ΥΛΙΚΑ

  • 1 γλυκοπατάτα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 10 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 60 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Χοντρό αλάτι
  • 2 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με χοντρό αλάτι και τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος της γλυκοπατάτας).
  3. Αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την ξεφλουδίσουμε και να την κόψουμε σε κύβους χωρίς να διαλυθεί.
  4. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, τη γλυκοπατάτα, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  5. Σε μπολ σερβίρουμε το γιαούρτι, τη γλυκοπατάτα και γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια και μέλι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα