ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. σιμιγδάλι
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε ολόκληρα τα ντοματίνια και μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε, τα πολτοποιούμε και τα περνάμε από τη σήτα.
  2. Το ζουμί τους το βράζουμε με μία πρέζα ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει πελτές. Αν θέλουμε, την ώρα του βρασμού μπορούμε να προσθέσουμε ένα κλωνάρι βασιλικού ή δυόσμου και να το αφαιρέσουμε όταν γίνει ο πελτές.
  3. Σε λεκάνη αναμειγνύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  4. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
  5. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο αλεύρι με το σιμιγδάλι.
  6. Ζυμώνουμε και κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια που τα περνάμε από τη μηχανή ζυμαρικών. Κόβουμε, δίνοντας το σχήμα που θέλουμε.
  7. Τα βράζουμε φρέσκα ή, αν θέλουμε να στεγνώσουν και να φύγει η υγρασία, τα βάζουμε στον φούρνο στους 50 βαθμούς για 1 ώρα.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα