ΥΛΙΚΑ

  • 150γρμ φιλέτο μυλοκόπι
  • 8 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 4 κ.γ. χυμό λάιμ
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γ. πάστα aji Amarillo (ισπανική πάστα από κίτρινη πιπεριά)
  • 2 κ.γ. σόγια
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • για γαρνίρισμα: πίκλα Ιαπωνικής ρίζας τακουάν ή πίκλα παντζάρι, ααλικόρνια (σπαράγγι της θάλασσας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το ψάρι σε καρέ.
  2. Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα υλικά και βυθίζουμε το ψάρι στην μαρινάδα.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  4. Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με λεπτοκομμένες ροδέλες πίκλα και σαλικόρνια.
  5. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χυμό από την μαρινάδα.

Tips: Τα ψάρια και τα θαλασσινά πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και καλά καθαρισμένα. Τα ταμπονάρουμε καλά σε χαρτί κουζίνας πριν τα βαπτίσουμε στην μαρινάδα. Το φιλετάρισμα των ψαριών γίνεται σε καθαρή επιφάνεια κοπής και με καθαρό μαχαίρι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα