9 θεατρικές προτάσεις για όλους

9 θεατρικές προτάσεις για όλους Facebook Twitter
0

Ράφτης Κυριών

Ο Γιάννης Μπέζος διασκευάζει και σκηνοθετεί το διασημότερο έργο του Ζορζ Φεντό, Ράφτης Κυριών. Μια κλασική, εξαιρετικά απολαυστική κωμωδία, γεμάτη απρόοπτα, έξυπνο χιούμορ και καταιγιστική δράση. Για πρώτη φορά ο ανατρεπτικός λόγος του Ζορζ Φεντό συναντά τη μουσική, και μάλιστα σε πρωτότυπη σύνθεση του Φοίβου Δεληβοριά, σε μια εξαιρετική παράσταση. Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Τάσος Γιαννόπουλος, Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Μαράκης, Θανάσης Ισιδώρου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου.

Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8, 210 8256838


Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει

9 θεατρικές προτάσεις για όλους Facebook Twitter

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σκηνοθετεί μια ανατρεπτική παράσταση, όπου το κείμενο παντρεύεται με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Το έργο Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει βασίζεται στην κωμωδία Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις της Carole Greep και ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, προσφέροντας κάθε βράδυ ένα ξεχωριστό θέαμα στο κοινό. Η μετάφραση είναι του Αντώνη Γαλέου. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κρατερός Κατσούλης, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη.

Θέατρο Ζίνα, Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, 210 6424414-424

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ. 19:30, Πέμ. 20:00, Παρ. 21:00, Σάβ. 18:00 & 21:00, Κυρ. 18:00 & 21:00

Σπασμένο Γυαλί

9 θεατρικές προτάσεις για όλους Facebook Twitter

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Άρθουρ Μίλερ επιστρέφει για δεύτερη σεζόν σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη. Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Παναγιώτα Βλαντή, Χάρης Σώζος, Βάσω Γουλιελμάκη, Ελίνα Μάλαμα.

Θέατρο ΠΟΛΗ, Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, πλ. Βικτωρίας, 211 1828900

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ. 19:00, Πέμ. 20:00, Παρ. 21:00, Σάβ. 18:00 & 21:00, Κυρ. 18:00

Ο Ουρανένιος

9 θεατρικές προτάσεις για όλους Facebook Twitter

Το παραμύθι του Γιώργου Δ. Λεμπέση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βίκυς Κουμούτσου. Την παράσταση συνοδεύουν οι υπέροχες μουσικές που έγραψε ο Γιάννης Ζουγανέλης. Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Ευγενία Παναγοπούλου, Βασίλης Γιακουμάρος, Αποστόλης Ψαρρός, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Τζούλι Τσόλκα, Σοφία Σέμερ, Μαριόλος Μάριος.

Θέατρο ΖΙΝΑ, Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, 210 6424414-424

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάβ.-Κυρ. 11:00 & 14:00

Έγκλημα στο Orient Express

9 θεατρικές προτάσεις για όλους Facebook Twitter

Το συγκλονιστικό έργο της Άγκαθα Κρίστι επιστρέφει για δεύτερη χρονιά σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, με έναν θίασο έντεκα μεγάλων πρωταγωνιστών. Μια εντυπωσιακή παράσταση βασισμένη στη θεατρική διασκευή του Κεν Λούντβιχ. Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου και η Μάρω Κοντού.

Θέατρο Δανδουλάκη, Αγίου Μελετίου 61, 210 8640414

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ. 19:00, Πέμ. 20:00, Παρ. 21:00, Σάβ.18:00 & 21:00, Κυρ. 19:00

Hairspray

9 θεατρικές προτάσεις για όλους Facebook Twitter

Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Hairspray των Marc O'Donnell και Thomas Meehan, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου. Μια υπερπαραγωγή με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και ζωντανή ορχήστρα που θα συναρπάσει τους λάτρεις του μιούζικαλ και όχι μόνο. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Μάρκος Σεφερλής, Κώστας Κόκλας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Πετράκης, Ησαΐας Ματιάμπα και Μαριάννα Γερασιμίδου.

Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, Ιπποκράτους 9-11, 210 3648303

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ. 19:00, Πέμ. 20:00, Παρ. 21:00, Σάβ.-Κυρ. 17:30 και 21:00


Αίας του Σοφοκλή

9 θεατρικές προτάσεις για όλους Facebook Twitter

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τον βραβευμένο Μιχάλη Σαράντη και τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά σε μια διαφορετική παράσταση. Η ιστορία του Αίαντα ξετυλίγεται, με τον ηθοποιό να ερμηνεύει όλους τους ρόλους και τον ζωγράφο να συνομιλεί μαζί του, ενώ οι θεατές βρίσκονται μαζί τους επάνω στη σκηνή. Η μετάφραση είναι του ποιητή Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, 210 5223522

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτ.-Τρ. 21:00

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας

9 θεατρικές προτάσεις για όλους Facebook Twitter

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Αιμίλιος Χειλάκης, Δημήτρης Πιατάς, Αθηνά Μαξίμου και Μιχάλης Σαράντης.

Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, 210 5223522

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τετ. 19:00, Πέμ.-Παρ. 21:00, Σάβ. 18:00 & 21:00, Κυρ. 19:00


Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια

9 θεατρικές προτάσεις για όλους Facebook Twitter

Το αριστούργημα του Στράτη Μυριβήλη μεταφέρεται στη σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Τη δασκάλα Σαπφώ Βρανά υποδύεται η Λένα Παπαληγούρα και μαζί της παίζουν οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Γιαννόπουλος και Μιχάλης Λεβεντογιάννης. Στον ρόλο του δημάρχου ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18, 210 5229519

 

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν πλοίο που ναυάγησε, σα νούφαρο που μάδησε

Κριτική Θεάτρου / Σαν πλοίο που ναυάγησε, σαν νούφαρο που μάδησε

Επιχειρώντας να αποδώσει τη «φαινομενικά ασύνδετη μορφή ενός ονείρου που υπακούει στη δική του λογική», όπως αναφέρει ο Στρίνμπεργκ στο «Ονειρόδραμα», η Γεωργία Μαυραγάνη επέλεξε να μιλήσει για το ίδιο το θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
42' με τον Βασίλη Βηλαρά

Θέατρο / Βασίλης Βηλαράς: «Το θέατρο είναι ένα ομοφοβικό και χοντροφοβικό επάγγελμα»

Στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στον «Καταποντισμό» ο ηθοποιός και σκηνοθέτης φέρνει στο φως μαρτυρίες από την γκέι Ελλάδα της Μεταπολίτευσης μέσα από επιστολές που στάλθηκαν στο περιοδικό ΑΜΦΙ, το πρώτο μέσο που άρθρωσε δημόσια λόγο στην Ελλάδα για την εμπειρία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση

Θέατρο / Καύσωνας: Το όνειρο και ο εφιάλτης του ελληνικού καλοκαιριού σε μια παράσταση

Βασισμένος σε διηγήματα της Βίβιαν Στεργίου, μέσα από αποσπασματικές αφηγήσεις χαρακτηριστικών συμπεριφορών ντόπιων, τουριστών και expats, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παναγόπουλος διερευνά τη μεταβατική φάση από τα ’90s μέχρι το 2020, μιλώντας για την πραγματικότητα της γενιά του -των millennials- στην παράσταση που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας

Θέατρο / «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», οι μάγισσες και οι μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας σε μια παράσταση

Με έμπνευση από τη θεσσαλική λαογραφία και σε σύγχρονη σκηνική φόρμα, ο Κωνσταντίνος Ντέλλας σκηνοθετεί μια παράσταση για τις αόρατες γυναίκες της παράδοσης, αποκαλύπτοντας την κοινωνική απομόνωση, τον παραγκωνισμό τους, ακόμα και την απόκρυψη του γυναικείου σώματος.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Θέατρο / Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Μια ηθοποιός με λεπτές ποιότητες, εξαιρετικές συνεργασίες, επιμονή και πάθος μιλά για την επιλογή της να δώσει προτεραιότητα στην οικογένειά της σε πολλές φάσεις της καριέρας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Θέατρο / Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Ο τρόμος στο θέατρο και τον κινηματογράφο, η περίοδος γύρω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο γερμανικός εξπρεσιονισμός, οι εικαστικές τέχνες, τα αμερικανικά μιούζικαλ και οι μεταμορφώσεις χωράνε στο «Lapis Lazuli» που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
M. HULOT