ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. πατάτες
  • 60 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. Μετσοβόνε τριμμένο
  • 100 γρ. απάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 10 γρ. μαϊντανός
  • 10 γρ. τσάιβς
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
  3. Αφήνουμε σε μπολ μέχρι να κρυώσει αρκετά.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  6. Πανάρουμε και τηγανίζουμε.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο
  • 30 ml κρασί λευκό
  • 100 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 450 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά για 30 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πιπεριές και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
  3. Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα