ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ Νο28

Υλικά και εκτέλεση φύλλου όπως στην αγκιναρόπιτα.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • ½ κ. ανθότυρο Κρήτης λιωμένο με πιρούνι
  • 250 γρ. μανούρι τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα Βυτίνας τριμμένη
  • 250 γρ. πηχτόγαλο Χανίων
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο κρύο
  • 1 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένο
  • Σουσάμι, μαυροκούκι για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε βαθύ μπολ όλα τα τυριά, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και αν το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα επιπλέον.
  2. Ρίχνουμε άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ακολουθούμε τη διαδικασία με τα τέσσερα φύλλα κάτω, απλώνουμε τη γέμιση, καλύπτουμε με άλλα τέσσερα φύλλα, λαδώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι).

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα