβουλή ενός συναδέλφου σας για τα θέματα που έχετε. Υ.Γ. Πάω στοίχημα ότι δεν είστε επιστήμονας αλλά κάποιος που ήθελε να γίνει και δεν τα κατάφερε.
#12) δεν εχεις ΗΔΗ εκπλαγει απο το ποσο ταπεινα ειναι τα κινητρα των ανθρωπων τις περισσοτερες φορες; Εχεις ακουστα για το Ξυράφι του Οκαμ; (λιγο χρονο προσπαθω να σου γλιτωσω)
Το Ξυράφι του Οκαμ εχει ξανα αναφερθει παλαιοτερα στην στηλη της "Α-μπα" αλλα ποτε δεν ειχε τυχει να το ψαξω περαιτερω κ το βρηκα εξαιρετικα ενδιαφερον. Ειμαι ανθρωπος που βασανιζεται απο πολλα σεναρια για το γιατι καποιοι ανθρωποι μου συμπεριφερονται με τον ταδε η δεινα τροπο .... Δεν ξερω αν γλυτωσει χρονο η κοπελα της ερωτησης 12, εμενα παντως με γλυτωσες! Σ' ευχαριστω πολυ :) :)Υ.Γ. Το περιεργο ειναι πως σχεδον παντα θεωρουσα την πιο απλη εξηγηση και την πιο πιθανη για πολλα θεματα αλλα ελεγα απο μεσα μου πως οχι ειναι πολυ απλο για να συμβαινει ετσι αλλα δεν ειχα ιδεα για το Ξυραξι του Οκαμ.
# Πληζ, είναι προφανές ότι η Μισέλ συμβιβάζεται με τον Ομπάμα. Ποιος είχε πει ότι είσαι πραγματική διασημότητα όταν σε αρκεί το μικρό σου όνομα, δεν χρειάζεσαι επώνυμο;
Απεναντίας, βρε Gia_P, αλλά anyway...sorry, darlin'! ;)Υ.Γ. Αποκλείεται να είμαι groupie, αφού...είμαι αδερφή της. Συγγνώμη τώρα, αλλά έχω διάβασμα, γράφουμε διαγώνισμα στα Λατινικά αύριο. Sic transit gloria mundi.
Τι να σου πω, εγώ είμαι της θετικιάς (sic). Καλά που διαβάζω και κανάν Έκο να μάθω κανά λατινικό.http://www.empireonline.com/features/sibling-rivalry/ (αν και διαφωνώ με όσους λένε ότι είστε αδερφές, είσαι groupie πάει και τελείωσε).
http://www.stylist.co.uk/people/surprising-celebrity-godparents#image-rotator-1Όποιος ήξερε το 4, να περάσει από το ταμείο να εισπράξει.Πάντως μην το βλέπεις για κακό, εγώ είμαι αμετανόητη Ρουβίτσα.