ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. λουκάνικο κομμένο στα 4
  • 1 μεγάλη πιπεριά κέρατο κομμένη στα 4
  • 1 μέτρια τομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. πελτές διαλυμένος σε 2 κ.σ. νερό
  • ½ σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  • 50 γρ. φέτα
  • Ρίγανη
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Μπούκοβο
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Περνάμε ελαφρά τα λουκάνικα σε τηγανάκι με ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και το μπούκοβο.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.
  5. Αφήνουμε για 5 λεπτά (εάν πιει τα υγρά του, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό) και ανακατεύουμε με τη χοντροσπασμένη φέτα, τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
  6. Σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα του.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα