ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. τυρί καμαμπέρ
  • 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το καμαμπέρ σε 8 κομμάτια και τα βυθίζουμε σε μπολ με κρύο νερό.
  2. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά.
  3. Περνάμε τα κομμάτια καμαμπέρ από τη φρυγανιά, πανάρουμε στα αυγά και τα ρολάρουμε στο αμύγδαλο.
  4. Σε τηγάνι με άφθονο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, τοποθετούμε το τυρί, που πρέπει να το σκεπάζει το ελαιόλαδο, και τηγανίζουμε για μισό λεπτό.
  5. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μαρμελάδα ντομάτας ή εσπεριδοειδών.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα