ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μανούρι κομμένο σε μπαστούνια
  • 100 γρ. κορν φλάουερ
  • 150 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένο και αλεσμένο
  • Για το γλυκό κυδώνι: 3 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 30 γρ. γλυκόζη
  • 50 γρ. λευκό κρασί ξηρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το γλυκό κυδώνι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 5 έως 7 λεπτά.
  2. Πανάρουμε στο κορν φλάουερ τα μπαστουνάκια από το μανούρι και σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε για 3 έως 4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  3. Σερβίρουμε το μανούρι, συνοδεύουμε με γλυκό κυδώνι και γαρνίρουμε με αλεσμένο φιστίκι.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο By The Glass (Σουρή 2).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα