ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. πεσκανδρίτσα καθαρισμένη
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
  • 5-6 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες κομμένες καρέ
  • Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
  • 150 γρ. κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κούπα ζωμός ψαριού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κλωναράκια μαντζουράνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρουμε το ψάρι στην κοιλιά με λίγο ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και τη μαντζουράνα για 60 λεπτά.
  2. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψάρι για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  3. Βγάζουμε το ψάρι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ελιές, σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού, την ντομάτα, το θυμάρι και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το ψάρι και μαγειρεύουμε για 20 έως 25 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές κομμένες σε ροδέλες και γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αφρόψαρο» στο Νέο Ηράκλειο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα