ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
  • 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ποτήρι νερού φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. αμύγδαλο λευκό χοντροκομμένο
  • Για γαρνίρισμα σκόνη κανέλα
  • Για το σιρόπι: 3 ποτήρια νερού ζάχαρη, 3 ποτήρια νερού νερό, 1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά.
  2. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, κουκουνάρι, αμύγδαλο και σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά.
  3. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας το βάζουμε στη φόρμα.
  6. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σκόνη κανέλα.


Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Βαρδής (Καισαρείας 9, πλατεία Υμηττού, 210 7629972).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα