ΥΛΙΚΑ

  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1,5 λίτρο ζωμός κότας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 φέτες μπέικον κομμένο
  • 1 τζίντζερ τριμμένο
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μπέικον, τη γλυκοπατάτα, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και στη συνέχεια πολτοποιούμε με ραβλομπλέντερ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Σε μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε μια κουταλιά της σούπας καπνιστό γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζεστή σούπα γλυκοπατάτας.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα