ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. σαλσίτσια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα ρύζι Arborio
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3 κούπες ζωμός κρέατος ή κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. τριμμένη ντομάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι και δυνατή φωτιά σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη σαλσίτσια για 10 λεπτά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τον ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και τελειώνουμε με λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, προσθέτουμε παρμεζάνα.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα