ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. πράσο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 500 γρ. κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 500 γρ. πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 40 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. τσάιβς
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε να δώσουμε στην κροκέτα.
  3. Πανάρουμε και τηγανίζουμε.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΤΙΠ

  • 300 γρ. ανεβατό
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με το ντιπ.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα