ΥΛΙΚΑ

  • 2 κολοκυθάκια Σύρου κομμένα σε ροδέλες
  • 3 αυγά
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρυγανισμένες φέτες ψωμί
  • Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

  • ½ μπαλάκι γρονθότυρο
  • 100 γρ. ανθότυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κολοκύθια 9-10 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και αφήνουμε λίγο να μαλακώσει, ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε σε βρεγμένο μπολ τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την ομελέτα πάνω από τα κολοκύθια.
  4. Αφήνουμε για 1 λεπτό και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 14 λεπτά.
  5. Για την κρέμα τυριών, σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ανθότυρο μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα, προσθέτουμε το γρονθότυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε το τιριτιτίμ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και συνοδεύουμε με την κρέμα τυριών.

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στην κουζίνα του «Ελληνικού Καφενείου» στην Σύρο

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα