ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. λουκάνικο μαύρου χοίρου κομμένο σε ροδέλες
  • 100 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 80 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ. κατσικίσια φέτα σε κομμάτια
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 330 γρ. μπίρα τύπου pale ale
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε λουκάνικα, μανιτάρια και δαμάσκηνα για 2 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με την μπίρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Πάνω σε καψαλισμένες φέτες ψωμιού σερβίρουμε το λουκάνικο, προσθέτουμε φέτα, μαϊντανό και πασπαλίζουμε με κύμινο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα