ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λεμόνι ή ξίδι
  • Νερό χλιαρό όσο πάρει το ζυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει σφιχτό το ζυμάρι.
  2. Αφήνουμε 20λεπτά να ξεκουραστεί.
  3. Το χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο.
  4. Κόβουμε λωρίδες πλάτους περίπου δύο δάχτυλα και τις απλώνουμε πάνω σε τραπεζομάντιλο για να στεγνώσουν.
  5. Επί 2 ημέρες τις γυρίζουμε 2 φορές την ημέρα.
  6. Σε κατσαρόλα με νερό αλατισμένο βράζουμε τα λαζάνια για 8-10 λεπτά.
  7. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε πιατέλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε τριμμένο λαδοτύρι μηλέικο και σάλτσα ντοματοζούμι.
  9. ΕΞΤΡΑ: Τα σκορδολάζανα γίνονται με σκορδαλιά: αναμειγνύουμε 3 κ.σ. αλιάδα με 1 κ.σ. πελτέ και λίγο νερό από τα βρασμένα λαζάνια. Με την αραιή αυτή σάλτσα ανακατεύουμε τα λαζάνια.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα