ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 900 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. θυμαρίσιο μέλι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΝΓΚΟ

  • 300 γρ. μάνγκο που έχουμε περάσει από το multi κι έχει γίνει πουρές
  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • Λίγος χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  3. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  5. Σε μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
  7. Βγάζουμε το μπολ και το χτυπάμε πάλι με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
  8. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2-3 φορές, μέχρι το παγωτό να αποκτήσει μια βελούδινη υφή με όσο το δυνατόν λιγότερους κρυστάλλους από την ψύξη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΝΓΚΟ

  1. Σε κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά βάζουμε τον πουρέ μάνγκο με τη μαύρη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σερβίρουμε μια μπάλα παγωτό γιαούρτι, την περιχύνουμε με το σιρόπι μάνγκο και πασπαλίζουμε με ξύσμα lime.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα