σε

Οι, λίγες, άκυρες αντιδράσεις για το θάνατο του Κώστα Τσαούση – Τα 11 της ημέρας

Τα όρνια καραδοκούσαν μετά το θάνατο του δημοσιογράφου, η αυτοκτονία του 14χρονου, οι Portishead, το ζευγάρι ηθοποιών-συγγραφέων / Ο Άρης Δημοκίδης σταχυολογεί την επικαιρότητα

tsaousis kostas

1) Οι «Δούλοι»

Στο βόθρο που λέγεται Facebook εμφανίζονται όσα ήταν κρυμμένα πριν την εμφάνιση των σόσιαλ. Μπορεί τότε να νομίζαμε ότι οι περισσότεροι Έλληνες είναι λογικοί, συμπονετικοί και έξυπνοι, όμως τα κοινωνικά δίκτυα ήρθαν να διαλύσουν τους μύθους και να αναδείξουν ό,τι χειρότερο υπάρχει.

Πέθανε από καρκίνο ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης στα 61 του. Ειπώθηκαν από παντού καλά λόγια.

Ομως κάποιοι νεο-αγανακτισμένοι (τίγκα στο λαϊκισμό και στις θεωρίες συνωμοσίας), πανηγυρίζουν για το θάνατό του, επειδή, λέει, είχε κάνει το εμβόλιο πριν από ένα χρόνο και επέκρινε τους αντιεμβολιαστές.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

«Δεν πάλιωσαν καλά οι αναρτήσεις του», λένε οι “Δούλοι”, επειδή… πέθανε!

[Update: Μετάνιωσα για τα σκρίνσοτς με τα σχόλια τους που έβαλα, και τα αφαίρεσα. Ήταν χυδαία σχόλια αντιεμβολιαστών που ούτε που γνώριζαν τον Κώστα. Θα τα έλεγαν για οποιονδήποτε…]

Η άγρια χαρά τους όταν πεθαίνει κάποιος λογικός άνθρωπος -οποιοσδήποτε!- είναι για δύο λόγους:

1) Ήταν αυστηρός με τους αντιεμβολιαστές, οπότε καλά να πάθει

2) Έκανε το εμβόλιο, και -φυσικά- πέθανε απ’ αυτό, άρα πάλι καλά να πάθει

Οι αντιεμβολιαστές -όσοι δεν πείστηκαν ακόμη παρά τα εκατομμύρια θανάτων- περιμένουν στη γωνία κάθε νέο θάνατο, σίγουροι πως συνέβη λόγω του εμβολίου.

Ηπατίτιδα στα παιδιά (που δεν είχαν καν εμβολιαστεί); Το εμβόλιο φταίει.

Θάνατος οποιουδήποτε από άσχετη ασθένεια; Πάλι το εμβόλιο φταίει.

Οι μόνοι θάνατοι που δεν τους τρομάζουν και δεν τους ενδιαφέρουν, είναι φυσικά οι εκατομμύρια θάνατοι λόγω covid. Που κατά σατανική σύμπτωση, από τότε που βγήκαν τα εμβόλια ταυτίζονται σε τεράστιο βαθμό με το μη εμβολιασμό.

Ένα απ’ τα σχόλια έγραφε «Ελπίζω να πρόλαβε να μετανοήσει για τις ύβρεις»:

Screenshot 8 3

Προσέξτε πάλι τις φοβερές «ύβρεις» που είχε πει ο δημοσιογράφος, απ’ το κολάζ που έφτιαξαν οι «Δούλοι»:

281634701 541315467393333 3780063778692192371 n

«Οι ανεμβολίαστοι σπίτι τους», «οι ψεκασμένοι ας πάνε στο δικαστήριο να βρουν το δίκιο τους» και «ας πάει σε ένα ερημονήσι». Φοβερές ύβρεις για τις οποίες προφανώς δεν θα τον συγχωρήσει ο Θεός…

Από την άλλη, οι ίδιοι που θίχτηκαν απ’ τις «ύβρεις» του, έκαναν περιύβριση νεκρού (μπορεί να είναι και αδίκημα αυτό!), έγραψαν με τα ονοματεπώνυμά τους χυδαιότητες τις οποίες δεν θέλω τελικά να μεταφέρω εδώ…

…αλλά σαν καλοί χριστιανοί νοιάζονται γι’ αυτόν και ελπίζουν να είχε μετανοήσει…

2) Αυτοκτονία 14χρονου

Αυτοκτονία 14χρονου: “Του έκαναν bullying, τον χτυπούσαν, τον έβριζαν” – Οι μαρτυρίες στενών του φίλων | LiFO

Φίλοι του 14χρονου, που έδωσε τέλος στη ζωή του, κάνουν λόγο για εκφοβισμό του ανηλίκου. Νέες μαρτυρίες φίλων του 14χρονου, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια.

«Πριν τρεις μήνες με είχε ρωτήσει: “Άμα αυτοκτονήσω ή αν πάθω κάτι ποτέ, τι θα κάνεις;” Και του είχα πει: “Μην σκέφτεσαι χαζομάρες”» σημείωσε στενός φίλος του ανηλίκου,

Τον χαρακτήρισε ως έναν «πολύ χαρούμενο άνθρωπο και πολύ ευαίσθητο», αλλά συμπλήρωσε πως «είχε τα προβλήματα του. Τον απασχολούσε που είχαν χωρίσει οι γονείς του, του έκαναν bullying, τον κορόιδευαν, τον χτυπούσαν, τον έβριζαν».  Όσον αφορά στην ημέρα του θανάτου, ο ίδιος επεσήμανε πως «φαινόταν χαρούμενος».

Δεύτερος φίλος του θανόντα, επεσήμανε πως «μου είχε πει τι περνούσε στο σχολείο, τι του έκαναν». Επεσήμανε, δε, πως «πιεζόταν πολύ στο σχολείο αλλά και στο σπίτι»…

3) Η Χρύσα έγραψε για το bullying

💕 𝑪𝒉𝒓𝒚𝒔𝒔𝒂 💕 on Twitter: “Θα το γράψω τώρα γιατί δεν θα το διαβάσει κανείς. Για 6 ολόκληρα χρόνια (Γυμνάσιο-Λύκειο) υπήρξα θύμα ανελέητου μπούλινγκ. Ήμουν η “χοντρή” της τάξης. Ήμουν η “φτωχή” της τάξης. Ήμουν η “άσχημη” της τάξης. Με κορόιδευαν από την πρώτη μέρα που πήγα σχολείο μέχρι και την τελευταία / Twitter”

Θα το γράψω τώρα γιατί δεν θα το διαβάσει κανείς. Για 6 ολόκληρα χρόνια (Γυμνάσιο-Λύκειο) υπήρξα θύμα ανελέητου μπούλινγκ. Ήμουν η “χοντρή” της τάξης. Ήμουν η “φτωχή” της τάξης. Ήμουν η “άσχημη” της τάξης. Με κορόιδευαν από την πρώτη μέρα που πήγα σχολείο μέχρι και την τελευταία

Θα το γράψω τώρα γιατί δεν θα το διαβάσει κανείς. Για 6 ολόκληρα χρόνια (Γυμνάσιο-Λύκειο) υπήρξα θύμα ανελέητου μπούλινγκ. Ήμουν η “χοντρή” της τάξης. Ήμουν η “φτωχή” της τάξης. Ήμουν η “άσχημη” της τάξης. Με κορόιδευαν από την πρώτη μέρα που πήγα σχολείο μέχρι και την τελευταία.

Μου έκλεβαν πράγματα από την τσάντα. Μου πετούσαν ότι έβρισκαν στα διαλείμματα ή ακόμη κ εν ώρα μαθήματος. Με φώναζαν “ζόμπι”, “φακλανα”, “ξόανο”, “φάλαινα” και πόσα άλλα… Έπαιρναν τηλέφωνο σπίτι μου κ το έκλειναν ή αν το σήκωνα εγώ με έβριζαν κ γελούσαν. Τα σχολικά χρόνια για μένα ήταν μια διαρκής κόλαση. Ήμουν τελείως περιθωριοποιημένη χωρίς καμία στήριξη από κανέναν. Ακόμη κ κάποιοι καθηγητές έπαιρναν το μέρος των άλλων παιδιών λέγοντάς μου “κάτι θα τους έκανες δεν μπορεί”! Δεν μίλησα ποτέ στους δικούς μου για όλα αυτά .

Ντρεπόμουν; Φοβόμουν; Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν είπα ποτέ στη μητέρα μου τι μου συνέβαινε καθημερινά. Κ όταν κάποιες φορές με ρωτούσε γιατί ήμουν απόμακρη κ κλεισμένη στον εαυτό μου έβρισκα ένα ψέμα κ μια δικαιολογία να της πω για να μην στεναχωρεθεί. Πέρασα άπειρα βραδιά άυπνη κλαίγοντας.. Κατηγορώντας τον εαυτό μου για όλους και για ολα.. κ πως εγώ έφταιγα που κάνεις δεν υπήρχε να με υποστηρίξει. Στις εκδρομές πάντα έβρισκα μια δικαιολογία να.μην πάω γιατί πολύ απλά κάνεις δεν με έκανε παρέα κ αν ερχόταν κάποιος ήταν μόνο για να διασκεδάσουν κοροϊδεύοντάς με. Στα διαλείμματα πάντα έμενα μέσα στην τάξη κάνοντας ότι διαβάζω. Τουαλέτα πήγαινα ζητώντας άδεια εν ώρα μαθήματος από τον φόβο μήπως μου κάνουν κάτι για ακόμη μια φορά και γίνω ρεζίλι σε όλο το σχολείο. Εκείνη την εποχή η λέξη “μπούλινγκ” δεν υπήρχε.

Όπως δεν υπήρχε και η παιδεία εκ μέρους των καθηγητών να διακρίνουν ότι κάτι συνέβαινε και να επέμβουν. Τα χρόνια πέρασαν, το σχολείο τελείωσε και μαζί του όλα όσα περνούσα καθημερινά.

Όμως ποτέ δεν τα ξέχασα! Δεν το κρύβω ότι πέρασε αρκετές φορές από το μυαλό μου η σκέψη να βάλω ένα τέλος στη ζωή μου. Όμως πάντα κάτι με κράταγε την τελευταία στιγμή κ δεν το έκανα. Σήμερα σχεδόν 20 χρόνια μετά και έχοντας καταφέρει να τα αφήσω πίσω μου όλα αυτά νιώθω περήφανη για μένα. Γιατί αν κ τα πέρασα όλα μόνη μου Άντεξα!! Κ σήμερα 20 χρόνια μετά που ο όρος “μπουλινγκ” έχει μπει στο λεξιλόγιό μας, που όλοι γνωρίζουμε τι είναι, πως γίνεται κ πόσο μάλλον πως πρέπει να αντιμετωπίζεται.. είναι τραγικό να υπάρχουν παιδιά που το βιώνουν μόνα τους.. Είναι τραγικό οι καθηγητές να μην βλέπουν τα σημάδια!

Είναι τραγικό οι γονείς να μην ασχολούνται με τα ίδια τους τα παιδιά! Κ ακόμη πιο τραγικό είναι να βλέπουμε όλοι οι υπόλοιποι τα “θύματα” να το βιώνουν και να κλείνουμε τα μάτια κ τα αυτιά μας… Μιλήστε! Κάντε κάτι! Να μην υπάρξει άλλη “Χρύσα”, να μην υπάρξει άλλος “Θύμιος”.

Να μην υπάρχει άλλο φόβος!

4) Οι Ταλιμπάν πρόσφατα:

Υποχρέωσαν τις γυναίκες να είναι καλυμμένες απ’ την κορυφή ως τα νύχια, απαγόρευσαν ακόμα και στα παντρεμένα ζευγάρια να τρώνε μαζί στα εστιατόρια, και τώρα…

Οι Ταλιμπάν διέλυσαν την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κρίνοντάς την “περιττή” | LiFO

Ο πρώτος προϋπολογισμός των Ταλιμπάν είναι γεγονός. Οι αρχές των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν τερμάτισαν τις εργασίες πέντε βασικών Υπηρεσιών της πρώην κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας, θεωρώντας τις περιττές λόγω οικονομικής στενότητας, δήλωσε αξιωματούχος. Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τον πρώτο προϋπολογισμό από την ανάληψη της εξουσίας, με το έλλειμμα να υπολογίζεται στα 501 εκατομμύρια δολάρια.

Φρίκη, απλά.

5) Στη δίκη του Λιγνάδη

Όπως μου είχαν επιβεβαιώσει σχεδόν όλοι όσοι μου είχαν μιλήσει στο podcast, -ασχέτως απ’ τις κατηγορίες για βιασμούς που δεν ξέρουμε αν ευσταθούν- ο κ. Λιγνάδης έδειχνε προτίμηση σε ανήλικα παιδιά με συγκεκριμένο ψυχολογικό προφίλ:

Ήταν σχεδόν όλα εξαιρετικά ντροπαλά, με χαμηλή αυτοεκτίμηση, συνεσταλμένα. Συχνά ήταν βασανισμένα. Ένιωθαν ξεχωριστά που επιτέλους κάποιος τα πρόσεχε και τους φερόταν με καλοσύνη (αρχικά).

Επέλεγε πάντα τα πιο ευάλωτα παιδιά…

Από το Facebook της δημοσιογράφου Ναταλί Χατζηαντωνίου (που αποκάλυψε πρώτη τις καταγγελίες):

«Τη σημερινή κατάθεση του καταγγέλλοντα Π. που δηλώνει θύμα βιασμού από τον Λιγνάδη νομίζω πως θα έπρεπε να τη διαβάσουμε όλοι.

Όλη η απόγνωση και το βάρος του κόσμου: Ο πατέρας (Έλληνας) κακοποιητικός, η μητέρα (Ουκρανή) βαριά αλκοολική, πρόσφυγες χωρίς χαρτιά.

Εκείνος παιδάκι να αγωνιά να μην τον πιάσει η αστυνομία χωρίς χαρτιά, να αγωνιά να τελειώσει το σχολείο (στο οποίο πήγαινε παράνομα), σ’ ένα σπίτι χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα όπου ή έβρισκε τον πατέρα του να ξεριζώνει τα μαλλιά της μάνας του ή τη μάνα του λιπόθυμη από το ποτό.

Και μετά βρέθηκε ο σπουδαίος σκηνοθέτης να του δείξει αγάπη και κατανόηση και να τον φιλοξενήσει. Και λίγο αργότερα πάντα σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Π. αυτός ο σπουδαίος και μεγαλόθυμος και φιλόξενος, τον βίασε. Δύο φορές.

Και του είπε να προσέχει “γιατί έχει εξουσία, η μία φίλη του είναι πρώην υπουργός [του ΠΑΣΟΚ] και ο σύζυγός της καναλάρχης”.

Κι ο Π. κατάφερε να επιβιώσει απ’ όλο αυτό και να είναι σήμερα στο δικαστήριο. Το λέω και για όσους τυχόν είναι σε πολύ καλύτερη θέση αλλά δεν είχαν το κουράγιο να πάνε…»

[+] Κι ο Βασίλης Θανόπουλος έγραψε στο fb του:

«Σήμερα στη δίκη του Λιγνάδη, η πρόεδρος ρώτησε έναν μάρτυρα – θύμα βιασμού, γιατί δεν αντέδρασε μετά τον βιασμό του. “Έχω μάθει από την οικογένειά μου ότι όταν αντιδρώ στη βία, αντιδρούν χειρότερα”, της απάντησε. Λίγο αργότερα και αφού ο μάρτυρας περιέγραψε και τον δεύτερο βιασμό του, η πρόεδρος αναρωτήθηκε και πάλι.

“Από όλο αυτό που έχω βιώσει δυσκολεύομαι να φέρω αντιπαράθεση στη βία”, της απάντησε αποστομωτικά και πάλι αναφερόμενος στον κακοποιητικό παρελθόν που έχει βιώσει. Η πρόεδρος, μεταξύ άλλων, έκανε και κάποια απαράδεκτα σχόλια, όπως: “Γιατί σαστίσατε αυτή τη φορά; Δεν είχατε προετοιμαστεί;”, “δεν είχατε εσείς κάποια ικανοποίηση;”

Το να αναρωτιέσαι γιατί κάποιος δεν αντιδρά στη βία είναι εύκολo. Το να αντιδράς (εκείνη τη στιγμή) πάλι όχι. Γιατί είναι δύσκολο, επικίνδυνο ή απλά αδύνατο. Αυτό πότε θα το καταλάβουμε;»

* Tα καθημερινά πρακτικά της δίκης Λιγνάδη, μπορείτε να τα διαβάζετε ακολουθώντας το LignadisTrialWatch.

6) Ένα καλό έκανε μόνο ο Πούτιν ξεκινώντας τον πόλεμό του

Κατάφερε να κάνει τους Portishead να ξαναπαίξουν μαζί (σε λάιβ υπέρ των παιδιών της Ουκρανίας).

Η εξαιρετική 30λεπτη εμφάνισή τους, που ξεκινάει με το Mysterons, ανέβηκε ολόκληρη στο YouTube

Portishead – Live @ O2 Academy Bristol – War Child UK Benefit Concert – May 02, 2022 – FULL CONCERT

Portishead, playing Roads at a benefit concert for Ukraine at the O2 Academy in Bristol on May 2nd 2022.SETLIST:00:41 Mysterons06:13 Magic Doors09:41 Wanderi…

7) Ανεξιθρησκία ή Ανεξιθρησκεία;

Πρόσφατα ανεβάσαμε ένα κουίζ ορθογραφίας και μία ερωταπάντηση ήταν αυτή:

Screenshot 14 1

Ποτέ δεν είχαμε λάβει τόσα παράπονα όσο τώρα, σχετικά με το ότι είχαμε βάλει ως λάθος την ανεξιθρησκεία και ως σωστή την ανεξιθρησκία.

Μετά τα παράπονα το έψαξα και βεβαιώθηκα πως ο Δημήτρης Καβατζικλής που φτιάχνει τα τεστ μας το είχε βάλει μια χαρά.

Διαβάζουμε: Ανεξιθρησκία

Η ετυμολογική εξήγηση είναι αρκετά απλή. Το λάθος μας είναι ότι όταν ακούμε τη λέξη «ανεξιθρησκία», συνδέουμε αυτομάτως το δεύτερο συνθετικό της με τη λέξη «θρησκεία» και γι’αυτό τη γράφουμε (λανθασμένα) με «ει».

Στην πραγματικότητα όμως, η «ανεξιθρησκία» δεν είναι σύνθετη λέξη από το «θρησκεία». Είναι το ουσιαστικό του επιθέτου «ανεξίθρησκος»(ανέχομαι+θρήσκος). Για να σχηματιστεί το ουσιαστικό, παίρνει το θέμα του «ανεξίθρησκος» και την κατάληξη «-ία». Η «θρησκεία» αντίστοιχα προέρχεται από το ρήμα «θρησκεύω» και παίρνει κατάληξη «εία».

Σας παραθέτω ολόκληρο το λήμμα, όπως το διαβάζω στο λεξικό του Μπαμπινιώτη:

ανεξιθρησκία (η) {χωρ. πληθ.} 1. η ελευθερία κάθε πολίτη να πιστεύει σε όποια θρησκεία επιθυµεί και να µη διώκεται για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις 2. (συνεκδ.) η ανοχή τής πολιτείας προς τη θρησκεία κάθε πολίτη, η οποία εκφράζεται µε τη συνταγµατική κατοχύρωση της. [ΕΤΥΜ. < ανεξίθρησκος < ανεξι- (< µέλλ. άνέξοµαι τού ρ. ανέχοµαι + θρήσκος) ως απόδ. τού γαλλ. tolérance (religieuse) «θρησκευτική ανοχή». Τον όρο εισήγαγε ο Ευγένιος Βούλγαρις].

ανεξιθρησκία ή ανεξιθρησκεία; Επειδή η λ. δεν είναι σύνθετο τού απλού θρησκεία, αλλά (παρασύνθετο) παράγωγο σε -ία τού ήδη συνθέτου ανεξίθρησκος, γράφεται µε -ι-: ανεξίθρησκος > ανεξι-θρησκ-ία όπως άνανδρος > ανανδρία (αλλά απλό ανδρεία), πρωτοπόρος > πρωτοπορία (αλλά πορεία) κ.ο.κ. → αµνηστία, ανανδρία

***

Όποιος θέλει να τεστάρει τον εαυτό του, ας βρει τις υπόλοιπες 14 σωστές απαντήσεις 🙂

>>>

ΚΟΥΙΖ: Ποια είναι η σωστή ορθογραφία αυτών των λέξεων;

8) Ένα ζευγάρι, δύο βιβλία.

Οι ηθοποιοί Χρήστος Βαλαβανίδης και Ασπασία Κράλλη (παντρεμένοι για πάνω από 40 χρόνια) γράφουν και βιβλία. Ο Βαλαβανίδης έχει βγάλει εξαιρετικά βιβλία ποίησης, και η Κράλλη μόλις παρουσίασε την πρώτη της συλλογή διηγημάτων.

Στο Facebook του ο Χ. Βαλαβανίδης ανέβασε μια φωτογραφία και έγραψε αντί άλλης διαφήμισης:

Screenshot 3 8

Δυο βιβλία πλάι-πλάι μες στο βιβλιοπωλείο
το να λέει πράγματα σωστά, δίχως προσωπείο
μιλάει για τη μοναξιά και την επιθυμία
τ‘ άλλο σκαλίζει την ψυχή και φέρνει γλυκό πόνο
άνοιξε και διάβασε αναγνώστη τούτα τα βιβλία
και τα δυο είναι γεμάτα με αγάπη μόνο. 

9) Μια ανάρτηση της δημοσιογράφου Εύας Κουσιοπούλου:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Μόλις έμαθα ότι δε μπορώ να γίνω  δότρια μυελού των οστών…

Ηλικιακό είναι το θέμα. Δυστυχώς δε γίνεται σύμφωνα με όσα μου είπε τηλεφωνικά μία ευγενέστατη κυρία από την Πάτρα στο Χάρισε Ζωή επειδή είμαι πάνω από 45.

Στο Χάρισε Ζωή, τον έναν από τους δύο συλλόγους για αυτό το θέμα στην Ελλάδα, μπαίνοντας κανείς στο σάιτ για να κανει την αίτηση δότη ή να βρει πληροφορίες διαβάζει πως οι δότες είναι από 18- 40 ετών.

Στον άλλο σύλλογο το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μπορείς να δώσεις δείγμα αν είσαι μέχρι 45 ετών.

Δυστυχώς άργησα να το αποφασίσω. Τώρα που χρειάζεται συγγενικό πρόσωπο μιας φίλης και μου το ζήτησε το έψαξα.

Πριν χρόνια είχα σοκαριστεί από το χαμό ενός ξαδέρφου φίλου που έφυγε μην έχοντας καταφέρει να βρει συμβατό δότη. Δεν το έχω ξεχάσει. Μεγάλη θλίψη…

Ως αιμοδότρια θυμάμαι ακόμα το παγωμένο πρωινό του περασμένου Γενάρη που ε-πι-τέ-λους τα κατάφερα!

Είχε προηγηθεί μια τραγικά αποτυχημένη προσπάθεια για τη μαμά μιας συναδέλφου, που είχε πάθει ένα σοβαρό ατύχημα πριν πολλά χρόνια. Είχα λιποθυμήσει (εχω ιστορικό από γελοίες ή έστω αστείες λιποθυμίες) πάνω στη διαδικασία της αιμοδοσίας γιατί τάχα μου άνετη κοιτούσα τη νοσοκόμα που άνοιγε συνεχώς τα συρτάρια με τα σακουλάκια αίμα δίπλα μου.

Λιποθύμησα κάπου μετά από 20 λεπτά. Μεγάλη η απογοήτευση που το αίμα που μου είχαν πάρει ήδη δεν ήταν αρκετό και είπαν οτι θα το πετάξουν, άρα δεν έφτασε ποτέ στη μητέρα της συναδέλφου.

Μου πήρε πάνω από 15 χρόνια να το επιχειρήσω ξανά, παρά το γεγονός ότι φλέρταρα με την ιδέα.. Όταν τον περασμένο Σεπτέμβρη “τα χρειάστηκα” κυριολεκτικά για τον πατέρα μου οι συνάδελφοι τεχνικοί της ΕΡΤ, κινητοποιήθηκαν και μου βρήκαν άμεσα από την Τράπεζα Αίματος 2 φιάλες.
Υποσχέθηκα λοιπόν οτι αντί να πηγαίνω έξω από τις αιμοδοσίες και να κοιτάζω με έναν συνδυασμό θαυμασμού και ανατριχίλας τους πιο θαρραλέους, απλά θα το προσπαθήσω. Ήταν πιο απλό από ότι νόμιζα, αρκεί να είστε λίγο ξεκούραστοι, να μην έχετε πιεί αλκόολ 24 ώρες πριν και να το έχετε αποφασίσει!

#Δώστε_αίμα. Σώζει ζωές. Όποιος έχει βρεθεί σε αυτήν την αγωνία ξέρει.

Κι αν είστε στο ηλικιακό γκρουπ των ανθρώπων που μπορούν να δώσουν δείγμα μυελού των οστών (γινεται με μια μπατονέτα) να το κάνετε! Αν βρεθείτε συμβατοί με κάποιον ασθενή θα κάνετε μια σπουδαία πράξη και πολλές ψυχές (ο ασθενής αλλά και οι αγαπημένοι του) θα σας χρωστούν….

10) Το φλάσμπακ της ημέρας

Ανακάλυψα πως το 1995, η εταιρία SLIM (γνωστή για τους μασαζοκορσέδες της, τα αδυνατιστικά κολάν και τσάγια και τις απίστευτα τρας διαφημίσεις της) πουλούσε κάτι απρόσμενο.

Ακούστε και την κλασική, υποβλητική φωνή του εκφωνητή διαφημίσεων, του μακαρίτη Κώστα Σκόκκου.

(1995) Διαφημιστικό / Φιάλη Οξυγόνου SLIM

No Description

Αν δεν είχε κλείσει η SLIM και το διαφήμιζε εν μέσω κορωνοϊού θα είχε ξεπουλήσει.

*Το αφιέρωμά μου στις διαφημίσεις της δεκαετίας των ’90s (και τους εκφωνητές τους):

11) Εξαιρετικά μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

Prime Minister GR on Twitter: “Ως πατέρας, απευθύνομαι, σήμερα, στους γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών. Για να τους ζητήσω το προφανές: να μη σταματήσουν ποτέ να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν. Αλλά και ως Πρωθυπουργός δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσω κανέναν μόνο του σ’ αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας. pic.twitter.com/WKlTEq2okU / Twitter”

Ως πατέρας, απευθύνομαι, σήμερα, στους γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών. Για να τους ζητήσω το προφανές: να μη σταματήσουν ποτέ να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν. Αλλά και ως Πρωθυπουργός δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσω κανέναν μόνο του σ’ αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας. pic.twitter.com/WKlTEq2okU

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras on Twitter: “Φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης. Σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα.Σήμερα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, υπογράφω στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αφορμή για ευχετήρια αλλά για πράξεις. pic.twitter.com/Nkkwt98axP / Twitter”

Φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης. Σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα.Σήμερα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, υπογράφω στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αφορμή για ευχετήρια αλλά για πράξεις. pic.twitter.com/Nkkwt98axP

Nikos Androulakis on Twitter: “Η σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία αποτελεί διαχρονικά το σταθερό πυλώνα στήριξης των μεταρρυθμίσεων που αφορούν στις κοινωνικές και θεσμικές αλλαγές, που στόχο έχουν την επικράτηση της ισότητας, της ευτυχίας και της αγάπης δίχως αστερίσκους, απέναντι στο μίσος, τη δυστυχία και το φόβο. / Twitter”

Η σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία αποτελεί διαχρονικά το σταθερό πυλώνα στήριξης των μεταρρυθμίσεων που αφορούν στις κοινωνικές και θεσμικές αλλαγές, που στόχο έχουν την επικράτηση της ισότητας, της ευτυχίας και της αγάπης δίχως αστερίσκους, απέναντι στο μίσος, τη δυστυχία και το φόβο.

Χωρίς πλάκα, πάτησα λάικ και στους τρεις. Όταν ήμουν έφηβος τα κόμματα δεν απαντούσαν καν στα ερωτηματολόγια των οργανώσεων, ούτε καν για να πουν ότι δε στηρίζουν τα γκέι δικαιώματα (που όντως δεν τα στήριζαν).

Σχεδόν 30 χρόνια μετά (τι;! 😱 πέρασαν 30 χρόνια;!) τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας είναι υποστηρικτικά.

Βέβαια οι δύο πρώτοι, είχαν πολύ καιρό στη διάθεσή τους για να φέρουν τον πολιτικό γάμο (ο κ. Μητσοτάκης σχεδόν 3 χρόνια, ο κ. Τσίπρας 4.5 χρόνια) και δεν το έκαναν. Ποτέ δεν είναι αργά όμως 🙂

[+] Το podcast της ημέρας:

“Θεραπείες” μεταστροφής: Δύο προσωπικές εμπειρίες | LiFO

Μια αιχμηρή συζήτηση του Θοδωρή Αντωνόπουλου με τον Αλέξανδρο Διακοσάββα και την Έλενα-Όλγα Χρηστίδη με αφορμή το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σχετικά με την απαγόρευση των υποτιθέμενων “θεραπειών” που αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου.

αύριο πάλι

***

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
4 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν

(Hint Περί ανεξιθρησκ(ε;)ίας. Tον όρο τον μετέγραψε στα ελληνικά ο Ευγένιος Βούλγαρης από τον πρωτότυπο του Βολταίρου. Ωστόσο, δεν είναι μία κατά γράμμα, μεταφορά του ευρωπαϊκού διαφωτισμού όπως θα περίμενε κάποιος: Έχει ένα ενδιαφέρον η Χριστιανική πρόσληψη του όρου: «.Η ανεξιθρησκεία, για να είναι σωστή, πρέπει ν’ απέχει από δύο ακρότητες· την υπερβολή και την έλλειψη. Υπερβολή είναι η αδιαφορία, έλλειψη είναι η θηριωδία. Ο αδιάφορος δεν είναι ανεξίθρησκος, διότι δεν έχει θρησκεία. Και ο θηριώδης δεν είναι, γιατί δεν έχει ανοχή. Ο πρώτος δεν τον νοιάζει εάν εξαλειφθεί εντελώς η πίστη ή εάν διαφθαρεί τόσο που να μην αναγνωρίζεται.… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

👏👏👏👏

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν

Η καλύτερη λύση για την ομοφοβία, νομίζω, ότι είναι η κοινωνικοποίηση, η παρέα. Ούτε ακτιβισμοί ούτε φωνές ούτε τίποτα. Νομίζω. Ή τουλάχιστον κάτι το οποίο εγώ βρήκα χρήσιμο. Απλά κάνοντας παρέα.

Για την ακρίβεια νομίζω ότι είναι η μόνη λύση μαζί με την ειλικρίνεια. Εκεί δεν χωρούν διαφωνίες. Ο ακτιβισμός πχ είναι πολιτική και σε εμένα ξυπνά αρνητικά αντανακλαστικά. Αλλά η παρέα με έναν άνθρωπο είναι παρέα. Τελεία.

Φερόμενος
Φερόμενος
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Γράφων

-Αρχικά, η καλύτερη λύση για την ομοφοβία, είναι η λελογισμένη χρήση του όρου από εκείνους που τον λανσάρουν.
-Ο ακτιβισμός, δεν βλέπει πρόσωπα (σε αντίθεση με την παρέα που λές): Το να συμπαθείς «καταστατικά» γενικά και αόριστα τους gay-μαύρους-γυναίκες-κλπ είναι ηλίθιο και είναι εξαιρετικά θλιβερή η μοντέρνα πολιτική δύναμη αυτής της ηλιθιότητας.

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!