ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια ντομάτες ή ντοματίνια
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 2 πράσινα κρεμμύδια
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 5 ραπανάκια σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους μετρίου μεγέθους και αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια από το αγγούρι το κόβουμε επίσης σε κύβους σε μέγεθος ανάλογο με αυτό της ντομάτας.
  2. Στη συνέχεια κόβουμε και το πράσινο κρεμμύδι σε φέτες μικρού μεγέθους και μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

  • 1 κ.γ. σουμάκ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. λευκό ξίδι
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Sea Spice στη Γλυφάδα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα